krid schreef:Je hebt gelijk dat evolutie een feit is. Dat zou ik nooit ontkennen. Maar, dat betekent niet dat de evolutieleer klopt. Deze theorie klopt niet (anders zou het immers geen theorie zijn, maar een feit, toch?).
Nee. Je verwart hier de betekenis van het woord "theorie" van de gewone mens en de betekenis in wetenschappelijke zin. Theorie in de wetenschap staat een stap
boven feiten. Het is het hoogst haalbare - niet helemaal, technisch gezien is 'wet' nog zekerder, maar evolutietheorie zou dan ook eigenlijk evolutiewet moeten heten, maar de naam is nu eenmaal al zo ingesleten dat die niet meer zal veranderen.
Als je naar de universiteit gaat om natuurkunde de studeren, dan krijg je college in zwaartekrachttheorie, niet in zwaartekrachtpraktijk.
Ook grote wetenschappers zien nog steeds grote knelpunten.
Noem eens namen.
Veel vragen zijn nog steeds niet beantwoord (Vragen over het hoe en waarom van al het junk-DNA in het genoom en waarom horizontale (of laterale) genetische uitwisseling tussen organismen zo vaak voorkomt, en hoe, plus het ontbreken van tussenschakels maken de theorie voor mij al onmogelijk).
Er zullen altijd vragen blijven, omdat wetenschap zo werkt. Voor elk antwoord ontstaan er minstens 3 nieuwe vragen. Het zal nooit of te nimmer zo zijn dat een wetenschapper zegt: "Zo, en nu zijn we klaar; nu weten we alles."
Qua tussenschakels, waar heb je het dan precies over? Over tussenvormen in het algemeen? Want we hebben loodsen vol tussenvormen. Maar ook hier moet je uitkijken, want stel dat je soort 1 en soort 2 hebt waarvan we denken dat ze in elkaar overgaan. Maar soort 1,5 ontbreekt. Totdat die wordt gevonden. Hoera, nu hebben we 1, 1,5 en 2 en missen we dus soorten 1,25 en 1,75. En vinden we die, dan missen we 4 tussenvormen.
Op een gegeven moment wordt het bezwaar dus een beetje oneerlijk, want hoe meer we vinden, hoe groter het probleem wordt.