Atheist1984 schreef:Boekenlezer schreef:Deze:
http://www.refo-nieuws.nl/nieuws/Evange ... christenenBest wel schokkend eigenlijk! Komt er op neer dat ze wel geloven, maar tegelijkertijd op seksueel gebied gewoon alles doen wat God verboden heeft. Je zou gaan zeggen: dan kun je maar beter heiden zijn.
Niet echt hoor, sex zit gewoon in de mens. Netzoals bij elk wezen dat zich sexueel voortplant. En voorlichting geven dat ze zich moeten inhouden voor het huwelijk werkt al helemaal niet. Kijk maar mee.
Onderwijs in seksuele onthouding werkt niet
WASHINGTON - Kinderen die seksuele onthouding voor het huwelijk kregen onderwezen, hebben in hun tienerjaren net zo vroeg seks als leerlingen die dat soort onderwijs niet genoten. Dat blijkt uit een groot onderzoek in vier Amerikaanse staten.
Washington heeft de afgelopen jaren jaarlijks 87,5 miljoen dollar uitgetrokken voor onderwijsprogramma's waarin seksuele onthouding wordt aangeprezen.
Het onderzoek onder 2000 tieners in Florida, Wisconsin, Mississippi en Virginia is uitgevoerd in opdracht van het Amerikaanse Congres, maar de bevindingen zijn dit weekeinde naar buiten gebracht door lobbygroeperingen en een Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden.
Leeftijd
De leeftijd waarop de tieners voor het eerst seksueel contact hadden was gelijk voor zowel de groep die op eerdere leeftijd informatie over onthouding tot het huwelijk had gekregen als voor kinderen die daar niks van hadden meegekregen. Beide groepen hadden voor het eerst seks toen ze gemiddeld 14,9 jaar oud waren.
Voorbehoedsmiddelen
Ook het gebruik van voorbehoedsmiddelen is in beide groepen gelijk. Ruim een kwart zei seks te hebben gehad en altijd een condoom te hebben gebruikt.
17 procent zou dat slechts af en toe hebben gedaan en vier procent deed het altijd zonder condoom. De gemiddelde leeftijd van de tieners die aan het onderzoek meededen was 16,5 jaar. Van hen zei 25 procent seks te hebben gehad met drie of meer partners.
Bron
Ik begrijp op zich heel goed dat je in de puberteit de seksuele kriebels krijgt, en dat je verrekte veel zin krijgt om daar wat mee te doen. Maar of het ook profijtelijk is om daar ongeremd mee om te gaan is een andere vraag.
Als ik in mijn eigen verleden duik, kan ik er, puttend uit mijn eigen ervaring dit van zeggen: toen ik puber was, had ik die kriebels ook echt wel. Reken maar dat ik ook best wel eens heel erg veel zin voelde om op seksueel gebied e.e.a. te doen. Toch is het nooit gekomen tot seksuele contacten. Toen ik 23 was ontdekte ik voor mijzelf dat dat iets goeds was, om dat nog nooit gedaan te hebben, toen ik iemand ontmoette waar ik erg veel liefde voor voelde. Toen dacht eens na over: stel dat ik het met een ander gedaan zou hebben. Ik was toen wel héél erg blij dat ik nieuw gebleven was. Vanaf toen begreep ik ineens wat voor zin seksuele onthouding heeft. (Passend trefwoord daarvoor: trouw.) Daarin zit ook de reden dat ik de bewoording 'schokkend' gebruik.
Dat iemand vanaf de puberteit seksuele gevoelens krijgt is heel natuurlijk. Het probleem is wel, dat je dan nog niet beseft waarom het zinvol is om dat niet ongeremd uit te leven.
Er zit ook nog een medische kant aan. Het ongeremd uitleven van die seksuele gevoelens leidt tot ziektes, zoals gonorroe, sylifis en meer van dat soort narigheden. (Zie meer hierover
hier.) Nou hebben we daar natuurlijk wel wat op gevonden: het condoom. Maar het valt toch niet te ontkennen dat de natuur ons hierin iets leert. Als we dronken zijn van onze seksuele gevoelens, en de relationele overwegingen (zoals trouw) zeggen ons even niets, misschien vormen de medische overwegingen dan nog een mooi tegenwicht tegen onze gevoelens.
Als we constateren dat onderwijsprogramma's, gericht op seksuele onthouding, geen effect hebben, is het interessant om te onderzoeken waar dat nou in ligt. Ontbrekende elementen in de voorlichting? Of invloeden van buiten af uit de maatschappij?
Zelf was ik altijd iemand die van alles het waarom wilde weten. Pas dan zei het mij wat. Zolang men mij dat niet vertelde - en dat verzuimde men nogal eens! - had ik er weinig boodschap aan.