Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

rosekapje
Majoor
Majoor
Berichten: 1940
Lid geworden op: 24 dec 2003 15:12
Locatie: Oud-Alblas
Contacteer:

Berichtdoor rosekapje » 01 mar 2007 14:10

lijkt lekker allebei,
topkok, kunnen ze op die manier ook in de oven gebakken worden?
Wees sterk en moedig. Sidder niet en wordt niet verschrikt. want de Here, uw God, is met u, overal waar u gaat (Jozua 1:9)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 01 mar 2007 14:20

Dat kan altijd! Heerlijk!

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 15 mar 2007 10:04

Gebruiken jullie wel eens de boemboes van Conimex?

Gebruikersavatar
windekind
Sergeant
Sergeant
Berichten: 492
Lid geworden op: 21 nov 2003 14:27
Locatie: Utrecht

Berichtdoor windekind » 21 mar 2007 19:55

rosalie83 schreef:Gebruiken jullie wel eens de boemboes van Conimex?
Die vind ik eigenlijk niet echt heel lekker.. die van het huismerk van Albert Heijn vind ik smakelijker.
aan stuurboord liggen kapers
en aan bakboord zwemmen haaien
maar ik houd vannacht het roer wel recht

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9098
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Berichtdoor Gerdien B. » 21 mar 2007 20:14

Van conimex ben ik gek op de woknoedels!

boemboes nooit gebruikt
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 22 mar 2007 10:40

Ik heb laatst de boemboe voor Rendang Vlees gebruikt, het was zo heerlijk!

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 22 mar 2007 12:08

Vandaag heb ik best veel tijd, dus wil ik eigenlijk uitgebreid koken. Heeft iemand nog leuke/lekkere recepten voor een normaal budget? :)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 22 mar 2007 12:20

Smurffie schreef:Vandaag heb ik best veel tijd, dus wil ik eigenlijk uitgebreid koken. Heeft iemand nog leuke/lekkere recepten voor een normaal budget? :)

Tsja, dan zijn er legio mogelijkheden!
Wat te denken van vis met een lekker sausje?
Of een ovenschotel van pasta, brocoli, walnoten, brie en tijm?
Zie www.boodschappen.nl

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 22 mar 2007 12:26

Of een ovenschotel van pasta, brocoli, walnoten, brie en tijm?


Dat klinkt lekker! Heb je dat wel eens gemaakt? Tijm is een soort kruid toch?
Pasta hebben we nog zat en brie. Heb je dat recept bij de hand? :)

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 22 mar 2007 12:39

Smurffie schreef:
Of een ovenschotel van pasta, brocoli, walnoten, brie en tijm?


Dat klinkt lekker! Heb je dat wel eens gemaakt? Tijm is een soort kruid toch?
Pasta hebben we nog zat en brie. Heb je dat recept bij de hand? :)

Ja, ik heb het nu drie of vier keer gemaakt en het is écht lekker! Tijm is een kruid ja.

Het komt ook van www.boodschappen.nl :

Broccolischotel met noten en brie
Gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Keukensoort: Nederlands
Magazinenummer: 5
Magazinejaar: 2001
Magazinethema: De smaak van de Zomer
Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten:
400 g broccoli
100 g walnoten
400 g pasta (penne of fusilli)
zout en versgemalen peper
1 eetl. olijfolie
300 g brie
1 eetl. tijm (vers of diepvries)

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoli in roosjes en de stronkjes in plakjes. Halveer de walnoten.

Bereiding:
Kook de pasta in ruim water met zout en olijfolie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar en laat de pasta goed uitlekken. Kook intussen de broccoli 3 minuten. Giet deze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Schep de pasta in een ovenschaal. Maal er peper over en verdeel er broccoli, reepjes brie, tijm en walnoten over. Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven totdat het warm is en de brie licht gesmolten is.

Suggestie:
De brie kan worden vervangen door camembert. In plaats van tijm kunnen er ook Provençaalse kruiden worden gebruikt.

Wijnadvies:
Selecteer de wijn naar persoonlijke voorkeur. Een levendige witte Chardonnay (9-11°C) of juist een fruitige rode Beaujolais (14-16°C).

Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 36 g
vet: 43 g
koolhydraten: 75 g
kcal (kj): 831 (3491)

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 22 mar 2007 12:45

d:)b

fantastisch! zo grote boodschappen doen, ik zorg dat ik alles in huis heb :wink:

Je hoort wel hoe het afgelopen is :P

Liarose
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3208
Lid geworden op: 17 aug 2006 12:43

Berichtdoor Liarose » 22 mar 2007 12:53

OK dan, super! Succes! En smulse ;)

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 22 mar 2007 19:30

Iedereen vond het erg lekker :) We hadden een onverwachte eter, dus ik hoopte maar dat ik genoeg had:P Ik had ervoor nog stokbrood met kruidenboter gedaan, toen de schotel, daarna een fruitsalade. En uiteraard een wit wijntje erbij.. :yum:

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4857
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Berichtdoor LeChat » 22 mar 2007 19:49

Het recept 'klonk' ook al erg lekker. :)

Ik heb vanavond de Griekse kofka uit de Wereldgerechten-reeks gemaakt, met extra veel verse ingrediënten - heerlijk. Zelf iets toevoegen geeft zo'n gerecht nét iets extra's...
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Gebruikersavatar
Smurffie
Generaal
Generaal
Berichten: 4606
Lid geworden op: 19 feb 2005 14:40
Locatie: Bleskenscity

Berichtdoor Smurffie » 22 mar 2007 19:55

Ghe, koken is echt zó leuk. Ik wilde dat ik het vaker kon doen. Wel uitgebreide gerechten dan.. :P Maar goed, zoals vanavond, dat doe je niet iedere dag :)


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 33 gasten