Koken, bakken, etc.

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
Maara
Mineur
Mineur
Berichten: 163
Lid geworden op: 05 aug 2005 19:11

Berichtdoor Maara » 27 dec 2006 21:24

Kokosmelk (verse dan) vind ik heerlijk!

En voor zover ik gemerkt heb kan ik alleen niet tegen koemelk.

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 27 dec 2006 21:31

Dat geeft al legio mogelijkheden dan.....!

Denk eens aan een pudding gemaakt op basis van kokosmelk.
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.
Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.

Gebruikersavatar
Maara
Mineur
Mineur
Berichten: 163
Lid geworden op: 05 aug 2005 19:11

Berichtdoor Maara » 27 dec 2006 21:44

Hoe kom je zo snel aan kokosmelk?
Ermee rekeninghoudend dat mijn stufi omlaag gaat vanaf januarie...

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 27 dec 2006 21:46

Ik heb altijd wel een paar blikjes kokosmelk in de kast staan.

Btw een blikje kokos melk is ook met een stufi goed te betalen hoor.
Het is ook goed aan te lengen, als het echt nodig is.
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.

Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.

topkok

Berichtdoor topkok » 27 dec 2006 21:58

harm ben jij kok?? aangenaam dan;)

ik heb nu 2 hele zware kerstdagen achter de rug, en dan weet je weer waar je mee bezig bent, je wilt niet weten hoeveel wij de afgelopen 2 dagen verkocht hebben;)

310 KG aardappelen (geschild en gesneden)
70 KG witlof
80 KG Spruiten

200 kg friet
en ga zo maar door, je had de koelkasten moeten zien, het was echt zo geweldig , zo geweldig druk gewoon, zo in de zeik gezeten. 1ste kersdag hebben we 600 man gedraaid en 2de kerstdag iets over de 800. Dus mijn baas kan weer een nieuwe auto kopen;)

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 27 dec 2006 22:03

topkok schreef:harm ben jij kok?? aangenaam dan;)


Dat heb jij snel geraden.... :shock:
Eeh inderdaad ben ik kok geweest ja. Ook aangenaam.
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.

Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.

topkok

Berichtdoor topkok » 27 dec 2006 22:07

Harm-J schreef:
topkok schreef:harm ben jij kok?? aangenaam dan;)


Dat heb jij snel geraden.... :shock:
Eeh inderdaad ben ik kok geweest ja. Ook aangenaam.


waar als ik vragen mag, en waarom doe je het neit meer;)

wat dacht je van cocktail van kokos

beetje malibu inkoken, kokosmelk erbij, op smaak brengen met een beetje vanille suiker, en misschien een beetje bananen ijs niet teveel gaat snel overheersen, ook kun je het dan mooi opschuimen met de staafmixer is erg mooi!!

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 27 dec 2006 22:14

Had te veel last van stress.... koken ging uitermate goed...het delegeren
van taken wat minder... :mrgreen:

Ik heb in verschillende restaurants gewerkt, v.d Valk was wel een van de
ergste....

Heb laatst nog Pescado con coco gemaakt voor een braderie in onze kerk.
Moet er wel bij zeggen, dat daags erna er een aardig knoflookluchtje in de
kerk te bespeuren was :oops:

Maar lekker was het wel, zie foto: Afbeelding
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.

Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8294
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 27 dec 2006 22:24

Sojamelk bestaat ook, al is dat wel ietsje duurder.
Google kan je aan recepten helpen, zoek bijvoorbeeld eens op recepten 'zonder melk' dan vind ik bijvoorbeeld:
http://www.babyallergie.nl/recepten.htm


en er bestaan zelfs hele kookboeken voor:
http://www.beslist.nl/boeken/d000005160 ... ieren.html

topkok

Berichtdoor topkok » 27 dec 2006 22:25

Harm-J schreef:Had te veel last van stress.... koken ging uitermate goed...het delegeren
van taken wat minder... :mrgreen:

Ik heb in verschillende restaurants gewerkt, v.d Valk was wel een van de
ergste....

Heb laatst nog Pescado con coco gemaakt voor een braderie in onze kerk.
Moet er wel bij zeggen, dat daags erna er een aardig knoflookluchtje in de
kerk te bespeuren was :oops:

Maar lekker was het wel, zie foto: Afbeelding


ziet er wel trendy uit ;) van der valk jah, dan zeg je idd wel wat jah, ik werk in een soortegelijk restaurant, maar is stukken stukken beter, echt waar;) wat doe je nou dan? en wat voor opleiding heb je precies gehad?

mazzel

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 27 dec 2006 22:30

Bij V. d Valk daar kwam ik terecht door een 2'tal leraren van de hotelvak
school die blijkbaar wel wat in mij zagen.. stond ik daar toch mooi met al de
in mijn hoofd gestopte hygiëne regels.... Enfin jij snapt wel wat ik bedoel
denk ik...

Hotelvakschool gedaan dus, op latere leeftijd. Mijn ouders zagen het
niet zo zitten om mij op een koksschool te doen. in mijn jonge jaren. Iets
met mogelijk op zondag moeten werken.. en zo :roll:

Momenteel doe ik even niets, 'k hou mij voornamelijk even bezig met
vrijwilligerswerk.
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.

Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.

topkok

Berichtdoor topkok » 27 dec 2006 22:32

ook heel leuk natuurlijk, ik zit wel op de kokschool, het is idd iets jah dat zondags werken, ik heb pas 2 zondagen gewerkt vorig jaar 18 september en kerst, dat was vorig jaar geweldig in een sterrenzaak www.hetkoetshuis.nl 2 dagen 30 uur helemaal leeg. kerst zijn de dagen dna weetje je waar je mee bezig bent. verder zou ik dolgraag een eigenzaak willen hebben, en in de top van nederland draaien, maar dat blijft vooralsnog nog even dromen!!

Gebruikersavatar
Harm-J
Majoor
Majoor
Berichten: 1689
Lid geworden op: 27 dec 2006 14:43
Locatie: Lugdunum

Berichtdoor Harm-J » 27 dec 2006 22:40

De vraag met een sterren restaurant is altijd, komen de mensen nu voor
jouw eten of komen ze eten voor de sterren.

Denk dat het tegenwoordig best te combineren is een baan als kok en de
erediensten op zondag. De ochtendienst kan je waarschijnlijk altijd wel
meepakken.
Het is ons maar geleend, de vele mooie dingen.

Ons onbetwistbaar eigendom, zijn de herinneringen.

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8294
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Berichtdoor Lalage » 28 dec 2006 23:03

Borkdude had vandaag iets lekkers bedacht:
stamppot van aardappels met spruitjes, tofureepjes en een beetje blauwe kaas
Hoe komt hij erop! Was wel erg lekker :)

Gebruikersavatar
Debor@
Luitenant
Luitenant
Berichten: 633
Lid geworden op: 16 sep 2005 15:44
Locatie: in da getto
Contacteer:

Berichtdoor Debor@ » 29 dec 2006 12:45

Maara schreef:Hoe kom je zo snel aan kokosmelk?
Ermee rekeninghoudend dat mijn stufi omlaag gaat vanaf januarie...
Simpel: kokosnoot kopen, openboren en de melk opvangen. De kokos kun je eruit snijden en oppeuzelen (wat bij ons inmiddels een Kersttraditie is geworden, mjam :)).
'I was born too late to a world that doesn’t care.'


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 56 gasten