En dan is het nog een stamppot.
We eten wel geregeld aardappels, maar daar is ook goed mee te variëren.
Gekookt, gepoft, op de plaat in de oven, met een paar drupjes olijfolie, met of zonder schil, gebakken, gestampt, puree, zweedse aardappeltjes, in blokjes roergebakken in een gerecht, in de römertopf, gefrituurd.
Variëren met soorten aardappels en dan merk je dat elke aardappel anders smaakt, andere eigenschappen heeft.
Pakjes en zakjes gebruik ik bij hoge uitzondering, dan een kruidenmengsel, maar geen soepen, sauzen, jus, puree.
Het is vaak duur en veel te zout.
Vetten heb je zeker nodig ajl! Vooral in de winter omdat zo vit. A en D binnenkomt.
Voor kinderen en ouderen absoluut een noodzaak.
Stoofpeertjes kook ik in een flesje bessensap van flipje

Tip van opoe: laat op ieder peertje een piepklein stukje schil zitten, vooral bij Gieser Wildemannen, dan worden ze superrood.