Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 21 jun 2014 11:09

meribel schreef:nou die soepkip laat maar zitten nav je eerdere bericht :lol:


en dat proberen en een paar keer mislukken, ja dat is niet zo handig aangezien ik as woensdag het moet hebben...en tegelijk vind ik dat altijd zo zonde van de ingrediënten,


ik ga dat recept van 654321 gewoon doen, ze zegt het kan niet mislukken dus we zullen zien!!

Zo leer je je kinderen wel dat je moet koken uit pakjes en zakjes. :?
En kennen ze de echte smaken niet omdat alles overdadig zout EN gezoet is met suiker. Ook de soep!
Wil je dat?

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3872
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor meribel » 21 jun 2014 11:28

Enige wat ik wil is woensdag lekkere soep die niet is mislukt.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 21 jun 2014 12:05


schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 21 jun 2014 12:18

meribel schreef:Enige wat ik wil is woensdag lekkere soep die niet is mislukt.

Tja, dan blijft over: neem een zak soep, knip die open en langzaam verwarmen.
Of: neem een blik soep, draai open en idem.

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3872
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor meribel » 21 jun 2014 12:32

schelpje3 schreef:[
Tja, dan blijft over: neem een zak soep, knip die open en langzaam verwarmen.
Of: neem een blik soep, draai open en idem.



:lol: :lol: :lol:
Dat deed ik altijd al!!!

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 21 jun 2014 12:36

meribel schreef:

:lol: :lol: :lol:
Dat deed ik altijd al!!!

Daarom snap ik jouw vraag niet zo goed, want alles vind je te ingewikkeld.
Voor dit advies heb je geen forum nodig. :mrgreen:

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor MissF » 21 jun 2014 12:43

Ook ik ben geen geweldige kok, maar mijn tomatensoep lust iedereen meestal wel. En nog veel simpeler dan al die soepkippen en trekvlees of weet ik veel, want ook dat gebruik ik allemaal niet.

Bouillon maken van bouillontabletjes. Tomaten in kleine stukjes snijden (soms ontvel ik ze, maar vaak ook niet eens). In de bouillon doen, en laten koken, als het een poosje gekookt heeft fijn stampen met de stamppotstamper, beetje zout, beetje peper erbij, en serveren met wat geraspte kaas en een beetje room. Klaar :) Soms doe ik er nog gehaktballetjes in, ook simpel, gehakt kopen, kruiden erover, kleine balletjes maken en een tijdje mee laten koken nadat je alles gestampt hebt.
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11410
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 21 jun 2014 12:45

MissF schreef:Ook ik ben geen geweldige kok, maar mijn tomatensoep lust iedereen meestal wel. En nog veel simpeler dan al die soepkippen en trekvlees of weet ik veel, want ook dat gebruik ik allemaal niet.

Bouillon maken van bouillontabletjes. Tomaten in kleine stukjes snijden (soms ontvel ik ze, maar vaak ook niet eens). In de bouillon doen, en laten koken, als het een poosje gekookt heeft fijn stampen met de stamppotstamper, beetje zout, beetje peper erbij, en serveren met wat geraspte kaas en een beetje room. Klaar :) Soms doe ik er nog gehaktballetjes in, ook simpel, gehakt kopen, kruiden erover, kleine balletjes maken en een tijdje mee laten koken nadat je alles gestampt hebt.

Tip voor de dames die koken moeilijk vinden:
http://www.24kitchen.nl/makkelijkemaaltijd
Alles wordt stap voor stap uitgelegd. En altijd zo klaar.

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 21 jun 2014 13:01

Ja die is idd. heel handig. Je kan zelfs het aantal personen in vullen en zo zie je dan hoeveel je nodig hebt. 8)

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor MissF » 21 jun 2014 17:57

Ik vind het niet moeilijk, ik vind het niet heel erg leuk. Daarom maak ik geen bijzondere dingen, maar kook ik wel 6 dagen per week gezond.
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 23 jun 2014 08:52

Bedankt voor de tip voor de salades. Ik heb van de pastasalades een combi gemaakt en ik heb de couscous salade van lalage gemaakt, erg lekker!

En soep maken is echt niet zo moelijk. Sowieso gebruik ik geen pakje ofzo en eigenlijk ook geen bouillonblokjes. Meestal trek ik eerst een boullion van vlees ( schenkel), maar het kan ook van groente en kruiden. Dan het vlees van het bot halen, bv soepgroente erbij, zout toevoegen, vermiccelli koken in een apart pannetje en na een minuut koken afgieten en in de soep erbij doen ( anders krijg je troebele soep) en daarna gehaktballetjes erbij doe.

Tomatensoep maak ik van een paar kilo tomaten, met kruiden laten pruttelen, groenteboullion erbij, wat extra groente voor een maaltijdsoep en gehaktballetjes.

EenVasteBurcht
Sergeant
Sergeant
Berichten: 370
Lid geworden op: 14 jul 2013 11:33
Locatie: Leiden

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor EenVasteBurcht » 23 jun 2014 10:20

Waar koop je je schenkels bij de ah of bij de slager?

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6364
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 23 jun 2014 10:49

Bij beide kan je ze halen. Ik vind ze alleen hier in de regio erg prijzig ( randstad). Meestal haal ik ze per kkg bij mijn ouders in de buurt, scheelt behoorlijk.

Voor erwtensoep en bruine bonensoep gebruik ik trouwens een hamschijf. Voor courgettesoep, wortelsoep etc. altijd een groentebouillon en tomatensoep wisselemd een vleesboullion of groenteboullion

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8282
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lalage » 25 jun 2014 18:35

ajl schreef:Bedankt voor de tip voor de salades. Ik heb van de pastasalades een combi gemaakt en ik heb de couscous salade van lalage gemaakt, erg lekker!

mooi :)

654321
Luitenant
Luitenant
Berichten: 574
Lid geworden op: 23 jul 2011 12:47

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor 654321 » 26 jun 2014 16:01

ajl schreef:Voor erwtensoep en bruine bonensoep gebruik ik trouwens een hamschijf.


Ik ook. Soms icm ribbetjes.

Ik maakte eerst groentesoep etc. ook van schenkel. Tegenwoordig met soepvlees (runderpoulet). Weet eigenlijk niet wat ik lekkerder vind. Runderpoulet is wat handiger vind ik.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten