Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8286
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 12 apr 2007 15:07

gehaktballen kan je ook maken met...
* een ei
* paneermeel of fijngehakt oud brood
* zakje gehaktkruiden
Dat is een stuk makkelijker ;)
Maar kan je soepballetjes ook niet gewoon maken door alleen het gehakt in balletjes te draaien? Volgens mij doet mijn moeder dat zo.

@Annette: je kunt ook op jezelf gaan wonen zonder dat je getrouwd bent toch... mag je helemaal zelf beslissen wat je eet ;)

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 12 apr 2007 15:10

Nou, dat is idd een groot voordeel.
Daarbij kan je eerst van alles uit proberen zonder dat het ook echt goed hoeft te wezen voor je vriend.

Ik ga vanavond aardappel roerbak idee van honig is proberen en dan wel de Hongaarse variant
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 12 apr 2007 15:11

Lalage schreef:gehaktballen kan je ook maken met...
* een ei
* paneermeel of fijngehakt oud brood
* zakje gehaktkruiden
Dat is een stuk makkelijker ;)

Als je een zakje gehaktkruiden gebruikt, hoeft er volgens mij geen paneermeel, beschuit of brood doorheen.

Lalage schreef:Maar kan je soepballetjes ook niet gewoon maken door alleen het gehakt in balletjes te draaien? Volgens mij doet mijn moeder dat zo.

Ja hoor, dat kan ook, alleen dan heb je er geen 'smaakje' aan. Je kan er ook gewoon peper doorheen doen. Of peterselie. Of wat je dan ook in huis hebt.

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2718
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 12 apr 2007 16:09

je kunt ook een boterham in kleine stukjes (evt. geweekt in ei) door het gehakt heen kneden, krijg je een lekkere luchtige gehaktbal... Verder doe ik vaak wat mosterd door het gehakt, is ook heel lekker!

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8286
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 12 apr 2007 17:56

rosalie83 schreef:
Lalage schreef:gehaktballen kan je ook maken met...
* een ei
* paneermeel of fijngehakt oud brood
* zakje gehaktkruiden
Dat is een stuk makkelijker ;)

Als je een zakje gehaktkruiden gebruikt, hoeft er volgens mij geen paneermeel, beschuit of brood doorheen.

Jawel, want dat heeft toch een hele andere functie. Dat brood/paneermeel is opvulling, zodat je minder vlees per gehaktbal nodig hebt ;)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 13 apr 2007 09:48

Lalage schreef:
rosalie83 schreef:
Lalage schreef:gehaktballen kan je ook maken met...
* een ei
* paneermeel of fijngehakt oud brood
* zakje gehaktkruiden
Dat is een stuk makkelijker ;)

Als je een zakje gehaktkruiden gebruikt, hoeft er volgens mij geen paneermeel, beschuit of brood doorheen.

Jawel, want dat heeft toch een hele andere functie. Dat brood/paneermeel is opvulling, zodat je minder vlees per gehaktbal nodig hebt ;)

Ohw? Weer wat geleerd ;)

topkok

Berichtdoor topkok » 13 apr 2007 23:54

dat is niet zo hoor.. de parneermeel word niet gebruikt om de bal opvulling te geven. als je het niet doet vallen ze uit elkaar.. en als je te veel doet krijg je zo'n geweldige smerige bal.. die heel meelderig smaakt echt neit doen!!

ik sta nu voorgerechten.. en ga morgen foto's maken.. dus misschien knal ik hier dan wat neer

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8286
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 14 apr 2007 10:07

topkok, je hebt gelijk, ik had het nog even aan m'n moeder gevraagd en die zei hetzelfde als jij ;)

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2718
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 14 apr 2007 17:50

Ik heb vandaag nog wat uitgeprobeerd wat ik pas las, en het was best lekker:

Brood met ragout in het tosti apparaat!

(natuurlijk met zelfgemaakte ragout het lekkerst, maar ik heb nu gewoon maar een blikje gebruikt)

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 14 apr 2007 18:11

Dat heb ik ook nog staan.
Misschien dat ik dat morgen is ga proberen
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 15 apr 2007 20:06

Smurffie schreef:Mn huisgenootje was gisteren praktisch klaar met school (alleen nog scriptie schrijven) dus ga ik vandaag extra lekker koken. althans, dat hoop ik :)

Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten

voor 4 personen


Ingrediënten
• 500 g varkenshaas (in dunne plakken)
• 2 eetlepels olie
• snufje peper (versgemalen)
• snufje zout
• 200 g peultjes
• 150 g cashewnoten
• 2 rode paprika's (in reepjes)
• 150 g minimaïs (in de lengte gehalveerd)
• 2 sjalotjes (fijngesnipperd)

Bereiding
1. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de plakken Varkenshaas toe en roerbak deze in ca. 4 minuten rondom goudbruin.
2. Schep de paprika en mini maïs door het vlees en roerbak deze ca. 5 minuten mee.
3. Voeg de peultjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee. Breng de roerbakschotel op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de Varkenshaas met groenten over 4 borden en garneer deze met cashewnoten.

Lekker met Pandan rijst.


Wat denken jullie ervan? :wink:


Vandaag gedaan :)

Was lekker! Alleen wel met kaassaus en roomsaus erbij. Bij voorbaat maar vast gedaan, voor het geval dat het wat droog zou zijn 8)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 16 apr 2007 10:23

Smurffie schreef:Was lekker! Alleen wel met kaassaus en roomsaus erbij. Bij voorbaat maar vast gedaan, voor het geval dat het wat droog zou zijn 8)

:mrgreen:
Jij bent wel van de saus en zo?

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 16 apr 2007 10:26

rosalie83 schreef:
Smurffie schreef:Was lekker! Alleen wel met kaassaus en roomsaus erbij. Bij voorbaat maar vast gedaan, voor het geval dat het wat droog zou zijn 8)

:mrgreen:
Jij bent wel van de saus en zo?


Nou, ik vind het meestal wat kaal ja, zonder saus :P

Nu had ik er ook nog klaargemaakte sla bij heur, dat scheelt ook. Met ei, komkommer, tomaat, augurk, appel en een dressing :yum:

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 16 apr 2007 10:31

Smurffie schreef:
rosalie83 schreef:
Smurffie schreef:Was lekker! Alleen wel met kaassaus en roomsaus erbij. Bij voorbaat maar vast gedaan, voor het geval dat het wat droog zou zijn 8)

:mrgreen:
Jij bent wel van de saus en zo?


Nou, ik vind het meestal wat kaal ja, zonder saus :P

Nu had ik er ook nog klaargemaakte sla bij heur, dat scheelt ook. Met ei, komkommer, tomaat, augurk, appel en een dressing :yum:

Ohw mjummie dat klinkt lekker!!

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 16 apr 2007 10:38

Is het ook, lekker fris :)

M'n huisgenootjes zijn van de olijven en feta, wat ik dan weer ranzig vind, maargoed, dat kun je er ook nog doorheen doen eventueel. :wink:


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 23 gasten