sela schreef:zo'n soldaat die de gewonden verzorgd..
Ah, oke, ik wist niet dat je die ook kon spelen.

Moderator: Moderafo's
Q-Pounder schreef: Dus ik vraag me af waar m'n grens ligt. Wat is acceptabel en wat niet? Maakt het uit of ik zulke spellen speel of zijn het toch maar pixels? Is mensen 'neerschieten' in games erger als een actiefimpje op zaterdagavond kijken?
Misschien moet er idd een koetjes sterven, maar ik ben op zich vrij mugvriedelijk. En als ik een spin in ons huis vind zet ik hem altijd weer netjes buiten. Het is maar net hoe je het bekijkt. Want een koe doden is niet erger als een mug doden, het enige verschil is dat een mug geen grote zielige ogen heeft en niet zachtjes 'Mooooh' loeit, maar dat doet niet met het feit of het dier lijdt/gevoel heeft. Ik eet maar eens in de zoveel weken bij de Mac, en meestal koop ik indedaad een quarterpounder. Maar in zo'n quarterpounder zit 125 gram vlees (een kwart pond= 500/4=125), en hoeveel lapjes vlees kunnen er uit zo'n beest?DavidOpposite schreef:Niet dat ik de moraalridder uit wil hangen, maar even iets om over na te denken:
Je noemt jezelf Q-pounder en je avatar is een gelijknamige hamburger. Blijkbaar ben je daar dus erg fan van. En nu open je een topic over geweld in games, terwijl je er blijkbaar niet bij stilstaat dat die koe waar jouw Quarterpounder van gemaakt is ook niet echt vriendelijk om het leven is gebracht.
Nee, ik ben geen veggie, maar ik vroeg het me gewoon af.
Floefloe schreef:Of je nu probeert te scoren bij Fifa 2005 of bij CoD, ik denk niet dat er veel verschil tussen zit. Het is denk ik heel moeilijk om een grens te gaan stellen voor welke game wel kan en welke niet. Persoonlijk zet ik vraagtekens bij spellen waar men probeert om zo gruwelijk mogelijke moorden weer te geven, zoals ooit Carmageddon. Persoonlijk houd ik niet zo van dit soort spellen. Ik houd mij meer bezig met RTS en zo af en toe een FPS. Overigens zet ik de hoeveelheid bloed over het algemeen uit of op z'n laagst ...
Twee psychologen uit Iowa State zijn tot de conclusie gekomen dat games wel degelijk verantwoordelijk zijn voor agressief gedrag. Hoewel het onderzoek niet sluitend is, is er wel bewijs dat spelers agressiever worden.
Vooral het idee dat mensen hebben van "anderen worden misschien beinvloed door geweldadige media, maar ik zeker niet" schijnt niet te kloppen.
Op 20 april 1999 vermoordden Eric Harris en Dylan Klebold op de Columbine High School in Littleton Colorado in de VS 13 mensen en verwonden zij 23 mensen, waarna zij zichzelf van het leven beroofden. Alhoewel het onmogelijk is om de exacte oorzaak van het voorval te achterhalen denkt men aan meerdere factoren. Een van de factoren waarvan men denkt dat deze heeft bijgedragen aan het gedrag is het spelen van geweldadige videogames. Beide jongens waren namelijk fan van het geweldadige spel Doom. Zo had Harris ooit een website met zijn aangepaste versie van Doom, met extra wapens, ammunitie en weerloze mensen. Ook hadden ze tijdens een schoolproject ooit een videofilm gemaakt die overeenkwam met hun aangepaste versie van Doom.
De media beinvloed de levens van mensen. Er theorieen, die erop duiden dat geweldadige videogames een zelfde of misschien zelfs grotere invloed hebben op het gedrag van mensen.
Onderzoek wijst uit dat gewelddadige spellen weldegelijk agressief gedrag kunnen veroorzaken en het lijkt erop dat dat toeneemt omdat de beelden in actie- en horrorspellen steeds realistischer worden.
Waardoor kunnen kinderen agressief worden van gewelddadige spellen?
Identificatie: bij tv speelt dit al een rol. Bij pc-spellen is dit effect nog intensiever, omdat de speler zelf een hoofdfiguur kiest en vanuit dat perspectief door de spelomgeving beweegt en zelf de acties bepaalt en uitvoert.
Opzwepend: beelden, geluiden en acties volgen elkaar in hoog tempo op, de muziek is vaak erg druk. Deze onrust kan na het spelen met een dergelijk computerspel, druk gedrag of impulsief/agressief spel stimuleren.
Afstompen: de extreme beelden van agressie en geweld in de spellen kunnen veroorzaken dat meer alledaags geweld als ‘niet erg’ afgedaan wordt. Eigen agressief gedrag kan daarmee verkeerd ingeschat worden (ergere gevolgen dan ‘gepland’).
Frustratie: in computerspellen wordt veel gewerkt met beloningssystemen: hogere niveaus (‘levels’) halen, gevechten winnen levert extra levens op en zo meer. Maar als het hogere niveau niet behaald wordt of het gevecht niet gewonnen, dan kan dat leiden tot frustratiegevoelens. Zeker als het een aantal keren achter elkaar niet helemaal goed gaat.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 35 gasten