ajl schreef:Bij ons staat de roomboter standaard buiten de koelkast, gewoon in een echte botervloot bij het broodbeleg.
Ik haal als eerste smorgens de boter uit de koelkast en die zet ik er dan na de lunch weer in. Ik ben bang dat ie anders zuur wordt.
Bij jou gaat het vast sneller op dan bij mij.
De grasboter van Campina is echt de allerprettigste roomboter. Andere roomboters zijn ook wel lekker (bijv die van Kerry Gold en Arla, wel duurder) maar die blijven lang hard en dan kun je het idd beter uit de koelkast laten.
ajl schreef:Een magnetron hadden mijn ouders wel, maar wij hebben deze nooit aangeschaft en eigenlijk mis ik het nooit.
Ik heb de magnetron van mijn moeder meegenomen, toen zij overleden was.
Ik gebruik hem heel weinig, als hij kapot zou gaan zou ik geen nieuwe kopen.
Ik vind een inductieplaat best wel kwetsbaar, als ik zie bij hoeveel mensen er een stukje afgebroken is van de rand.
Mijn gaskookplaat begint nu ook kleine gebreken te vertonen. Eén automatische ontsteking doet het niet meer, zodat je een lucifer nodig hebt om de pit aan te steken. Ondanks dat ik elke avond na het koken de boel schoonmaak, zijn er toch aangebrande plekjes rondom de branders.
En 1 pit lijkt minder heet, op de andere die even groot is, is het water veel eerder aan de kook.
Edit: ik was daarnet in de super en zag dat de ongezouten boter 9 cent goedkoper was dan de gezouten. Hoeveel gram zou er in gaan? Echt niet voor 9 cent.