tenminste houdbaar tot...

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 21 dec 2007 12:25

Toch is het wel zo dat mensen die niet echt op datums letten meer kans hebben op voedselvergifiting.
Niet dat dat een ramp is, maar wel vervelend.
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

André

Berichtdoor André » 21 dec 2007 13:50

Acire schreef:Gister nog yoghurt op van de 13e... mjammie! 8)
Precies, zolang het pak nog niet over de tafel wandeld;/

Gebruikersavatar
Abdijbiertje om 1:00
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1281
Lid geworden op: 05 jun 2006 00:14
Locatie: Amersfoort-Centrum
Contacteer:

Berichtdoor Abdijbiertje om 1:00 » 21 dec 2007 20:18

André schreef:
Acire schreef:Gister nog yoghurt op van de 13e... mjammie! 8)
Precies, zolang het pak nog niet over de tafel wandeld;/


Nou liever dat, dan dat je het eet en het je later op de dag nog een keer "goedemorgen" komt zeggen.
*niet aan denken moet
Ceterum censeo Amstelodamum esse delendum

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4052
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Berichtdoor *Annet* » 23 dec 2007 22:50

Vandaag 3 pakken karnemelk, houdbaar tot 28 december door de gootsteen gekiept, wegens samenklotterende onderdelen. Zou het bevroren zijn geweest vroegen wij ons af?

Na aankoop door de frisse buitenlucht gefietst en het thuis gelijk in de koelkast gezet.

arme Danny, hij wil zo graag ninonade met kammemek drinken :(

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 24 dec 2007 08:31

*Annet* schreef:Vandaag 3 pakken karnemelk, houdbaar tot 28 december door de gootsteen gekiept, wegens samenklotterende onderdelen. Zou het bevroren zijn geweest vroegen wij ons af?

Na aankoop door de frisse buitenlucht gefietst en het thuis gelijk in de koelkast gezet.

arme Danny, hij wil zo graag ninonade met kammemek drinken :(

Ik kan me niet voorstellen dat het zo snel bevriest. Misschien heeft het tegen de achterwand van de koelkast gelegen? Dan kan het ook bevriezen!

Gebruikersavatar
HansenMirjam
Mineur
Mineur
Berichten: 128
Lid geworden op: 03 dec 2006 02:44
Locatie: Ridderkerk

Berichtdoor HansenMirjam » 24 dec 2007 11:31

Ik ruik eerst aan alles, tot grote ergernis van mijn zeer liefhebbende echtgenoot.
Naar de datum kijk ik niet zozeer, ik gooi alleen dingen weg als het al een poosje open in de koelkast staat.
En pas was plotsklaps mijn vriezer ontdooit...toen heb ik wel alles weggeknikkerd. Zonde, maar goed, dat vertrouw ik dan niet meer.

Trouwens ik gebruik nu nog cacaopoeder dat vorig jaar over de datum is gegaan. De warme chocolademelk smaakt nog prima! (en ik voel er niets van :wink: )
A smile costs nothing, but gives much

André

Berichtdoor André » 24 dec 2007 13:47

HansenMirjam schreef:Ik ruik eerst aan alles, tot grote ergernis van mijn zeer liefhebbende echtgenoot.
Werkt dat ook bij karnemelk denk je? Volgens mijn reukorgaan is dat altijd kapot.

Gebruikersavatar
HansenMirjam
Mineur
Mineur
Berichten: 128
Lid geworden op: 03 dec 2006 02:44
Locatie: Ridderkerk

Berichtdoor HansenMirjam » 24 dec 2007 15:58

Nee, dan vertrouw ik mijn eigen neus niet zo. (Yoghurt ruikt ook altijd een beetje vaag, evenals bepaalde vleeswaar enzo)
Maar dan vraag ik: ruik jij is?..... :wink:
A smile costs nothing, but gives much

pol
Majoor
Majoor
Berichten: 2482
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:47

Berichtdoor pol » 24 dec 2007 16:07

Hoe zit dat trouwens met het volgende:
Ik vries op de aankoopdatum gehakt in. Een paar weken later gebruik ik het door de spaghetti. Hier blijft van over.. mag ik het dan wel weer invriezen omdat het gebakken is?

CGK<3
Luitenant
Luitenant
Berichten: 710
Lid geworden op: 02 feb 2007 16:57

Berichtdoor CGK<3 » 24 dec 2007 16:20

pol schreef:Hoe zit dat trouwens met het volgende:
Ik vries op de aankoopdatum gehakt in. Een paar weken later gebruik ik het door de spaghetti. Hier blijft van over.. mag ik het dan wel weer invriezen omdat het gebakken is?
Doet mijn moeder altijd wel.

Rolf

Berichtdoor Rolf » 24 dec 2007 17:21

Opnieuw invriezen
Enkele jaren geleden had ik eens een gepsprek met de huisarts over voedsel.
Het ging toen o.a. over opnieuw opwarmen van de warme maaltijd.
Velen die alleen zijn, koken bijv. voor 2 of drie dagen.
Hij ging daar heel gedetailleerd op in.
Zijn advies, niet vaker dan 2 keer iets warm maken, en niet meer dan voor 3 - 4 dagen.
En met o.a. spinazie en andijvie heel goed opletten.
En nooit iets wat ontdooit is opnieuw invriezen.
Maar misschien zijn hier enkele uitzonderingen op.

THT
Ik let alleen op de datum op melkpakken, en koeken.
Verder probeer ik koop zo afgepast mogelijk in.
Een heel klein beetje voor reserve, of iets extra als het heel goedkoop is.
En zoveel mogelijk vers voedsel.
Bij invriezen gaat er toch iets van de voedingswaarde verloren.
En dan hoef je ook niet te letten op de THT-datum.

Wat over is
Naar een voederplaats, voor de vogeltjes.
Of ze gehakt lusten weet ik niet.

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 24 dec 2007 21:48

Wij kopen nogal eens vlees in grotere verpakking, zeker als het in de aanbieding is. Maar samen eten we absoluut geen kilo vlees per maaltijd. Dan vries ik inderdaad ook meer dan de helft in. Maar als het ontdooit is, doe ik het nooit terug, dan gaat het in de prullenbak.
Maar volgens mij kun je vlees nogal lang bewaren hoor, in de vriezer.
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Rolf

Berichtdoor Rolf » 24 dec 2007 21:55

MissF schreef:in de prullenbak.
Maar volgens mij kun je vlees nogal lang bewaren hoor, in de vriezer.

In de prullenbak.
Dat zou ik nou nooit doen.
In de GFT, composteren, of iets anders.

Vlees bewaren
In mijn vriezer zit een grote plaat:
3 mnd: vis, rollade, selderij
6 mnd: varkensvlees, kip, haas
9 mnd: kalfsvlees, gevogelte, champions
12 mnd rundvlees, appels, wortelen, eieren.
(Goed mogelijk dat ik een fout heb gemaakt, zie afbeelding)
Afbeelding

Vers het lekkerst
Een poosje geleden heb ik het uitgeprobeerd.
Enkele lapjes vers vlees (althans het kwam net uit de supermakt),
en enkele lapjes uit de diepvries (~3 mnd).
Het verschil was duidelijk te proeven.
Ik ga ervan uit dat zo natuurlijk mogelijk het beste is.

Gebruikersavatar
MissF
Generaal
Generaal
Berichten: 8484
Lid geworden op: 16 nov 2004 22:25

Berichtdoor MissF » 24 dec 2007 23:00

Wij hebben alleen een zwarte container, en geen tuin om een composthoop te maken, en de groene container hebben we aan mn schoonouders gegeven, wij hebben toch geen tuin en dat beetje tuinafval van het balkon kan prima in de zwarte.
Dus we zullen alles wel in de vuilnisbak moeten mikken.
Uw Woord is een Lamp voor mijn voet, en een Licht op mijn pad...

Rolf

Berichtdoor Rolf » 24 dec 2007 23:08

MissF schreef:Dat beetje tuinafval kan prima in de zwarte.

Mijn vader deed dat ook altijd. Maar:
a Het is minder hygienisch.
b Het GFT-afval wordt compost van gemaakt.
Dus met GFT-afval in de GFT-container is het milieu gediend.
Zie ook milieucentraal.
De kosten voor lediging van de restafval- en GFT-container, althans in onze gemeente (diftar*) zijn precies hetzelfde.

En in mijn situatie kan het ook niet.
Het duurt nl. meer dan een jaar voordat de grijze container (240 ltr) vol is.
Daarom doe ik er alleen droge, en zonodig schoongespoeld afval in.
Zo compact mogelijk. De laatste keer duurde het 14 mnd voordat de restafval container vol was.

In de GFT doe ik eerst een laag takken.
Dan iets wat sneller verteerd, bijv. aardappelschillen ed.
En dan weer takken, of planten.
Op die manier treedt er een verteringsproces op.
De laatste keer duurde het ongeveer anderhalf jaar voordat de GFT (140 ltr) vol was.
En er kwam geen stank uit.

* Differentiatie tarieven.
Er moet betaald worden voor de hoeveelheid afval die aan de straat wordt gezet.
Dat gebeurd door het aantal ledigingen van de rest- en GFT-afvalcontainer te registreren.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten