Sabra schreef:TheKeimpe schreef:
En op grond van het Woord van de Heere God stel ik dat je een ander niet in gewetensnood mag brengen. (Ervan uitgaande dat je weet dat je de ander in gewetensnood brengt!)
Waarom zou een ander in gewetensnood komen als ik kleding zou dragen die hem of haar in gewetensnood zouden brengen als zij dit zelf zouden dragen?
Waarom laat Paulus zijn varkensvlees staan als hij weet dat zijn broeder daar moeite mee heeft?
Typisch een argument van iemand wel van een ander vraagt zich in hem en zijn ideeën te verplaatsen, maar zelf weigert zich in een ander te verdiepen.
Typisch een geval van lelijk op de man spelen. Op de man spelen is een uiting van zwakte, zie daarover de vakliteratuur (voordat Marina weer zegt dat ik een ik-boodschap moet gebruiken, die hier alleen misplaatst is.)
Acire schreef:TheKeimpe schreef:Marina87 schreef:TheKeimpe, ik heb er moeite mee als je zulke uitspraken doet:
- Als je weet dat iemand ergens door in gewetensnood komt, dan heb je daar rekening mee te houden.
Het is jouw mening, zou je het in het vervolg in de ik-vorm willen brengen?
Ik zal mijn best doen, maar ik beloof je niets. In ieder geval wil ik niet vervallen in de ik-vind boodschappen. Want dat is nog irritanter.
Eens met Marina, en oneens met TK!!
Je kunt vinden wat je vind, maar discussies over "ik vind dit" en "ik vind dat" zijn oeverloze, eindeloze discussies. "Waarom vind je dat?" "Nou, dat vind ik gewoon."
Gebruik liever: "Ik denk dat" of "Ik ben van mening dat"
Als je namelijk iets denkt of een mening ergens over hebt gevormd, dan heb je daar argumenten voor. Terwijl "ik vind" of nog erger "ik heb hier een goed gevoel bij" helemaal niet over argumenten hoeft te gaan.