Moderator: Moderafo's
Tuinkabouter schreef:Aragorn schreef:Acire schreef:Na, ach.... als je je druk gaat maken om garnalen die zeeafval eten en meer van dat soort dingetjes, terwijl zoveel mensen het eten zonder problemen, dan denk ik dat je je druk maakt om nix...
Hoe weet je dat veel mensen het zonder problemen eten?
Omdat de 'visindustrie' een miljoenen industrie is.
Aragorn schreef:Ja dat begrijp ik, maar je weet niet wat voor invloed het op al die gebruikers heeft. Dat je er niet acuut aan doodgaat wil namelijk niet zeggen dat het gezond voor je is en dat het geen gevolgen heeft op langere termijn.
Schijnt wel mee te vallen bij de inwoners van Groenland en omstreken.Aragorn schreef:Ja dat begrijp ik, maar je weet niet wat voor invloed het op al die gebruikers heeft. Dat je er niet acuut aan doodgaat wil namelijk niet zeggen dat het gezond voor je is en dat het geen gevolgen heeft op langere termijn.
Ik zal wel even googlenAragorn schreef:Eten ze daar veel garnalen dan? En hoe weet je dat zij even oud worden als wij?
Hier heb je alvast iets.Traditioneel
Het traditionele Groenlandse eten is van het bloederige en vers gedode soort, zoals walrus, zeehond en walvis. De meest smakelijke delen, de ogen, nieren en het hart, werden apart gehouden voor de hoofdjager. De andere stukken werden verdeeld volgens een strikte hiërarchie. Elk deel van het dier werd gebruikt.
Lekkernij
Een andere lekkernij, beschreven door Jean Malaurie in The Last Kings of Thule, bestond uit een combinatie van uitwerpselen van de patrijs en zeehondenvet. Een andere delicatesse was narwalvet gemengd met walrushersenen en verteerd gras uit de maag van een rendier. Ondanks de trend van de mengkeuken, waarin gerechten uit allerlei landen worden gecombineerd, is het verstandig nog eens goed na te denken voordat men de traditionele Groenlandse keuken in ere herstelt. Het is moeilijk voor te stellen dat één van deze gerechten of een variatie daarop ooit in een vooraanstaand kookmagazine zou worden opgenomen
Zeker is dat veel belangrijker.rosalie83 schreef:Het gaat niet alleen om hoe oud we worden, maar ook om de kwaliteit van leven. Om maar even bij mezelf te blijven: met de buikpijn die ik dagelijks had, was ik misschien wel 90 geworden, wie zal het zeggen!? Maar nu, zonder varken, paard, garnaal etc, heb ik bijna nooit meer buikpijn. Is daar niets voor te zeggen dan?
tinos schreef:Voor jou persoonlijk wel denk ik. Voor een ander hoeft dat niet zo te zijn.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten