Black Lives Matter

Discussies over het nieuws en de politiek.
(Off topic en niet-serieuze posts worden verwijderd)

Moderators: Memmem, Moderafo's

Gebruikersavatar
elbert
Moderator
Berichten: 8044
Lid geworden op: 26 mei 2004 13:00

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor elbert » 04 jul 2020 09:28

Mortlach schreef:Ja, want waar MLK het over een ideaal had, is de praktijk helaas heel anders. Je wordt als zwarte Amerikaan niet doodgeschoten door de politie omdat je een gebrek aan karakter hebt.
Zwarte Amerikanen worden vaker doodgeschoten door de politie omdat criminaliteit in de zwarte gemeenschap vaker voorkomt. Zo eenvoudig is het. Daarom zijn ook zwarte leiders kritisch over het geweld en de misdaad in eigen kring. Dat lijkt me ook broodnodig.
Mortlach schreef:Omdat die "ideologie" me geen bal interesseert. Mensen willen gewoon niet door de politie worden doodgeschoten en ik steun hen in die motie.
Feitelijk zeg je dat de Black Lives Matter beweging geen ideologie heeft. Dat is onjuist en misschien sluit je daar doelbewust je ogen voor. Die ideologie interesseert mij wel, want aan "black lives matter" als slogan is niet zoveel mis mee, maar "Black Lives Matter" als organisatie is andere koek. Hun ideologie is marxistisch, anti-'wit', niet verbindend en al helemaal niet democratisch. Daarom zie je bijv. in Groot-Brittannie dat de BBC en bekende voetballers afstand nemen van deze organisatie.
Mortlach schreef:Je vroeg niet naar een land. Daar heb ik heel specifiek naar gekeken. Ik weet ook wel dat daar weinig goede voorbeelden van zijn, maar er speelt altijd een dictatuur mee, dus dan kun je al niet zeggen "Zie je wel! Marxisme werkt niet!" terwijl ik dan denk "zie je wel, dictaturen werken niet"
Vervang marxisme door nazisme en dan vraag ik je of je een dergelijke bewering nog steeds wil volhouden. Want stel dat een neo-nazi groepering zegt: "ja, Hitler heeft van het nationaal-socialisme een fiasco (en een dictatuur) gemaakt, maar als wij aan de macht komen, dan gaan wij dat veel beter doen". Zou je hen geloven? Ik niet: een verschrikkelijke ideologie blijft verschrikkelijk. Hetzelfde geldt voor het marxisme.
Mortlach schreef:Minder dan in de Congo onder Leopold II? Minder dan in India onder Britse overheersing? Minder dan in Zuid-Amerika toen de conquistadors daar aankwamen? Of Noord Amerika tijdens de grote trek naar het westen?
Ik herhaal mezelf nog maar even:
elbert schreef:Want ik ontken nergens dat kolonialisme bijvoorbeeld tot (soms grof) onrecht heeft geleid.
Kolonialisme is toch echt iets anders dan democratie. Het staat er haaks op, omdat kolonialisme de democratische rechten van mensen in gekoloniseerde landen ontkent.
Mortlach schreef:Sorry, dat boeken en films verbieden doen toch echt voornamelijk blanke organisaties als een soort tokenism.
Er zijn geen "blanke" organisaties (tenzij je het melkbedrijf bedoelt), wel bedrijven en overheidsinstellingen die dat doen onder druk van de BLM beweging. Maar los daarvan, is dat verbieden natuurlijk fout, van wie het ook komt.
Mortlach schreef:Ah, de spreekwoordelijke 'bootstraps' waar mensen zichzelf maar aan omhoog moeten trekken.
Denk je dat het mogelijk is om zonder eigen verantwoordelijkheid en zonder eigen inzet op te klimmen? Dat de Sjakies van deze wereld dat maar voor je moeten doen? Dat is "soft bigotry of low expectations" en dat is ook een ongezonde manier om met mensen om te gaan.
Mortlach schreef:Ben je bekend met "Black Wall Street"?
1921? Serieus? Dan kun je het beter meteen goed doen en teruggaan tot de slaven op de katoenplantages in 1821. We leven in 2020 en hoewel we er misschien nog niet helemaal zijn qua gelijke kansen, is de situatie toch echt anders dan toen.
Mortlach schreef:Dan pak je wat godslasterlijks. Niet verboden dus de agenten doen daar niks tegen. Ik meen me nog menige vernielde abri-poster tijdens campagnes die bepaalde christenen niet zo zinden, te herinneren, al ontgaan me de details eventjes.
Zoals ik eerder opmerkte: ik vind dat we dit via democratische weg op moeten lossen, niet via vandalisme en geweld, dus ook hier.
Laat de woorden van mijn mond en de overdenking van mijn hart welgevallig zijn voor Uw aangezicht, HEERE, mijn rots en mijn Verlosser! (Ps. 19:15)

Gebruikersavatar
Pcrtje
Majoor
Majoor
Berichten: 1709
Lid geworden op: 14 mei 2012 15:48

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Pcrtje » 04 jul 2020 13:17

naamloos schreef:Verder voor degenen die het oké vinden om te discrimineren op de arbeidsmarkt en extra te controleren enzo (omdat criminaliteit meer voor zou komen bij allochtonen); het is ook algemeen bekend dat er veel meer criminaliteit is onder mannen dan onder vrouwen.
Dus zullen we de vrouwen dan maar voor laten gaan bij sollicitaties ...?
Hoezo "zullen we vrouwen dan maar voor laten gaan"? Ik betoog alleen dat werkgevers zelf dat onderscheid mogen maken, niet dat dat moet. Als een werkgever denkt dat hij minder risico op problemen krijgt wanneer hij een vrouw aanneemt in plaats van een man, dan moet dat mogelijk zijn. Ik kan zo een aantal voorbeelden bedenken waarin dat zelfs voor jou en Mortlach begrijpelijk zou zijn, bijvoorbeeld werkgevers die nieuwe werknemers voor Het Scharlaken Koord zoeken. Of in bepaalde takken van de gehandicaptenzorg.

Dat jullie niet inzien dat het een bijzonder slecht idee is dat de Joodse Schilderswijkjuwelier geen sollicitanten met een islamitische achtergrond mag weigeren, is niet alleen bizarre vorm van naïviteit maar ook schrikbarend. :shock:

Mortlach schreef:Tja, en met die houding komt daar natuurlijk ook nooit verandering in. De moslim(a) voelt zich achtergesteld omdat hij/zij geen baan krijgt en uit zijn/haar frustratie; en de jood ziet die uiting en denkt "zie je wel, ik had gelijk om die persoon niet aan te nemen."

Ik erken direct dat er een hoop problemen zijn tussen deze groepen, maar soms zie je ook wel mooie berichten waar individuen elkaar hebben leren kennen en vriendschappen zijn ontstaan. Dat zie je wel eens tussen Israeli's en Palestijnen, waarom zou dat dan in de Schilderswijk niet kunnen?
Dat heb ik al gezegd: omdat er in de islamitische religie en cultuur een diepgewortelde haat tegenover joden heerst. Had je dit al gezien (1, 2, 3)? Natuurlijk snap ik dat dit generaliserend is, maar het zijn geen uitzonderingen of eenlingen die zo denken, dit is een ontzettend diep met de islam verweven probleem. In geen geval zal het in het huidige wereldklimaat mogelijk zijn dat deze groepen samengaan.

Zie je nou werkelijkwaar niet dat een zwaarbeveiligde school als het Cheider in Amsterdam een krankzinnig risico neemt als ze een moslimleraar aanneemt?
Subscriptum meum in lingua Latina ut honorem ab vobis excitet.

Gebruikersavatar
Pcrtje
Majoor
Majoor
Berichten: 1709
Lid geworden op: 14 mei 2012 15:48

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Pcrtje » 04 jul 2020 13:28

MarijnV schreef:Ik stel voor dat we actie gaan voeren om dat stuk drek van de site te krijgen. Wie doet er mee?
Dan zal ik een lans breken voor behoud van het stuk.
Subscriptum meum in lingua Latina ut honorem ab vobis excitet.

Chaya
Generaal
Generaal
Berichten: 6896
Lid geworden op: 15 dec 2014 10:38
Locatie: Bij het water

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Chaya » 04 jul 2020 14:26

MarijnV schreef:Ik stel voor dat we actie gaan voeren om dat stuk drek van de site te krijgen. Wie doet er mee?

Nee natuurlijk niet. Het valt onder vrijheid van meningsuiting.
Het mag alleen blijven staan als het toevallig in het pulletje valt?
Alles wordt momenteel opgeblazen tot enorme proporties.
Zelfs het beeld van de Kleine Zeemeermin is beklad, las ik.
Mensen hebben te lang binnen gezeten zeker.
Dit heeft NIETS meer met een normale discussie te maken.
Wijs een spotter niet terecht, anders zal hij u haten. Wijs een wijze terecht, en hij zal u liefhebben. -- Spreuken 9:8

MarijnV
Mineur
Mineur
Berichten: 180
Lid geworden op: 25 mei 2009 08:27

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor MarijnV » 04 jul 2020 14:32

Chaya schreef:Nee natuurlijk niet. Het valt onder vrijheid van meningsuiting.
Het mag alleen blijven staan als het toevallig in het pulletje valt?
Alles wordt momenteel opgeblazen tot enorme proporties.
Zelfs het beeld van de Kleine Zeemeermin is beklad, las ik.
Mensen hebben te lang binnen gezeten zeker.
Dit heeft NIETS meer met een normale discussie te maken.


Het zal me worst wezen welke beelden er wel en niet beklad worden. Van mij hoeven ze ook niet omver. Het is ook niet de kritiek op het omhalen en bekladden van standbeelden die de column misselijk maakt. Het is het denigrerende toontje, de persoonlijke aanvallen.

naamloos
Generaal
Generaal
Berichten: 4192
Lid geworden op: 02 jan 2014 02:58

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor naamloos » 04 jul 2020 14:35

Pcrtje schreef:Hoezo "zullen we vrouwen dan maar voor laten gaan"? Ik betoog alleen dat werkgevers zelf dat onderscheid mogen maken, niet dat dat moet.

Wat jij betoogde is discriminatie: @Pcrtje "Eerlijk? Ik zou van sommige bevolkingsgroepen ook geen sollicitant aannemen als ik een werkgever was. Je loopt gewoon een groter risico op diefstal en andere narigheid als je Mo of Ali aanneemt in plaats van Henk of Ingrid."
Werkgervers mogen op deze grond geen onderscheid maken. Dat is verboden, net zoals wanneer je een sollicitant niet zou aannemen omdat je een groter risico zou lopen op crimineel gedrag als je Peter of Jan heet in plaats van Petra of Jantine.
Pcrtje schreef:Als een werkgever denkt dat hij minder risico op problemen krijgt wanneer hij een vrouw aanneemt in plaats van een man, dan moet dat mogelijk zijn. Ik kan zo een aantal voorbeelden bedenken waarin dat zelfs voor jou en Mortlach begrijpelijk zou zijn, bijvoorbeeld werkgevers die nieuwe werknemers voor Het Scharlaken Koord zoeken. Of in bepaalde takken van de gehandicaptenzorg.
Ik neem aan dat er in de vacature dan gewoon om een vrouw gevraagd wordt, daar lijkt me niets mis mee: Een beperkte uitzondering op het verbod tot onderscheid doet zich voor, wanneer het geslacht bepalend is bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst of het geven van onderricht (art 5-3 WGBMV) (art 7:646-2 BW). Het gaat hier niet om achterstellen, dat snap zelfs jij toch ook wel?
Pcrtje schreef:Dat jullie niet inzien dat het een bijzonder slecht idee is dat de Joodse Schilderswijkjuwelier geen sollicitanten met een islamitische achtergrond mag weigeren, is niet alleen bizarre vorm van naïviteit maar ook schrikbarend. :shock:
En daar had ik nou helemaal niks over gezegd.
Ik snap best dat er dingen zijn die je doet of laat om andere redenen dan discriminatie, zo suf ben ik nou ook weer niet.
Alle spreken over Boven komt van beneden, ook het spreken dat beweert van Boven te komen. (Kuitert)

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17997
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Mortlach » 04 jul 2020 15:06

elbert schreef:Zwarte Amerikanen worden vaker doodgeschoten door de politie omdat criminaliteit in de zwarte gemeenschap vaker voorkomt. Zo eenvoudig is het. Daarom zijn ook zwarte leiders kritisch over het geweld en de misdaad in eigen kring. Dat lijkt me ook broodnodig.


Om te beginnen is het helemaal de taak van de politie niet om criminelen dood te schieten. Daarnaast is er al genoeg gezegd: als je meer controleert, zul je ook meer vinden. Ik zag gisteren een filmpje van een aanhouding door de politie van een zwarte vrouw - zij was toevallig State's Attorney - omdat de politie haar nummerbord checkte en er GEEN resultaten verschenen. Dat was zo bijzonder dat de politie besloot de dag van de vrouw te onderbreken.

Een ander punt is ook dat het er nogal vanaf hangt hoe je die criminaliteit meet. Want misdaad is niet altijd gelijk. De misdaad met de grootste financiële impact, by far, is 'wage theft', de praktijk waarbij bedrijven werknemers niet betalen voor overuren of hen dwingen te werken nadat er is uitgeklokt. Dat is toch echt met name een blanke aangelegenheid.

Feitelijk zeg je dat de Black Lives Matter beweging geen ideologie heeft. Dat is onjuist en misschien sluit je daar doelbewust je ogen voor. Die ideologie interesseert mij wel, want aan "black lives matter" als slogan is niet zoveel mis mee, maar "Black Lives Matter" als organisatie is andere koek. Hun ideologie is marxistisch, anti-'wit', niet verbindend en al helemaal niet democratisch. Daarom zie je bijv. in Groot-Brittannie dat de BBC en bekende voetballers afstand nemen van deze organisatie.


Dat zeg ik helemaal niet. Het interesseert me alleen geen fluit zolang er nog zwarte mensen door de politie in elkaar worden geslagen/gedood. Lossen we dat samen op, dan wil ik urenlang naar je uitweidingen over die ideologie luisteren.

Kolonialisme is toch echt iets anders dan democratie. Het staat er haaks op, omdat kolonialisme de democratische rechten van mensen in gekoloniseerde landen ontkent.


De VS is al een tijdje geen democratisch land meer, ja, in naam wel, maar in de praktijk echt niet meer. Ik zag gisteren een berichtje van de voting commissioner in Mississippi die zei: "Ik maak me zorgen want 'the blacks' zijn zich aan het organiseren, en dus moeten de mensen van Mississippi dat ook gaan doen omdat we anders verliezen"; je mag raden bij welke partij deze vrouw hoort.

Denk je dat het mogelijk is om zonder eigen verantwoordelijkheid en zonder eigen inzet op te klimmen? Dat de Sjakies van deze wereld dat maar voor je moeten doen? Dat is "soft bigotry of low expectations" en dat is ook een ongezonde manier om met mensen om te gaan.


Tja, het probleem is dat mensen erop worden afgerekend dat ze niet voldoende opklimmen en dat daarbij dan even vergeten wordt dat sommige mensen met een enorme achterstand beginnen, al was het alleen al omdat hun school in een zwarte (en dus armere) wijk stond.

Zoals ik eerder opmerkte: ik vind dat we dit via democratische weg op moeten lossen, niet via vandalisme en geweld, dus ook hier.


Dat zijn dan blijkbaar niet alle christenen met je eens.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
Pcrtje
Majoor
Majoor
Berichten: 1709
Lid geworden op: 14 mei 2012 15:48

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Pcrtje » 04 jul 2020 17:38

naamloos schreef:Wat jij betoogde is discriminatie: @Pcrtje "Eerlijk? Ik zou van sommige bevolkingsgroepen ook geen sollicitant aannemen als ik een werkgever was. Je loopt gewoon een groter risico op diefstal en andere narigheid als je Mo of Ali aanneemt in plaats van Henk of Ingrid."
Werkgervers mogen op deze grond geen onderscheid maken. Dat is verboden,
Zoals ik al zei: dat is juridisch inderdaad zo maar ik denk dat daar ethisch gezien vraagteken bij gezet kunnen worden. En dat kinderen niet auto mogen rijden is ook discriminatie; met discriminatie is niet per definitie is mis.

naamloos schreef:Ik neem aan dat er in de vacature dan gewoon om een vrouw gevraagd wordt, daar lijkt me niets mis mee: Een beperkte uitzondering op het verbod tot onderscheid doet zich voor, wanneer het geslacht bepalend is bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst of het geven van onderricht.
Mag een joodse juwelier in de vacature vragen om een niet-moslim?

naamloos schreef:En daar had ik nou helemaal niks over gezegd. Ik snap best dat er dingen zijn die je doet of laat om andere redenen dan discriminatie, zo suf ben ik nou ook weer niet.
Nou, eigenlijk heb je daar wel wat over gezegd, want je stelt dus dat de juwelier een sollicitant met islamitische achtergrond niet mag afwijzen omdat hij moslim is. Ik vind dat ethisch fragwürdig.
Subscriptum meum in lingua Latina ut honorem ab vobis excitet.

naamloos
Generaal
Generaal
Berichten: 4192
Lid geworden op: 02 jan 2014 02:58

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor naamloos » 04 jul 2020 19:10

Pcrtje schreef:Zoals ik al zei: dat is juridisch inderdaad zo maar ik denk dat daar ethisch gezien vraagteken bij gezet kunnen worden. En dat kinderen niet auto mogen rijden is ook discriminatie; met discriminatie is niet per definitie is mis.
En zoals ik al zei, ik vind dat totaal niet relevant als een werkgever iemand afwijst puur vanwege zijn afkomst.
Ik zie dat meer als een soort van een rookgordijn optrekken. Zo van 'zie je wel, discriminatie is helemaal zo erg niet' om zo de schadelijke en verboden discriminatie waar het over ging in 1 adem mee te nemen.
Pcrtje schreef:Mag een joodse juwelier in de vacature vragen om een niet-moslim?
Ja als dat nodig is om je functie goed te kunnen vervullen.
Pcrtje schreef:Nou, eigenlijk heb je daar wel wat over gezegd, want je stelt dus dat de juwelier een sollicitant met islamitische achtergrond niet mag afwijzen omdat hij moslim is. Ik vind dat ethisch fragwürdig.

Nee hoor dat had ik helemaal niet gezegd. Ik zei juist ''Er zijn situaties waar ik nog wel beprip voor op kan brengen ..." en daarna ging ik weer door op waar het over ging nl. het verboden discrimineren: "maar dan gaat het niet over discrimineren op grond van sekse, geaardheid en afkomst zodat je een soort van tweederangsmensen krijgt. Denk aan je eigen voorbeeld van sollicitant Mo of Ali, dat vind ik echt niet kunnen."

- Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Dus wettelijk mag ook niet discrimineren op godsdienst, behalve als het nodig is om je functie te kunnen uitoefenen.
Maar dat wil dan natuurlijk helemaal niet zeggen dat ik zo schrikbarend, bizar naïef ben dat ik het een goed idee vind dat de Joodse Schilderswijkjuwelier een moslim aanneemt. Niet omdat hij moslim is maar omdat het het een slechte combinatie is. En voor zulk soort situaties heb ik begrip zoals ik zei.
Laatst gewijzigd door naamloos op 04 jul 2020 20:54, 2 keer totaal gewijzigd.
Alle spreken over Boven komt van beneden, ook het spreken dat beweert van Boven te komen. (Kuitert)

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17997
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Mortlach » 04 jul 2020 19:12

Pcrtje schreef:Zoals ik al zei: dat is juridisch inderdaad zo maar ik denk dat daar ethisch gezien vraagteken bij gezet kunnen worden. En dat kinderen niet auto mogen rijden is ook discriminatie; met discriminatie is niet per definitie is mis.


Dit argument komt toch een beetje op me over als "en als je wordt aangevallen, mag je je met dodelijke inzet verdedigen, dus met moord/doodslag is niet per definitie iets mis."

Serieus, stel jij vertelt over het feit dat er een oom is vermoord tijdens een roofoverval waar hij slachtoffer van werd, en ik reageer dan zo van "ja, maar moord is niet altijd verkeerd!" Dat zou toch behoorlijk de toon misslaan?
Laatst gewijzigd door Mortlach op 04 jul 2020 19:16, 1 keer totaal gewijzigd.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17997
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Mortlach » 04 jul 2020 19:14

Ik moet trouwens ook zeggen dat het nogal frappant is dat aan de ene kant moslims wordt kwalijk genomen dat ze zich zo slecht aanpassen/in hun eigen cultuur blijven hangen (wat dat dan ook moge betekenen), maar aan de andere kant niet wordt gekeken naar die sollicitant die blijkbaar zijn cultuur zo ver achter zich heeft gelaten dat hij denkt een goede kandidaat te zijn voor die joodse juwelier... Zo houd je dat vooroordeel wel in stand ja.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

JohnDurden
Verkenner
Verkenner
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jul 2020 20:48

Re: BLM

Berichtdoor JohnDurden » 05 jul 2020 09:56

Mortlach schreef:Ja, maar hier hebben we één zaak; in Amerika gebeurt dit gemiddeld zo'n drie keer per dag, zelfs gecorrigeerd voor bevolkingsaantal is dat exorbitant veel. Hoewel er geen harde cijfers zijn, want wettelijk gezien mag dit niet worden vastgelegd, wat ook weer precies het probleem aangeeft. Wist je dat als een Afro-Amerikaan in de VS wordt vermoord door iemand die hij/zij niet kent, de kans 83% is dat de moordenaar een politieagent is? En het probleem is dat 'grensoverschrijdend gedrag' dus niet of nauwelijks wordt bestraft omdat er zoiets bestaat als 'qualified immunity'; in bepaalde gevallen is de politie immuun voor rechtsvervolging en dat wordt al tijden ontzettend misbruikt.


Interessante beweringen waarvoor ik graag een onderbouwing zie.

De waarheid is meestal complex en genuanceerd, zo ook hier. De conclusies rondom incidenten worden helaas door ultra linkse activisten zo snel getrokken dat voor fact-checking geen tijd meer is omdat de protesten al uit de hand zijn gelopen door bewuste manipulatie van de oprechte onrust.

Ik neem altijd aan dat mensen hun informatie breed hebben verzameld voor ze die neerzetten als feiten, maar toch even de vraag.

JD

Dogar

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Dogar » 05 jul 2020 10:25

Racisme en disccriminatie. Een serieus probleem wat we ernstig moeten nemen. Zonder meer.

Echter Waar we OOK paal en perk aan moeten stellen wat mij betrefd is het willen zien en het claimen als het er domweg niet is. En als bv minderheidsgroepen of iig exponenten daarvan het onderling doen of ten aanzien van , in onze westerse wereld de meerderheid etc. Het is namelijk OOK racisme en domweg verboden als , even heel generaliserend, Een Negroide vrouw een Blanke man uitmnaakt voor van alles.... DAAR wat aan doen. Moet je eens proberen voor elkaar te krijgen... Ik woonde heel wat jaren in een gemengde omgeving een zogeheten arbeiderswijk. Niet de slechtste buurt van de stad niet de beste er waren wel eens wat kleiner of grotere incidenten. Ik heb het NOOIT gezien dat een bromsnor ingreep als bv een Turkse jongen het al te bont maakte TOV een blanke jongen of onderling. Maar bij wijze van hoefde een blanke jongen maar scheef te kijken of of het was al bal... Daar aangifte van willen doen als blank persoon gaat je ook al bijna niet lukken... Rararara hoe komt dat ?

Het deugt niet, beide kanten op niet. Maar daar moeten we dan van beide kanten wat aan durven doen.

JohnDurden
Verkenner
Verkenner
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jul 2020 20:48

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor JohnDurden » 05 jul 2020 11:01

Goedemorgen,

Ik ben het hier
    eens met iedereen die de video heeft bekeken rondom George Floyd en diepe walging ervaarde
    eens met iedereen die alle feiten rondom deze weerzinwekkende daad wil weten voor het een racistische daad te noemen, laat staan een sprekend voorbeeld van systemisch racisme bij de Amerikaanse politie
    eens met iedereen die zich zorgen maakt over de escalatie van geweld, plundering en anarchisme rondom de demonstraties, de het tegenovergestelde bereiken van wat deze situatie had kunnen betekenen: het gezamenlijk steun uitspreken voor zowel de zwarte landgenoten als de verdere verbetering van de politie-macht
    eens met iedereen die hier BLM benoemt als een gevaarlijke Marxistisch geïnspireerde anarchistenclub, of een variant daarop

Er is inderdaad sprake van racial bias bij de politie in Amerika. Helaas is het ook zo dat "Black men represent around 6% of the population but commit around 52.6% of murders and 54.5% of robberies (https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2016/crime-in-the-u.s.-2016/topic-pages/tables/table-21). Even so they only represent 28% of people killed by police whilst non blacks suffer 72% of the people shot and killed for less than half the crimes (https://mappingpoliceviolence.org)."

