tenminste houdbaar tot...

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 07 jan 2008 09:37

rosalie83 schreef:En zolang er geen schimmel op smeerkaas zit, kan je het ook nog eten.


Dan is het schimmelkaas, toch? :mrgreen:

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 07 jan 2008 09:40

*Annet* schreef:
rosalie83 schreef:En zolang er geen schimmel op smeerkaas zit, kan je het ook nog eten.


Dan is het schimmelkaas, toch? :mrgreen:

Grijns, alleen niet echt het goede soort schimmel geloof ik ;)

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 07 jan 2008 12:44

rosalie83 schreef:Als een ei niet meer goed is, ruik je het wel ;)
En zolang er geen schimmel op smeerkaas zit, kan je het ook nog eten.


Nou, mn man had een hap genomen, maar het was echt vies zei ie. Ik begin er niet aan!
En aan de buitenkant van een ei ruik je niks. Dus als je een ei door het beslag mikt, dan heb je dus pech. En volgens mij zijn rotte eieren erg slecht. Net als rauwe eieren.
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 07 jan 2008 13:23

rosalie83 schreef:Als een ei niet meer goed is, ruik je het wel ;)
En zolang er geen schimmel op smeerkaas zit, kan je het ook nog eten.


Maaaaaar , ik heb nog steeds geen antwoord op de vraag hoe lang vleeswaren en salades goed blijven na opening?

Gebruikersavatar
parkiet
Kapitein
Kapitein
Berichten: 841
Lid geworden op: 30 jan 2003 20:44
Contacteer:

Berichtdoor parkiet » 07 jan 2008 13:28

MissF schreef:En aan de buitenkant van een ei ruik je niks. Dus als je een ei door het beslag mikt, dan heb je dus pech. En volgens mij zijn rotte eieren erg slecht. Net als rauwe eieren.


Een ei dat je beter niet meer kunt eten (ouder dan 6 wk) zal als je het in een maatbeker met water legt de bodem niet raken en in het water blijven drijven. Een vers ei ligt dwars op de bodem, daarna gaat eerst de stompe kant wat omhoog, nog wat ouder staat ie op zijn punt rechtop int water en daarna gaat ie dus drijven. dan kun je em beter niet meer gebruiken.
You're my Prince of peace, and I will live my life for You

Gebruikersavatar
parkiet
Kapitein
Kapitein
Berichten: 841
Lid geworden op: 30 jan 2003 20:44
Contacteer:

Berichtdoor parkiet » 07 jan 2008 13:37

pol schreef:
rosalie83 schreef:Als een ei niet meer goed is, ruik je het wel ;)
En zolang er geen schimmel op smeerkaas zit, kan je het ook nog eten.


Maaaaaar , ik heb nog steeds geen antwoord op de vraag hoe lang vleeswaren en salades goed blijven na opening?

Verschilt denk ik welk vlees je hebt. Ham blijft bij ons zo twee of drie weken liggen, geen probleem. (misschien nog wel langer)
De kalkoenfilet had na twee weken echt al wat schimmel. Ik denk dat bijv. gebraden gehakt best snel schimmelt, maar dat vinden wij zo lekker, dat krijgt de kans niet.

Op de site van het voedingscentrum vind je een bewaarwijzer. Klik hier

Ze zijn daar wel wat voorzichtiger dan ik :mrgreen:

Nog meer handige tips: http://plusmagazine.nl/etenendrinken/artikelen/artikel/6/voedsel-bewaar-je-zo
You're my Prince of peace, and I will live my life for You

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2718
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 07 jan 2008 14:21

Ik las afgelopen weekend in de krant dat een gemiddeld gezin per jaar bijna 70 kg aan etenswaren weggooit :shock: . Dit gaat dus niet over aardappelschillen ofzo, maar producten die gewoon gegeten kunnen worden. Dit kom neer op ong. E6,50 per week.

Ik geloof toch niet dat wij aan die 70 kg komen, met af en toe een rotte appel ofzo die weggaat...

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 07 jan 2008 18:03

In goede vleeswaren dozen is vleeswaren goed houdbaar.

Rauwere vleeswaren zijn minder lang houdbaar dan gewonere.
Ham en kipfilet zijn lang houdbaar in tegenstelling tot fricandeu en rosbief enzo.
Voorverpakte vleeswaren zijn zo wie zo langer houdbaar als verse...!!

M'n moeder zegt vaak: Als iets niet goed is dan ruik je het wel :wink:
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8286
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 07 jan 2008 19:17

MissF schreef:
rosalie83 schreef:Als een ei niet meer goed is, ruik je het wel ;)
En zolang er geen schimmel op smeerkaas zit, kan je het ook nog eten.


Nou, mn man had een hap genomen, maar het was echt vies zei ie. Ik begin er niet aan!
En aan de buitenkant van een ei ruik je niks. Dus als je een ei door het beslag mikt, dan heb je dus pech. En volgens mij zijn rotte eieren erg slecht. Net als rauwe eieren.

Als je twijfelt kan je het ei eerst breken in een kommetje en dan pas door het beslag gooien.

TheKeimpe
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3902
Lid geworden op: 11 sep 2002 12:28

Berichtdoor TheKeimpe » 07 jan 2008 20:13

De tekst van het onderstaande liedje is geïnspireerd door het studentenhuis:

Rot
Een champignon blijft paddestoel,
Maar yoghurt wordt spinazie.
En na verloop brengt kipfilet
Een ware vlieg-invasie

Wat eerst een bord met eten was,
is nu een vieze drab.
Wat eerder fris daar buiten stond,
Is nu verwelkt en slap

Chorus:
De rot gaat door
En brengt nieuw leven voort,
Maar niets blijft wat het is,
Het wezen wordt verstoord

Uit verse sinaasappelen
Perst men een mooie drank,
Maar niet al teveel later
Is daar een rotte stank.

Chorus

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3646
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Berichtdoor lammetje » 07 jan 2008 20:46

melk gaat weg na 2 dagen over de datum, verder is alles op voordat het de datum kan bereiken of eten we het snel op de tht-datum. Vleeswaren kunnen best lang in de koelkast volgens mij, de verse vleeswaren zijn hier altijd binnen een paar dagen op zoals rosbief :lol:

En als er ergens schimmel op zit kun je het er soms gewoon vanaf snijden, maar niet bij alles 8)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 08 jan 2008 11:46

Lalage schreef:
MissF schreef:
rosalie83 schreef:Als een ei niet meer goed is, ruik je het wel ;)
En zolang er geen schimmel op smeerkaas zit, kan je het ook nog eten.


Nou, mn man had een hap genomen, maar het was echt vies zei ie. Ik begin er niet aan!
En aan de buitenkant van een ei ruik je niks. Dus als je een ei door het beslag mikt, dan heb je dus pech. En volgens mij zijn rotte eieren erg slecht. Net als rauwe eieren.

Als je twijfelt kan je het ei eerst breken in een kommetje en dan pas door het beslag gooien.

Dat wilde ik dus ook gaan zeggen, maar jij had het al voor me gedaan ;) Ik doe dat altijd, niet alleen bij twijfel. Gewoon gewoonte :) Maar ook voor als er een keer een stukje van de eierschil meegaat, dan kan je het er in een apart kommetje nog uitpikken, in een kom met draaiende mixer wordt dat wat lastig 8)

Gebruikersavatar
Acire
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2768
Lid geworden op: 11 sep 2002 15:36
Contacteer:

Berichtdoor Acire » 08 jan 2008 12:35

Ach, een schilletje schuurt de maag weer wat op....

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 08 jan 2008 14:13

Acire schreef:Ach, een schilletje schuurt de maag weer wat op....

Dan mix jij lekker eierschalen mee in je baksels, vind je het erg als ik daar niet zo van hou? :?

Gebruikersavatar
Acire
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2768
Lid geworden op: 11 sep 2002 15:36
Contacteer:

Berichtdoor Acire » 08 jan 2008 14:45

Nee :mrgreen:


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 24 gasten