Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
AikonGirl
Majoor
Majoor
Berichten: 2375
Lid geworden op: 10 apr 2004 12:34

Berichtdoor AikonGirl » 17 apr 2007 14:37

Wanneer gebruik je nou gemengd gehakt, en wanneer rundergehakt?

Voor macaroni ed. gebruik ik rundergehakt, maar kan gemengd ook?
Dat is namelijk goedkoper dacht ik. :puh:

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 17 apr 2007 15:48

Smurffie schreef:Is het ook, lekker fris :)

M'n huisgenootjes zijn van de olijven en feta, wat ik dan weer ranzig vind, maargoed, dat kun je er ook nog doorheen doen eventueel. :wink:


Daar hou ik nou ook totaal niet van.

Ik ga vanavond denk ik voor de woknoedels
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Hadassa
Mineur
Mineur
Berichten: 131
Lid geworden op: 17 feb 2007 15:07

Berichtdoor Hadassa » 17 apr 2007 15:53

AikonGirl schreef:Wanneer gebruik je nou gemengd gehakt, en wanneer rundergehakt?

Voor macaroni ed. gebruik ik rundergehakt, maar kan gemengd ook?
Dat is namelijk goedkoper dacht ik. :puh:


Het kan allebei, maaar mij is altijd geleerd dat runder beter is! :roll:
U schonk mij het leven en de liefde, Uw zorg heeft mij bewaard !

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5272
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Berichtdoor liefie » 17 apr 2007 17:45

rund gehakt zit volgens mij meer vet in

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2718
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 17 apr 2007 18:30

Lalage schreef:
En als je 't helemaal anders wilt: spaghetti carbonara is heerlijk.



Het was lekker!!! :D

Memmem
Moderator
Berichten: 2724
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Berichtdoor Memmem » 17 apr 2007 22:05

liefie schreef:rund gehakt zit volgens mij meer vet in

In rundergehakt zit minder vet, in varkensgehakt meer dacht ik. Half om half zit er tussenin. Dit is ook goedkoper dan rundergehakt.

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 18 apr 2007 08:42

Varkensgehakt heb je eigenlijk nergens te koop, dat is kllinkkaar vet wat je dan zit te eten.
Half om half is half varkensvlees en half rundvlees en behoorlijk vet. Varkensvlees is sowieso slecht voor je.
Rundergehakt spreekt voor zich, volledig rund, geen vet en het gezondst van deze drie soorten.

Rundergehakt kan je overigens overal voor gebruiken. Het is niet zo dat je voor bepaalde gerechter 'beter' half om half kan gebruiken of zoiets.

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 18 apr 2007 10:17

Haai schreef:Ik heb vandaag nog wat uitgeprobeerd wat ik pas las, en het was best lekker:

Brood met ragout in het tosti apparaat!

(natuurlijk met zelfgemaakte ragout het lekkerst, maar ik heb nu gewoon maar een blikje gebruikt)

dit heb ik ook gedaan vandaag en het was idd lekker!
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Memmem
Moderator
Berichten: 2724
Lid geworden op: 11 sep 2002 21:27

Berichtdoor Memmem » 18 apr 2007 14:45

rosalie83 schreef:Varkensgehakt heb je eigenlijk nergens te koop, dat is kllinkkaar vet wat je dan zit te eten.
Wij hebben vaak vlees van de eigen slacht, ook van een varken. Dat is echt geen klinkklaar vet maar gewoon heel vette gehakt. Dan laten wij er dus ook altijd rundergehakt doordoen.

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 19 apr 2007 08:26

Memmem schreef:
rosalie83 schreef:Varkensgehakt heb je eigenlijk nergens te koop, dat is kllinkkaar vet wat je dan zit te eten.
Wij hebben vaak vlees van de eigen slacht, ook van een varken. Dat is echt geen klinkklaar vet maar gewoon heel vette gehakt. Dan laten wij er dus ook altijd rundergehakt doordoen.

Dus is het dan half-om-half gehakt.

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3814
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Berichtdoor LauraC » 19 apr 2007 17:15

Wie weet er een leuk/lekker receptje met risotto of gewone rijst?

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 19 apr 2007 19:44

Ik maak dan nog wel eens restjes eten ;)
Laatste keer: champignons, paprika en wortel die ik aan het eind van de week over had gewokt, beetje rijst gekookt, champignonsausje erbij gemaakt. Was best lekker! :mrgreen:

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2718
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 20 apr 2007 20:44

Zoetzure roerbak met kip, wortel en peultjes

Ingredienten:
- 1 zak worteltjes en peultjes 400 g
- 250 g eiermie
- zout, peper
- (roerbak)olie
- 400 g kipfilet, in dunne reepjes
- 2 tl gemberpuree
- 1 zak roerbakgroenten Chinees 400 g
- 1 dl Woksaus sweet & sour Conimex

Bereiding:
1. Snijd de worteltjes uit de zak worteltjes en peultjes in plakjes
2. Bereid de mie in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking
3. Verhit een beetje olie in een wok en roerbak de kip al omscheppend bruin en gaar. Schep de kip uit de wok.
4. Verhit nog een beetje olie in de wok en roerbak de wortel met de peultjes, de gemberpuree en de roerbakgroenten beetgaar. Schep de kip en de woksaus erdoor en breng alles op smaak met peper en zout. Serveer met de mie.


Hebben we vandaag op, was erg lekker! Ik heb het alleen een beetje aangepast: in plaats van peultjes tomaat (die moesten op...) en de gemberpuree heb ik weggelaten.[/i]

Gebruikersavatar
Debor@
Luitenant
Luitenant
Berichten: 633
Lid geworden op: 16 sep 2005 15:44
Locatie: in da getto
Contacteer:

Berichtdoor Debor@ » 21 apr 2007 18:06

Mijn verslaving van de laatste paar maanden: eigengekookte bananenjam. Niet gewoon een banaan prakken (wat ik dus eerst dacht ;-)) maar koken met rum en zo, schijnt een origineel recept te zijn uit ik weet niet waar, maar het is heeeeerlijk :). Het is best lekker, zo'n multicultiwijk ;)
'I was born too late to a world that doesn’t care.'

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3814
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Berichtdoor LauraC » 25 apr 2007 10:05

Debor@ schreef:Mijn verslaving van de laatste paar maanden: eigengekookte bananenjam. Niet gewoon een banaan prakken (wat ik dus eerst dacht ;-)) maar koken met rum en zo, schijnt een origineel recept te zijn uit ik weet niet waar, maar het is heeeeerlijk :). Het is best lekker, zo'n multicultiwijk ;)


Klinkt lekker! Recept??


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten