Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
kwebbel
Generaal
Generaal
Berichten: 5152
Lid geworden op: 17 feb 2007 12:47
Contacteer:

Berichtdoor kwebbel » 01 nov 2007 12:04

ik had laatst een gehaktbal getracht te maken:

1 pond gehakt
3 eieren :shock:
een zooi paneermeel
2 beschuiten

het was VIES!!!!!! Aangezien ik nooit heb meegekeken met koken en mijn moeder ook geen zin had om het mij te leren, vandaar mijn speciale creatie.. nu heb ik opgeschreven hoe het wel moet :P
¯`v´¯)
`•.¸.•´
¸.•´¸.•´*)
(¸.•´ (¸.•´*..¸¸.•´¯`• Groetjes...

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Berichtdoor Evelien » 01 nov 2007 13:11

kwebbel schreef:ik had laatst een gehaktbal getracht te maken:

1 pond gehakt
3 eieren :shock:
een zooi paneermeel
2 beschuiten

het was VIES!!!!!! Aangezien ik nooit heb meegekeken met koken en mijn moeder ook geen zin had om het mij te leren, vandaar mijn speciale creatie.. nu heb ik opgeschreven hoe het wel moet :P


je moet of beschuiten of paneermeel er bij doen!

(beetje melk en wat zout/peper)!

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 01 nov 2007 13:13

En één ei is meer dan genoeg voor een pond :mrgreen:

topkok

Berichtdoor topkok » 01 nov 2007 16:52

kwebbel schreef:ik had laatst een gehaktbal getracht te maken:

1 pond gehakt
3 eieren :shock:
een zooi paneermeel
2 beschuiten


Het klinkt misschien wel bijdehand.. maar je heb een hoop gehakt nodig om met zoveel (meel stoffen te werken)

en je mist zowiezo je smaak stoffen;)

vandaag
800 gr gehakt
1 ei
scheutje melk
zout
peper
panneermeel

All on the eye;)

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11377
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Berichtdoor Optimatus » 01 nov 2007 19:18

Probeer eens een overheerlijke schnitzel. Ook buiten Oostenrijk zijn die fantastisch!
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 01 nov 2007 19:19

En weet jij ook hoe je hem lekker kan paneren?

rosekapje
Majoor
Majoor
Berichten: 1940
Lid geworden op: 24 dec 2003 15:12
Locatie: Oud-Alblas
Contacteer:

Berichtdoor rosekapje » 01 nov 2007 20:30

je 'smeert' je schnitzel in met kruiden (mag naar eigen smaak, ik doe er ook zout bij maar ik meng me verder niet in bovenstaande discussie :wink: ) kraak een eitje en meng het eiwit met het eigeel haal de schnitzel er even doorheen en dan vervolgens aan beide kanten dopen in een bord met paneermeel.
Zo doe ik het altijd en ik vind het het lekkerst smaken als ik ze zelf paneer.
Wees sterk en moedig. Sidder niet en wordt niet verschrikt. want de Here, uw God, is met u, overal waar u gaat (Jozua 1:9)

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 01 nov 2007 21:16

rosekapje schreef:je 'smeert' je schnitzel in met kruiden (mag naar eigen smaak, ik doe er ook zout bij maar ik meng me verder niet in bovenstaande discussie :wink: ) kraak een eitje en meng het eiwit met het eigeel haal de schnitzel er even doorheen en dan vervolgens aan beide kanten dopen in een bord met paneermeel.
Zo doe ik het altijd en ik vind het het lekkerst smaken als ik ze zelf paneer.


en welke kruiden gebruik jij dan?
Heb jij ook nog een recept voor eigengemaakte krieltjes? Ik vind het nl aso wat ze in de winkel vragen voor die dingen

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6368
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Berichtdoor ajl » 02 nov 2007 08:03

voor gehaktballen gebruik ik meestal
1 pond gehakt
3 of 4 beschuiten ( vind ik zelf lekkerder dan paneermeel)
1 ei ( en als ik geen eieren heb, een scheutje melk)
peper
zout
nootmuskaat
( soms een beejte gember, foelie, koriander, knoflook...eigenlijk waar ik zin in heb)

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Berichtdoor Funlover » 02 nov 2007 17:04

Er zijn enorm lekkere zakjes met gehaktkruiden te koop en dan hoef je alleen maar een ei toe te voegen. Ze zijn vreselijk lekker:) En heel easy en geen geklooi met al die andere dingen!!! :D
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

topkok

Berichtdoor topkok » 03 nov 2007 00:17

Funlover schreef:Er zijn enorm lekkere zakjes met gehaktkruiden te koop en dan hoef je alleen maar een ei toe te voegen. Ze zijn vreselijk lekker:) En heel easy en geen geklooi met al die andere dingen!!! :D


ja tuurlijk is dat handig... maar het is toch geweldig om je eigen gehakt op smaak te brengen??? en het is helemaal geen geklooi

Jo'tje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2924
Lid geworden op: 26 jan 2006 00:25

Berichtdoor Jo'tje » 03 nov 2007 13:03

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
pobody's nerfect

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 03 nov 2007 14:51

Mijn man was van de week bij mn schoonzus en zwager langsgeweest toen ik was werken, en hij kwam thuis met een kookboek: het basiskookboek van de AH. Echt gaaf!! Die kregen we nog voor onze bruiloft ofzo. (naja, ik denk gewoon dat ze het een gaaf cadeau voor ons vonden, en hebben ze de reden dr gewoon bij bedacht ;) )

Morgen moet ik overdag werken, en als ik thuis ben op zondag kookt mijn man altijd tussen de middag.
Maar morgen gaan we dus maar 's avonds uitgebreid eten, met behulp van het nieuwe kookboek, ben benieuwd wat het gaat worden :D
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 05 nov 2007 10:30

Mijn man kookt altijd op zondag!

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2263
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Berichtdoor *Annette* » 05 nov 2007 10:55

Ik ging zaterdag soezen/moorkoppen bakken. Ik het beslag/deeg gemaakt. Vond het maar erg weinig. Ik het verdeelt over 8 bolletjes en maar in de oven gezet, werden het mega joekels van n dingen :shock:. Heb ze n kwartier langer in de oven laten zitten, en toen maar afwachten op het resultaat. Waren helemaal ingestort doordat ik de oven open had gehad om te kijken of ze van binnen ook al gaar waren. ' S avonds toch maar gevuld met banketbakkersroom en slagroom, chocolade erop. Ze zagen er niet uit maar ze smaakte gelukkig wel! Ga het gewoon nog n keer opnieuw proberen, eventjes kijken hoeduur een soezenvorm is en anders gewoon kleinere bolletjes maken :wink:.
Wat de toekomst brengen moge........


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten