pol schreef:rosalie83 schreef:Als je het pittiger wilt, helpt zout niet. Van zout wordt iets zouter. Of ben ik nu heel vervelend?

Als je iets pittig wilt maken, moet je kruiden gebruiken.
en welke dan?
Peper, djintan, bieslook, basilicum, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, laos, koriander, dille, oregano... Paar soorten die nu in me opkomen.
topkok schreef:en zout is echt wel goed voor je hoor..
Ieder mens heeft inderdaad zout nodig. Maar je krijgt al voldoende binnen wanneer je voldoende gevarieerd eet. Zout toevoegen is niet goed.
*Annet* schreef:nog ff doorgaan over zout:
gister geen zout in het eten gedaan (boerenkool met worst) wel zootje kruiden die ik nog in de kast vond. Waren niet over datum! En pot mosterd op tafel.
Onder het eten: eh schat, heb je wel zout in het eten gedaan??
Ik kan me voorstellen dat hij het dan flauw vindt, maar daarom is het zaak om voldoende van iets vervangends te gebruiken. Dat is ook gewoon kwestie van uitproberen, wat je lekker vindt.
*Annet* schreef:Neefje van me maakt van nature geen zouten aan dus moet 3 keer per dag extra zouten toegedient krijgen. Als hij ziek is moet de dosering verhoogd worden. Zout is dus wel degelijk nodig.
Ja tuurlijk heeft een mens zout nodig. Maar te veel is dus niet goed.