Zonet hoorde ik een telefoongesprek op de radio tussen Frits Spits en mevrouw Dik-Faber (C.U.)
Mevrouw had een werkbezoek afgelegd bij supermarkten, om met eigen ogen te zien hoe groot de hoeveelheid voedsel is die weggegooid wordt. Vaak is dat nog uitstekend te eten, maar mag wettelijk gezien niet meer verkocht worden.
Zij wil de voedselbank en de supermarkt nu bij elkaar brengen en daartoe moet de wet verruimd/aangepast worden.
Een pak macaroni of rijst, mag dus niet meer verkocht worden na de u.h.d. maar is nog lange tijd heel goed te gebruiken.
Vinden jullie dit een goed plan, zitten er nadelen aan?
Ligt hier ook een taak voor fabrikanten, of zijn het de supermarkten en consumenten die dit probleem moeten oplossen?
Kopen jullie iets wat over de datum is en zo ja, wat dan?
En dan tenslotte, is het niet kwetsend voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, dat zij de overgebleven restjes mogen hebben, al dan niet over de datum?