cornelia77 schreef:Tarwe-bloem is hetzelfde als gewone bloem. Ik vind het met goudreinetten lekker. Of met elstar. Wij eten dit met z'n zessen...
Niet helemaal waar. Ik heb het Rudolf van Veen wel eens horen uitleggen.
Zeeuwsche bloem is de allerbeste. Banketbakkers gebruiken altijd patentbloem en dan liefst de zeeuwsche (zoals de echte pasta van durum = harde tarwe, wordt gemaakt)
Pannenkoeken, brood, het grovere werk, kun je rustig hele goedkope bloem (onderste schap) voor gebruiken, maar als je een goed resultaat voor het fijnere bakwerk, zoals cake en taart, kun je beter de goede kwaliteit, dus patentbloem gebruiken. Ach, per kilo is dat maar een paar dubbeltjes.
Voor appeltaart geeft Elstar een goed resultaat, vind je die te zoet, kun je bijv half Granny's / half elstar of jonagold gebruiken.
Goudreinetten bevatten meer water, dus wordt de bodem snel zompig.