lekkerbek schreef:Zal wel toevallig zijn maar zo slecht is flesvoeding niet als het om verschillende oorzaken gewoon niet gaat.
Natuurlijk niet, er zijn ook massa's kinderen groot geworden op boerenmelk met molenaar's kindermeel.
En in zekere zin is het nog makkelijk ook.
Maar hier gaat het over borstvoeding en als men dan nog steeds ontdekt hoe waardevol en bijzonder het is. Ook al zou je je kindje maar 1 of 2 weken zelf kunnen voeden, dan krijgt het zoveel stofjes mee, die in flesvoeding nu eenmaal niet zitten. Dat vind ik heel wonderlijk.
Elke moeder maakt unieke melk voor haar eigen baby.
Toch vroegen wij ons hier af hoe dat nu zat met de "min", een vrouw die een andere baby voedde, omdat moeder dat niet kon.
In heel Europa -en dan vooral in Noord Frankijk- begonnen in de 17e en 18e eeuw ook andere klassen met het uitbesteden van hun kind aan een min. In tegenstelling tot de families uit de hoogste klasse, die een min in huis namen, zonden de families uit de middenklassen uit de stedelijke gebieden hun kind naar de min toe, meestal ver weg op het platteland. Dit had een zeer hoge kindersterfte tot gevolg. De voedster nam veel baby's aan, kon ze niet altijd allemaal zelf voeden, en nam haar toevlucht tot bijvoeding (bijvoorbeeld met broodpap).
https://www.borstvoeding.com/aanverwant ... opa-1.html