Kirdneh schreef:behalve in zo'n zielig artikeltje?
Nee, die 95 stellingen. Die zijn pas peer revieuwd
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
In mijn vorige post heb je de volgende link gegeven:
http://www.pnas.org/content/105/12/4792.full?sid=0fd277ad-7de3-417e-9a0f-7c4a831f38fe
als je die opent kun je ook de referenties nog napluizen enzovoorts.
Stelling 1:
Er bestaat geen enkel bewezen voorbeeld voor macro-evolutie. Aaneengeschakelde micro-evolutie levert geen macro-evolutie op, omdat daarbij geen nieuwsoortige organen, structuren en functies ontstaan en geen toename van daarvoor passende informatie in het erfelijk materiaal van het levende wezen plaatsvindt. Daar komt nog bij, dat tegenwoordig waargenomen micro- evolutie 10.000 tot 10 miljoen keer sneller kan verlopen, dan dat in het algemeen uit de fossielen afgeleid wordt.
Is hierbij weerlegd.
stelling 2.
Veel eigenschappen van organismen zijn zo onsystematisch verdeeld, dat het bij toenemend onderzoek niet eenvoudiger, maar moeilijker wordt, om correcte stambomen te vormen en op consistente wijze afstammingsrelaties te reconstrueren. In plaats van stambomen moeten voortdurend nieuwe, op zichzelf staande stamstruiken geschetst worden. Daarbij komt, dat moderne DNA-analysen ons dwingen, stambomen, die tot nu toe erkend waren, te herzien en opnieuw in aparte struiken weer te geven. Het opstellen van een algemeen erkende stamboom der soorten is mislukt.
Het opstellen van zo'n stamboom is helemaal niet mislukt, is nog in volle gang en geen enkel probleem voor de evolutie. Stelling 2 is hoogstens een groot probleem voor de basistype theorie.
Stelling 3.
Een niet reduceerbaar complex systeem noemt men een samenstelling van afzonderlijke bestanddelen, waarvan elk afzonderlijk onderdeel absoluut aanwezig moet zijn om het totale systeem te laten functioneren. Wil een auto kunnen rijden dan zijn er minimaal een motor, een koppeling, vier wielen en een stuurinrichting nodig. Dat een „primitieve oerauto” in een aanvankelijke „ontwikkelingsfase” ook zonder motor of zonder koppeling of zonder wielen zou kunnen rijden hebben, is even ondenkbaar als het denkbeeld dat de biodiversiteit van het aardse leven stapsgewijs zou kunnen zijn ontstaan.
Totaal onbewezen stelling.
http://en.wikipedia.org/wiki/Irreducible_complexity#Stated_examples
Stelling 4 en 5 gaan weer over genen, mutaties, genduplicatie etc. Niet bepaald mijn ding. Ik weet alleen dat het weer niet is onderbouwd, en andere mensen daar heel anders over denken. Het schijnt dat je bij pubmed makkelijk kunt inloggen en door duizenden artikelen kunt bladeren waarin onderbouwd wordt hoe genetische informatie kan toenemen. Het is hier vrij duidelijk dat de opstellers van deze 95 stellingen geen onderzoek hebben gedaan.
Stelling 6 dan maar:
Onder Biodiversiteit verstaat men de rijkdom aan planten- en diersoorten, de verscheidenheid binnen de soorten of de diversiteit in ecosystemen. Evenals het menselijk lichaam afhankelijk is van de werkverdeling van een veelheid aan cellen en organen, is ook een ecosysteem afhankelijk van de opdeling van het werk door biodiversiteit. Op grond daarvan is het scenario van een geleidelijke evolutie, die met één enkele cel zou zijn begonnen, niet in overeenstemming met de werkelijkheid. Het is denkbaar, dat de ecosystemen, waarin we hedentendage leven, in zeer korte tijd, mogelijk zelfs binnen enkele dagen, moeten zijn samengesteld.
en dat schrijven mensen die geloven dat de aarde een jaar onder water heeft gestaan en die geloven dat elk ecolsysteem 4000 jaar geleden is vernietigd. Waar haalden de bijtjes na de zondvloed hun nectar vandaan?
Overigens weten we inmiddels dat organismen in staat zijn om zich aan te passen aan een ecosysteem.