rosalie83 schreef:Ehm nee, ik heb altijd de neiging om sausjes uit pakjes te maken

Schande zeg
Kerriesaus:
2 selderstengels
1/2 appel
1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook
scheutje witte wijn
2 dl water
2 dl room
kerriepoeder naar believen, (snuifje chilipoeder (facultatief))
vers gesnipperde selderblaadjes, dragon en bieslook
zwarte peper uit de molen en zout
- Snijd de appel, ui, selder en knoflook zo klein mogelijk en stoof ze aan in wat boter en olie tot ze glazig worden.
- Blus met een scheutje witte wijn en laat even inkoken. Giet vervolgens het water toe en breng langzaam aan de kook, voeg nu ook de room toe en laat zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.
- Breng op smaak met de kerriepoeder, chili, peper en wat zout en werk af met de selder, dragon en bieslook.
Voor kerriepoeder ga je het beste naar een toko of de wereldwinkel.