rotss schreef:ik geef je gelijk dat op sommige teksten of muziek opzich niks aan te merken valt alleen dat is een liedje van een cd met pakweg 17 nummers. ik denk dat de cd's waar alleen "goede" nummers opstaan op een hand te tellen zijn (als ze bestaan). en nogmaals ik zelf luister liever naar muziek waarvan de tekst als doel heeft God te eren, en waarvan de zanger ook duidelijk aangeeft dat dat zijn doel is. er staat trouwens ook in de bijbel; wie een vriend van de wereld wil zijn wordt een vijand van God gesteld. en kiest gij heden wie gij dienen zult.
Waar jij voor kiest om naar te luisteren, wat muziek betreft, is geheel aan jou. Maar hoe kun je nu suggereren dat open staan voor muziek van niet gelovige artiesten vriendschap met 'de wereld' is???
Vriendschap met 'de wereld' is meegaan met het anti-God systeem. Dat is iets totaal anders dan geintresseerd zijn in goede muziek en de gedachten en overtuigingen van een artiest. .
En waarom zie je het zo duister in? Er wordt zoveel prachtige muziek gemaakt. Je schetst hier een beeld wat wel heel negatief klinkt.
Goede nummers die opbouwend zijn en God een plezier doen zijn nog niet eens op duizend handen te tellen!
Misschien doe je er goed aan om eens verder te kijken dan je eigen kleine wereldje?
Kijk eens naar Live8 bijvoorbeeld. Een hoop artiesten die met iets anders bezig zijn dan zichzelf en hun carriere. En zo is er nog veel, veel, veel meer moois!
En als ik dan kijk naar de 'christelijke' artiesten. Daar zitten ook een hoop egoistische geldbeluste selfkickers tussen. En er is helaas een hoop platte entertainment waarin de naam van Jezus ijdel gebruikt wordt, vaak ter ere van een bepaalde kerk of verkoopcijfers. Dus zo simpel is de keuze niet. God verlangt gerechtigheid, niet mooie praatjes (liedjes).
Tuurlijk zijn er mensen die hun wereldsgezindheid uitten door hun muziekkeuze. Goed zo! Want zo lang we dingen hebben waaraan we kunnen zien wat de instelling van een ander mens is, kunnen we voor ze bidden, met hen praten en kunnen we elkaar uitdagen tot groei en beter keuzes.
Muziekkeuze is vaak een praktische aanleiding tot goede gesprekken over zingeving, geloof, keuzes en overtuiging. Muziek spreekt tot en over de ziel.
Muziek is een zekere graadmeter van de toestand waarin de mens verkeert. Luister bijvoorbeeld eens naar Hotel California van The Eagles. Dit nummer geeft enorm goed weer hoe veel mensen in de 'flower power' tijd aan het eind van de jaren 60/begin jaren 70 volledig de weg kwijt raakten in een wereld vol veranderingen, zoeken naar genot en geluk en allerlei vluchtgedrag. Het geeft geen antwoorden maar schetst wel heel goed de symboliek van verlorenheid.
Muziek gaat niet over wat je moet doen en wat je moet geloven. Muziek voor christenen is geen wet met een melodietje eronder. Muziek gaat over het hoorbaar maken van de toestand van je ziel.
Luisteren is leerzaam!