De meest veelbelovende oplossingen die worden genoemd, zijn
1. het verlagen werkdruk en vermoeidheid*
2. het opleiden van politieagenten in het nemen van beslissingen onder stress en het toewijzen van agenten aan bepaalde locaties, zodat ze vertrouwd kunnen raken met de bewoners**
3. het veranderen van de opleiding van politieagenten om zwarte gewapende mensen niet vaker te gebruiken als shooting target dan witte***
4. betere accountability rondom bewezen onterechte shootings (meerdere anekdotische bronnen) met als kanttekening dat deze een rationele profilering niet kunnen verhinderen bij de opsporing
en bijvoorbeeld niet:
5. meer diversiteit bij de politie****

"Defund the police" is dus zo ongeveer het slechtste idee sinds de hele geschiedenis van slechte ideeën. Het her-alloceren of verhogen van budget naar de genoemde zaken is de rationele weg waarvan nu ook de executive order van Trump getuigt.

Radicale anarchisten kapen het debat en worden in de VS daarin helaas niet geremd door de meeste media. Nog los van de onvergelijkbare situatie in Nederland, zouden we dat probleem sowieso niet moeten importeren.

In het licht van scheiding tussen kerk en staat, past het ons als christenen denk ik om te herbevestigen dat ons geloof inclusief is voor alle zondaren ongeacht hun specifieke kleur, afkomst, etcetera, maar ook onze dankbaarheid te benadrukken dat we in een rechtstaat leven onder bescherming van een uitstekende politiemacht.

JD

*Ma, Debbie S.; Correll, Joshua; Wittenbrink, Bernd; Bar-Anan, Yoav; Sriram, N.; Nosek, Brian A. (2013-11-01). "When Fatigue Turns Deadly: The Association Between Fatigue and Racial Bias in the Decision to Shoot". Basic and Applied Social Psychology. 35 (6): 515–524.doi:10.1080/01973533.2013.840630.
**Lind, Dara (2014-09-18). "How to not shoot civilians: 9 community policing tips from a chief who got it right". Vox. Retrieved 2017-07-30.
***Sim, Jessica J.; Correll, Joshua; Sadler, Melody S. (2013-03-01). "Understanding Police and Expert Performance: When Training Attenuates (vs. Exacerbates) Stereotypic Bias in the Decision to Shoot". Personality and Social Psychology Bulletin. 39 (3): 291–304. doi:10.1177/0146167212473157. PMID 23401478.En ook: Plant, E. Ashby; Peruche, B. Michelle; Butz, David A. (2005). "Eliminating automatic racial bias: Making race non-diagnostic for responses to criminal suspects". Journal of Experimental Social Psychology. 41 (2): 141–156. doi:10.1016/j.jesp.2004.07.004.
****Smith, Brad W. (2003-05-01. "The Impact of Police Officer Diversity on Police-Caused Homicides". Policy Studies Journal. 31 (2): 147–162

Gebruikersavatar
Pcrtje
Majoor
Majoor
Berichten: 1709
Lid geworden op: 14 mei 2012 15:48

Re: Black Lives Matter

Berichtdoor Pcrtje » 06 jul 2020 21:22

JohnDurden schreef:racial bias (...) "Black men represent around 6% of the population but commit around 52.6% of murders and 54.5% of robberies (https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2016/crime-in-the-u.s.-2016/topic-pages/tables/table-21). Even so they only represent 28% of people killed by police whilst non blacks suffer 72% of the people shot and killed for less than half the crimes (https://mappingpoliceviolence.org)."
(...) shooting target (...) accountability (...) shootings (...) "Defund the police" (...)
Je hebt een interessante mening maar niet alles is even goed te begrijpen. Houd er even mee dat we op een Nederlands forum zitten.
Subscriptum meum in lingua Latina ut honorem ab vobis excitet.


Terug naar “Actualiteit & Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten