rosekapje schreef:iig kip, verder lekker gekruid en met een frisse saus.
2 pita broodjes
150 gram kipfile
komkommer
tomaat
250 ml (naar nodig) (Griekse of Turkse Yoghurt)
Koriander of dille
zout (het beste is groffe korrels zeezout)
Bereiding van de saus
De yoghurt boven een schaal in een schone theedoek doen, flink knijpen (niet bang zijn voor vieze
handen) vervolgens de yoghurt in de doek verder laten uit lekken in de schaal. Uitlekvocht wegkie-
pen.
De tomaat even laten schrikken in koken water en ontvellen. Komkommer en tomaat in stukjes
snijden, deze ook goed uitwringen. Dit leg je op een bord o.d. dan bestrooien met het zout (zee-
zout. Dit om het vocht er uit te trekken. Zout er weer wat afvegen. Dit alles mengen met het yoghurt
restant. Even een poosje in de koeling zetten.
Wil je een wat pittige saus, dan kan je er eventueel wat cayenne peper en/of wat knoflook aan toe
voegen.
Even je kipfilet of andere vlees in reepjes snijden, bakken.
Dit alles op een broodje doen..en smullen maar.