Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3814
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LauraC » 02 apr 2012 14:02

Ik heb deze in lichtblauw en vind 'm lekker werken :)

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8280
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lalage » 02 apr 2012 18:35

Ik vind een digitale weegschaal het prettigste, met een los bakje zodat je er ook andere dingen op kunt zetten. Dan zet ik er bijvoorbeeld een schaaltje op, druk op de 0-knop en dan kan je precies wegen wat je in het schaaltje gooit.

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 03 apr 2012 12:58

Geef mij ook maar een digitale. 'k Heb er al jaren een van Brabantia, die werkt prima. Ik zet ook altijd mijn eigen schaal, pan of wat dan ook op de weegschaal, druk op de 0-knop en voeg ingrediënten toe; dat scheelt in de afwas :mrgreen: .

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 03 apr 2012 13:09

Ik werk ook altijd met een digitale; volgens mij een voormalig kerstpakket

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 01 mei 2012 09:02

Vraagje; ik heb afgelopen vrijdag meiraapjes gekocht, maar weet geen enkel recept ermee. Op ah.nl staat niets. Weet iemand wat je met meiraapjes kan doen?

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3814
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LauraC » 01 mei 2012 11:35

@ajl: volgens mij noemen we ze hier 'turnips'. Kun je hier wat mee?

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 01 mei 2012 11:48

Bedankt! Daar kan ik zeker wat mee. Ben erg benieuwd hoe ze smaken.

Gebruikersavatar
Bumba
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1113
Lid geworden op: 04 feb 2007 19:31

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Bumba » 01 mei 2012 12:29

In wijn stoven met appeltjes, daarna honing erover. Lekker met rundvlees.

Of deze hieronder?
http://www.24kitchen.nl/recepten/taste- ... =meiraap&f[0]=bundle%3Arecipe

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LeChat » 06 mei 2012 13:02

@ajl: je zal inmiddels wel een keuze gemaakt hebben, maar voor een volgende keer: op Smulweb staan ook verschillende recepten met meiraapjes. Wij hebben er al verschillende van gebruikt, en tot nu toe steeds lekker.
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6363
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 07 mei 2012 08:38

Bedankt! Ik heb uiteindelijk een hele neutrale variant gemaakt van meiraapjes met een botersaus. Dan kon ik de smaak goed proeven. Vond ze prima te eten, vrij zacht van smaak. Koolraapjes zijn scherper van smaakt.

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 07 mei 2012 20:26

Hehe, eindelijk is het gelukt: een lekkere, E-nummervrije tomatensoep! Kerriesoep lukt ook prima, dus we kunnen nu al kiezen uit 2 soorten soep :mrgreen:.

Omdat ik (nog) geen staafmixer heb, heb ik me nog niet gewaagd aan bloemkool- of broccolisoep. Gelukkig is het bijna moederdag, dus heb ik wat hints rondgestrooid. 'k Ben benieuwd of ze opgepikt zijn :wink: ...

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 07 mei 2012 20:52

Kun je zelfgemaakte soep eigenlijk invriezen? Want dan kan ik een heel aantal liters tegelijk koken en het uit de diepvries halen als ik het (onverwacht) nodig heb.

juffiejuf
Luitenant
Luitenant
Berichten: 678
Lid geworden op: 14 apr 2011 13:02
Locatie: overal en nergens

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor juffiejuf » 07 mei 2012 21:12

@ sophie77; ja hoor, wij vriezen zelf gemaakte soep regelmatig in!

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8280
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lalage » 08 mei 2012 17:36

Sophie77 schreef:Hehe, eindelijk is het gelukt: een lekkere, E-nummervrije tomatensoep! Kerriesoep lukt ook prima, dus we kunnen nu al kiezen uit 2 soorten soep :mrgreen:.

Klinkt goed, je mag hier best recepten posten :)

Sophie77
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1377
Lid geworden op: 16 jun 2010 08:48

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Sophie77 » 11 mei 2012 10:21

Hier komt 'ie dan, Lalage :wink: :

Voor beide soorten soep heb ik eerst twee liter kippenbouillon gemaakt: 2 liter water in een pan, een dubbele kipfilet erbij, een zakje opengeknipte Honig kippenbouillon, een een paar in stukjes gesneden wortels erdoor met wat takjes verse peterselie. Dit aan de kook brengen, het schuim eraf scheppen, 1,5 uur tegen de kook aanhouden en daarna op smaak brengen met zout en peper. Natuurlijk kun je i.p.v. kippenbouillon ook rundvleesbouillon maken, of bouillon met gehaktballetjes.

Kerriesoep:
80 gram roomboter verhitten en 2 gesneden uitjes fruiten. 6 theelepels kerrie erdoor roeren en het prutje met het deksel op de pan een paar minuten laten smoren. Daarna 70 gram bloem erdoor roeren en even mee laten bakken. Schenk er dan geleidelijk de 2 liter bouillon bij (incl. wortel, kip en kruiden!) en blijf roeren tot de soep kookt en licht bindt. Nog ong. tien minuten laten doorkoken, zout, peper en evt. andere kruiden toevoegen en klaar is Klara!

Tomatensoep:
Bouillon (incl. kip, wortel en kruiden!) aan de kook brengen en 2 blikjes tomatenpuree (van de Aldi is zonder E-nummers) toevoegen + een in stukjes gesneden courgette en een laurierblaadje. Als je van vermicelli houdt, kun je die ook erbij doen. Laat dit een half uurtje zachtjes koken en voeg daarna zout, peper, wat gehakte peterselie en evt. andere kruiden toe.

Wil je 1 liter soep, halveer dan alle hoeveelheden!


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten