jas schreef:Marnix schreef:Hehe. Ik denk dat je je op de nieuwe aarde nog zal verbazen hoeveel er voor God gemusiceerd en gedanst gaat worden

Maar dat is het probleem en het grote geschilpunt wat ik in elk geval met velen heb: we zijn hier nog niet op de nieuwe aarde.
Maar we mogen hier wel muziek maken voor God, zingen voor Hem en zelfs dansen voor Hem. Zingen en muziek maken doen we nu ook al wel. Het gaat dus om de manier waarop. Nu doen we het met een orgel en psalmen.... Dus dat het niet alleen op de nieuwe aaarde kan is wel duidelijk. Mijn vraag is alleen: Waarom doen we het hier niet met wat meer instrumenten en wat meer soorten liederen.
David leefde ook niet op de nieuwe aarde maar hij danste ook voor God... en liet God bij de intocht van de ark met allerlei instrumenten loven.
Parsifal schreef:nderdaad lijkt het me niet off-topic om eens een bij concrete opwekkingsnummers hun arminianisme aan te tonen.
Okeej Jas, de moderator vindt het niet off-topic, je argument om niet je eigen loze kreten te gaan onderbouwen omdat dat off-topic zou zijn is er niet meer. Ik verwacht alsnog een paar voorbeelden, want wat je roept moet je ook aan kunnen tonen. Dus... wees een man en onderbouw wat je hebt geroepen

Maja schreef:Ik ben ook geen specialist. Ik weet wel wat ik mooi vind en wat niet. Als je een lied na 50 keer gezongen te hebben, nog mooi vind, is het voor mij kwaliteit.
Een voorbeeld vind ik : Zoek eerst het Koninkrijk van God, enz. Dat werd eerst te pas en te onpas gezongen en nu nooit meer. We zijn er op af gegeten. Dan is het denk ik van geen goede kwaliteit. Oude muziek die nog steeds gehoord wordt, is dus kwalitatief goede muziek. Het gaat een beetje analoog aan wijn, je moet het leren drinken, maar dan ... hoe ouder hoe beter of hoe ouder hoe azijniger.
Mooi, dan zijn heel wat opwekkingsnummers voor mij ook kwaliteit

Straks moeten we onze kleren ook nog uittrekken.
Hehe. Hoezo? Op de nieuwe aarde lopen we niet in onze blote tampeloeres rond hoor. Volgens de bijbel hebben we daar witte gewaden aan
Verder wil ik Cathy gelijk geven in het feit dat hele noten niet bijdragen aan de kwaliteit van de muziek. Je zou kunnen stellen dat het wel bijdraagt aan de kwaliteit van zang maar ook daar zet ik mijn vraagtekens bij. Ik ken in de klassieke muziek en de popmuziek geen kwalitatief goede stukken waarin alle noten even lang zijn. Je kan dan wel stellen dat voor kwalitatief goede muziek variatie in ritme essentieel is.