Hier komt 'ie dan, Lalage

:
Voor beide soorten soep heb ik eerst twee liter kippenbouillon gemaakt: 2 liter water in een pan, een dubbele kipfilet erbij, een zakje opengeknipte Honig kippenbouillon, een een paar in stukjes gesneden wortels erdoor met wat takjes verse peterselie. Dit aan de kook brengen, het schuim eraf scheppen, 1,5 uur tegen de kook aanhouden en daarna op smaak brengen met zout en peper. Natuurlijk kun je i.p.v. kippenbouillon ook rundvleesbouillon maken, of bouillon met gehaktballetjes.
Kerriesoep:80 gram roomboter verhitten en 2 gesneden uitjes fruiten. 6 theelepels kerrie erdoor roeren en het prutje met het deksel op de pan een paar minuten laten smoren. Daarna 70 gram bloem erdoor roeren en even mee laten bakken. Schenk er dan geleidelijk de 2 liter bouillon bij (incl. wortel, kip en kruiden!) en blijf roeren tot de soep kookt en licht bindt. Nog ong. tien minuten laten doorkoken, zout, peper en evt. andere kruiden toevoegen en klaar is Klara!
Tomatensoep:Bouillon (incl. kip, wortel en kruiden!) aan de kook brengen en 2 blikjes tomatenpuree (van de Aldi is zonder E-nummers) toevoegen + een in stukjes gesneden courgette en een laurierblaadje. Als je van vermicelli houdt, kun je die ook erbij doen. Laat dit een half uurtje zachtjes koken en voeg daarna zout, peper, wat gehakte peterselie en evt. andere kruiden toe.
Wil je 1 liter soep, halveer dan alle hoeveelheden!