Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8286
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 01 apr 2007 16:54

rosalie83 schreef:Als het zo lekker warm weer is als nu heb ik minder zin om uitgebreid te koken als ik weinig tijd heb. Dan maak ik vaak gewoon een lekkere salade met dressing, bak ik aardappeltjes en een lekkere groenteburger of zo. Hoe ervaren jullie dat?

Daarvoor hoeft het niet warm te zijn 8)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 02 apr 2007 07:51

Lalage schreef:
rosalie83 schreef:Als het zo lekker warm weer is als nu heb ik minder zin om uitgebreid te koken als ik weinig tijd heb. Dan maak ik vaak gewoon een lekkere salade met dressing, bak ik aardappeltjes en een lekkere groenteburger of zo. Hoe ervaren jullie dat?

Daarvoor hoeft het niet warm te zijn 8)

Haha nee dat is zo :) Maar het is makkelijk, dus kost het weinig tijd ;)

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 04 apr 2007 19:26

Ik heb vandaag mijn moeder en T. Nelly verblijd met de inmiddels bekende broccoli-brie-pasta schotel. Nu heb ik er wel gehakt en kaassaus door gedaan. Rosalie, da's toch wel lekkerder, voor als je 'm ook nog eens gaat maken :)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 05 apr 2007 09:14

Smurffie schreef:Ik heb vandaag mijn moeder en T. Nelly verblijd met de inmiddels bekende broccoli-brie-pasta schotel. Nu heb ik er wel gehakt en kaassaus door gedaan. Rosalie, da's toch wel lekkerder, voor als je 'm ook nog eens gaat maken :)

Whaha lachen! Vind ik echt leuk dat je van een bestaand recept je eigen recept maakt!

Machiavelli
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1039
Lid geworden op: 07 mar 2006 19:21
Locatie: Velp
Contacteer:

Berichtdoor Machiavelli » 05 apr 2007 10:09

Weet iemand een recept voor biersoep?

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 05 apr 2007 12:47

rosalie83 schreef:
Smurffie schreef:Ik heb vandaag mijn moeder en T. Nelly verblijd met de inmiddels bekende broccoli-brie-pasta schotel. Nu heb ik er wel gehakt en kaassaus door gedaan. Rosalie, da's toch wel lekkerder, voor als je 'm ook nog eens gaat maken :)

Whaha lachen! Vind ik echt leuk dat je van een bestaand recept je eigen recept maakt!


Ghe, je moet toch wat als je niet tevreden bent het het bestaande recept :P

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 05 apr 2007 12:53

Smurffie schreef:
rosalie83 schreef:
Smurffie schreef:Ik heb vandaag mijn moeder en T. Nelly verblijd met de inmiddels bekende broccoli-brie-pasta schotel. Nu heb ik er wel gehakt en kaassaus door gedaan. Rosalie, da's toch wel lekkerder, voor als je 'm ook nog eens gaat maken :)

Whaha lachen! Vind ik echt leuk dat je van een bestaand recept je eigen recept maakt!


Ghe, je moet toch wat als je niet tevreden bent het het bestaande recept :P

Nou inderdaad! :P

CaptainCaveman

Berichtdoor CaptainCaveman » 05 apr 2007 15:59

Machiavelli schreef:Weet iemand een recept voor biersoep?


Nee, maar ik ben wel benieuwd :P :) :)

Bier doet het trouwens erg goed als rijsmiddel. Waarschijnlijk allang bekend, maar bak maar eens pannenkoeken, en vervang daarbij de melk door bier, of neem 75% bier, en 25% melk. Maar dat terzijde.

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Berichtdoor LeChat » 05 apr 2007 16:07

Als je googlet op 'biersoep' kom je aardig wat recepten tegen...
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

topkok

Berichtdoor topkok » 05 apr 2007 16:44

Machiavelli schreef:Weet iemand een recept voor biersoep?


ik roep maar wat hoor:

als je nou groenten neemt: Prei, ui, selderij en wortel.. en dat laat je met het bier met de groeten ff staan op een gemiddeld vuurtje..

daarna haal je de groeten eruit en zeef je de hele soep..

breng het daarna heel ff aan de kook zodat de alcohol eruit is!!

zeg wat het geworden is.. ik schud het namelijk zo uit mn mou

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2718
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Berichtdoor Haai » 11 apr 2007 17:46

Voor vandaag staat de patat klaar, blijft ook lekker :wink:

Heeft iemand nog een lekker, niet te ingewikkeld, recept voor spagetti?? Ik deed het vaak met gewoon zo'n pot saus en gehakt, maar dat ben ik een beetje zat eigenlijk...

Aragorn

Berichtdoor Aragorn » 11 apr 2007 18:18

Je kunt er altijd nog extra verse groenten bij doen, behalve gehakt. Dus champignons, prei, paprika, knoflook, bosuitjes, etc.

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8286
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 11 apr 2007 18:22

en geraspte kaas erover natuurlijk :)
Je kunt ook de gehakt vervangen door tonijn of brie.

En als je 't helemaal anders wilt: spaghetti carbonara is heerlijk. Mijn moeder maakt dat zo:

Spaghetti alla carbonara

nodig:
500 g spaghetti
zout
olie
100 g spekjes
100 g rauwe ham in een plak
500 g tomaten
30 g boter
200 g champignons
2 teentjes knoflook
peper
3 eieren
geraspte kaas

Zet een grote pan met water en zout en een scheut olie op het vuur. Als
het water kookt, kan de spaghetti erin. Kijk op het pak hoe lang het
moet koken.

Terwijl je wacht tot het water kookt, begin je met de saus. Snij de
ham in blokjes. Snij de tomaten en de champignons en hak de knoflook
fijn of gebruik daarvoor een knoflookpers. Scheid de eiwitten en de
dooiers van elkaar. Dat is een lastig werkje, als je het nog nooit
gedaan hebt, kun je het beste even een demonstratie vragen aan iemand
die er wat meer ervaring mee heeft.

Gooi een scheut olie in een pan. Als de olie heet is (dat kun je
controleren door er een spekje in te gooien, als het gaat sissen is
het goed), kunnen de spekjes en de ham en de knoflook erin. Laat goed
doorbakken. Daarna kunnen de champignons en tenslotte de tomaten. Let
op dat je die er niet te vroeg bij doet, want als de boel eenmaal
vochtig is, bakt het niet meer.

Giet de spaghetti af als die gaar is en gooi het bij de saus. Doe de
eierdooiers en de peper er ook bij en meng het geheel goed. Serveer
het met geraspte kaas.

Aragorn

Berichtdoor Aragorn » 11 apr 2007 18:25

Lalage schreef:en geraspte kaas erover natuurlijk :)
Je kunt ook de gehakt vervangen door tonijn of brie.

Ha inderdaad! :D

En met tonijn is ook goed te doen ja, brie moet ik nog maar eens proberen dan. :)

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8286
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 11 apr 2007 18:26

Brie moet je er helemaal op het eind doorgooien, zodat het een beetje smelt. Het wordt dan lekker romig.


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 24 gasten