schelpje3 schreef:Zaterdag gelezen in het AD. Hoe eng zijn E nummers ? Een chemicus ontrafelt de feiten en de fabels.
Veel nummers zijn veilig, omdat het gewoon vezels zijn, of omdat ze van nature ook in het lichaam voorkomen of kleurstoffen die van nature in groente en fruit voorkomen.
Ze zijn allemaal veilig, omdat ze pas een E-nummer krijgen nadat ze zijn getest en goedgekeurd voor de Europese markt.
E385 echter, is een voedingszuur, kan bij overmatig gebruik leiden tot bloedarmoede !
Bij overmatig gebruik is ALLES giftig, zelfs water.
Zelfs een gezond glaasje cranberrysap bleek E331, natuurlijk aroma (!) en sucralose te bevatten.
Mensen doen veel te paniekerig over E-stoffen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die wat gevoeliger zijn voor een bepaalde stof en het kan best even duren voordat je erachter bent wat, maar voor het overgrote merendeel van de mensen geldt dat E-stoffen totaal geen kwaad kunnen (tenzij je 100 keer zoveel naar binnen werkt als waar de wetenschappers vanuit zijn gegaan).