toekomstige vorm eredienst

Om te kunnen posten in dit forum is lidmaatschap van een gebruikersgroep (leden Religie-fora) nodig.
Als je instemt met de voorwaarden krijg je direct toegang.
Klik hier voor meer info en het aanvragen van postrecht
(Off topic en niet-serieuze postings worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

Gebruikersavatar
DeDwaler
Sergeant
Sergeant
Berichten: 477
Lid geworden op: 13 okt 2015 16:45
Contacteer:

Re: toekomstige vorm eredienst

Berichtdoor DeDwaler » 29 jun 2019 12:35

DeDwaler schreef:De correctie (het oordeel) van de Messias is deze:

"Heeft Mozes u niet de wet gegeven? En niemand van u doet de wet."
(Johannes 7:19a. Zie o.a.: Johannes 7:10-24)
naamloos schreef:Zij (Zacharias en Elisabet) waren beiden rechtvaardig voor God en wandelden onberispelijk volgens alle geboden en verordeningen van de Heere.
Paulus: "Aan wat er in de wet over gerechtigheid staat, voldeed ik volledig." (toen was ie nog onbekeerd hè!)
Tjaaa .... Wil je een nog duidelijker bewijs dat je Jezus' uitspraken niet klakkeloos op de hele mensheid kunt toepassen?


Alhoewel het voor de hele mensheid geldt (dat niemand de wet doet), ging het mij om het Huis van Israël, want daar had Jesaja40 het over: "Heeft de kerk in het algemeen iets geleerd van het Huis van Israël waar ook uiterlijkheden werden toegevoegd. Was dat niet de uitdrukkelijke correctie van de Messias?"

Naamloos, dergelijke Bijbelteksten (zoals die over Zacharias, Elisabet en Paulus) dien je altijd in dit perspectief te plaatsen: Allen zijn zondaars, niemand is rechtvaardig, ook niet één. Niemand is verstandig. Niemand zoekt God. Allen afgedwaald. Samen nutteloos. Niemand doet het goede, zelfs niet één. De hele wereld is doemwaardig voor God. Door de wet wordt geen vlees voor God gerechtvaardigd (Zie: Romeinen 3:9-20).

Er zijn geen uitzonderingen op de regel. Mensen zijn nu eenmaal niet volmaakt en dat is toch echt de eis (Mattheüs 5:48). Van Zacharias staat er dat hij de woorden van Gabriël niet geloofde en daarom niet zou kunnen spreken (Lukas 1:18-20). Paulus was een vervolger van gelovigen.
Ik bedoel maar...

Geen mens kan zonder Jezus, ook al wandelt hij naar de geboden en verordeningen van God en is hij rechtvaardig voor Hem. Het is het geloof dat de mens tot gerechtigheid wordt gerekend. Wie roemt, laat hij roemen in de Heere. Alleen God is goed, zegt Jezus (Mattheüs 19:17).

Op je eerdere reactie zal ik nog reageren.
.

naamloos
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3710
Lid geworden op: 02 jan 2014 02:58

Re: toekomstige vorm eredienst

Berichtdoor naamloos » 29 jun 2019 14:49

DeDwaler schreef:Alhoewel het voor de hele mensheid geldt (dat niemand de wet doet), ging het mij om het Huis van Israël
Bij mijn weten kwamen Zacharias, Elisabet en Paulus uit het huis van Israël.
Jij onderstreept dat niemand de wet doet, ik toon uit de Bijbel aan dat dat niet waar is.

DeDwaler schreef:Naamloos, dergelijke Bijbelteksten (zoals die over Zacharias, Elisabet en Paulus) dien je altijd in dit perspectief te plaatsen: Allen zijn zondaars, niemand is rechtvaardig, ook niet één. Niemand is verstandig. Niemand zoekt God. Allen afgedwaald. Samen nutteloos. Niemand doet het goede, zelfs niet één. De hele wereld is doemwaardig voor God. Door de wet wordt geen vlees voor God gerechtvaardigd (Zie: Romeinen 3:9-20).
Volgens mij lees ik meer in perspectief dan jij.
Jij maakt van brieven (die over een een concrete situatie gaan, gericht aan een bepaalde doelgroep), pastorale gesprekken, leerstukken, profetieën.... 1 universeel systeem.
Je maakt geen literair onderscheid, noch lijk je oog te hebben voor de historisch culturele context.
Ook lijk je geen rekening te houden met de verschillende schrijvers van de bijbelboeken, met welk doel ze iets zeggen (het kan zomaar zo zijn dat dezelfde woorden worden gebruikt die qua inhoud een heel andere betekenis hebben), plus het tijdstip waarop de brieven geschreven zijn. De brieven van Paulus waren er eerder dan de evangeliën.
En daarbij ga je ook voorbij aan de werkelijkheid. Want zowel binnen als buiten de Bijbel leert de praktijk ons dat er wel degelijk mensen zijn die goed doen en hun verstand gebruiken.
Alles bij elkaar is het materiaal volledig ongeschikt voor 1 gesloten systeem voor alle mensen. En heel onbijbels ook.
DeDwaler schreef:Er zijn geen uitzonderingen op de regel. Mensen zijn nu eenmaal niet volmaakt en dat is toch echt de eis (Mattheüs 5:48). Van Zacharias staat er dat hij de woorden van Gabriël niet geloofde en daarom niet zou kunnen spreken (Lukas 1:18-20). Paulus was een vervolger van gelovigen.
Ik bedoel maar...
O, maar ik beweer niet dat er ook maar 1 mens volmaakt is.
Maar jij, die de Bijbel letterlijk leest, komt hier een tegenstrijdigheid tegen bij Paulus.
Hij was naar zijn ijver een vervolger ja, de wet zegt daar niets over. Naar de wet leefde hij, in ongelovige/onbekeerde staat, onberispelijk staat er letterlijk .
Verder stel je dan de woorden van Paulus uit Romeinen boven die uit Lucas over Z en E en boven wat wat Paulus in Fil. zegt.
De wet zegt evenmin iets over het geloven van de woorden van engelen, Gabriël in dit geval.
Dat praat ik verder niet goed, maar het lijkt me dat wij hetzelfde zouden reageren.
Misschien zouden we denken dat weniet goed geslapen hebben, of dat de spanning ons parten speelt ofzo.
Iig zegt de wet niet dat we verschijningen, die zeggen dat ze een engel zijn, zonder slag of stoot moeten geloven.

DeDwaler schreef:Geen mens kan zonder Jezus, ook al wandelt hij naar de geboden en verordeningen van God en is hij rechtvaardig voor Hem. Het is het geloof dat de mens tot gerechtigheid wordt gerekend. Wie roemt, laat hij roemen in de Heere. Alleen God is goed, zegt Jezus (Mattheüs 19:17).
Dat klopt, maar daar ging mijn reactie niet over.
DeDwaler schreef:
Op je eerdere reactie zal ik nog reageren..
Ik wacht het af. :wink:
Alles wat nodig is voor kwaad om te overwinnen, is dat goede mensen niets doen

Gebruikersavatar
DeDwaler
Sergeant
Sergeant
Berichten: 477
Lid geworden op: 13 okt 2015 16:45
Contacteer:

Re: toekomstige vorm eredienst

Berichtdoor DeDwaler » 09 jul 2019 19:47

DeDwaler schreef:Op je eerdere reactie zal ik nog reageren.
naamloos schreef:Ik wacht het af. :wink:


Lieve Naamloos,

Ik had een uitgebreid antwoord getypt en dat heeft een tijdje gelegen. Iets weerhield me (zie onderaan), maar belofte maakt schuld. Niet het uitgebreide antwoord, maar het volgende:

naamloos schreef:Niet kunnen en willen? Paulus refereert in Romeinen 10 -Maar vervolgens zegt Mozes: ‘Het woord is dicht bij u, in uw mond en in uw hart’- aan Deuteronomium 30 "De geboden die ik u vandaag heb gegeven, zijn niet te zwaar voor u en liggen niet buiten uw bereik. Ze zijn niet in de hemel, dus u hoeft niet te zeggen: “Wie stijgt voor ons op naar de hemel om ze daar te halen en ze ons bekend te maken, zodat wij ernaar kunnen handelen?” Ook zijn ze niet aan de overkant van de zee, dus u hoeft niet te zeggen: “Wie steekt de zee voor ons over om ze daar te halen en ze ons bekend te maken, zodat wij ernaar kunnen handelen?” Nee, die geboden zijn heel dichtbij, u kunt ze in u opnemen en ze u eigen maken; u kunt ze volbrengen.
Wat doe je daarmee?


Wat ik daarmee doe is onder andere doorlezen in Romeinen 10, want daar staat over het Woord van geloof geschreven:

"Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden. Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt? En hoe zullen zij prediken, als zij niet gezonden worden? Zoals geschreven staat: Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die vrede verkondigen, van hen die het goede verkondigen! Maar zij zijn niet allen het Evangelie gehoorzaam geweest. Jesaja zegt namelijk: Heere, wie heeft onze prediking geloofd? Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God.

Maar ik zeg: Hebben zij het dan echt niet gehoord? Zeker wel: Hun geluid is over heel de aarde uitgegaan, en hun woorden tot de einden van de wereld. Maar ik zeg: Heeft Israël het dan niet begrepen? Ten eerste is het Mozes die zegt: Ik zal u jaloers maken door wat geen volk is; door een onverstandig volk zal Ik u tot toorn verwekken. En Jesaja durft het aan te zeggen: Ik ben gevonden door hen die Mij niet zochten, Ik heb Mij geopenbaard aan hen die naar Mij niet vroegen. Met het oog op Israël zegt Hij echter: Heel de dag heb Ik Mijn handen uitgebreid naar een ongehoorzaam en tegensprekend volk.
"
(Romeinen 10:13-21)

Het geloof is het werk van God, namelijk door het Woord (openbaring) van God Zelf, gepredikt door iemand die door God Zelf wordt gezonden (het gehoor).

"Want uit genade bent u zalig geworden, door het geloof, en dat niet uit u, het is de gave van God; niet uit werken, opdat niemand zou roemen. Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen."
(Efeziërs 2:8-10)

Het is genade.


=================================

Aan allen,

Dit is (voorlopig) mijn laatste post op het forum van Refoweb. Recent heb ik aangegeven dat ik me zou gaan beraden of het forum voor mij het meest geschikte platform is om te getuigen van de waarheid. Ik betwijfel het.

Bovendien zijn de laatste maanden mij persoonlijk zwaar gevallen en ik vind geen vrucht en vreugde meer in de discussies. Om die redenen ben ik tot de slotsom gekomen dat het verstandig is om te stoppen. Ik zal mijn account in elk geval aanhouden en de contactgegevens up-to-date houden.


Het ga jullie goed, Gods zegen,

Dick (De Dwaler).
.

Gebruikersavatar
Chaya
Generaal
Generaal
Berichten: 5928
Lid geworden op: 15 dec 2014 10:38
Locatie: Bij het water

Re: toekomstige vorm eredienst

Berichtdoor Chaya » 11 jul 2019 13:32

DeDwaler schreef:=================================

Aan allen,

Dit is (voorlopig) mijn laatste post op het forum van Refoweb. Recent heb ik aangegeven dat ik me zou gaan beraden of het forum voor mij het meest geschikte platform is om te getuigen van de waarheid. Ik betwijfel het.

Bovendien zijn de laatste maanden mij persoonlijk zwaar gevallen en ik vind geen vrucht en vreugde meer in de discussies. Om die redenen ben ik tot de slotsom gekomen dat het verstandig is om te stoppen. Ik zal mijn account in elk geval aanhouden en de contactgegevens up-to-date houden.

Het ga jullie goed, Gods zegen,

Dick (De Dwaler).

Heel jammer Dick, maar ik begrijp het zo goed.
Met jouw zwijgen gaat veel verloren hier.
En dan bedoel ik niet alleen kennis.
Wat in stijgende lijn gaat, bevindt zich óók op een hellend vlak

Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17896
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: toekomstige vorm eredienst

Berichtdoor Marnix » 11 jul 2019 14:17

DeDwaler schreef:Lieve Naamloos,

Ik had een uitgebreid antwoord getypt en dat heeft een tijdje gelegen. Iets weerhield me (zie onderaan), maar belofte maakt schuld. Niet het uitgebreide antwoord, maar het volgende:Wat ik daarmee doe is onder andere doorlezen in Romeinen 10, want daar staat over het Woord van geloof geschreven:

"Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden. Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt? En hoe zullen zij prediken, als zij niet gezonden worden? Zoals geschreven staat: Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die vrede verkondigen, van hen die het goede verkondigen! Maar zij zijn niet allen het Evangelie gehoorzaam geweest. Jesaja zegt namelijk: Heere, wie heeft onze prediking geloofd? Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God.

Maar ik zeg: Hebben zij het dan echt niet gehoord? Zeker wel: Hun geluid is over heel de aarde uitgegaan, en hun woorden tot de einden van de wereld. Maar ik zeg: Heeft Israël het dan niet begrepen? Ten eerste is het Mozes die zegt: Ik zal u jaloers maken door wat geen volk is; door een onverstandig volk zal Ik u tot toorn verwekken. En Jesaja durft het aan te zeggen: Ik ben gevonden door hen die Mij niet zochten, Ik heb Mij geopenbaard aan hen die naar Mij niet vroegen. Met het oog op Israël zegt Hij echter: Heel de dag heb Ik Mijn handen uitgebreid naar een ongehoorzaam en tegensprekend volk.
"
(Romeinen 10:13-21)

Het geloof is het werk van God, namelijk door het Woord (openbaring) van God Zelf, gepredikt door iemand die door God Zelf wordt gezonden (het gehoor).

"Want uit genade bent u zalig geworden, door het geloof, en dat niet uit u, het is de gave van God; niet uit werken, opdat niemand zou roemen. Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen."
(Efeziërs 2:8-10)

Het is genade.


=================================

Aan allen,

Dit is (voorlopig) mijn laatste post op het forum van Refoweb. Recent heb ik aangegeven dat ik me zou gaan beraden of het forum voor mij het meest geschikte platform is om te getuigen van de waarheid. Ik betwijfel het.

Bovendien zijn de laatste maanden mij persoonlijk zwaar gevallen en ik vind geen vrucht en vreugde meer in de discussies. Om die redenen ben ik tot de slotsom gekomen dat het verstandig is om te stoppen. Ik zal mijn account in elk geval aanhouden en de contactgegevens up-to-date houden.


Het ga jullie goed, Gods zegen,

Dick (De Dwaler).


Jammer dat je stopt, we waren het soms niet eens en hebben, zeker hier, pittige discussies gevoerd maar ik vind je bijdragen wel waardevol en vind het jammer dat je vertrekt, ook al snap ik het wel. Veel zegen toegewenst en het ga je goed!
I think that if God forgives us we must forgive ourselves. Otherwise, it is almost like setting up ourselves as a higher tribunal than Him.
C.S. Lewis

Gebruikersavatar
MoesTuin
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3338
Lid geworden op: 02 feb 2014 16:00

Re: toekomstige vorm eredienst

Berichtdoor MoesTuin » 11 jul 2019 14:32

DeDwaler schreef:
Het ga jullie goed, Gods zegen,

Dick (De Dwaler).


Beste de Dwaler...
Voor jou ook alle goeds...
Die tekst zit nog altijd in mijn hart....we hadden het erover in dit topic


Het is de Heer die het doet en werkt.
"Ik ben de Opstanding en hét Leven, als je Mij kent zul je Leven!"

Uit genade mag je dan zeggen , hier ben ik Heer, U hebt mij geroepen.

En het antwoord in Psalm 73 : 13

Wien heb ik nevens U omhoog?
Wat zou mijn hart, wat zou mijn oog,
Op aarde nevens U toch lusten?
Niets is er, waar ik in kan rusten.
Bezwijkt dan ooit, in bitt're smart
Of bangen nood, mijn vlees en hart,
Zo zult Gij zijn voor mijn gemoed
Mijn rots, mijn deel, mijn eeuwig goed.


De Dwaler, in Geloof verbonden, tot (Weder)Ziens!
want wij hebben hier geen blijvende stad
maar zoeken de toekomende

De Heere Jezus zegt;
"Wie in Mij gelooft zal Hét Eeuwige Leven ontvangen"

naamloos
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3710
Lid geworden op: 02 jan 2014 02:58

Re: toekomstige vorm eredienst

Berichtdoor naamloos » 13 jul 2019 10:43

DeDwaler schreef:Dit is (voorlopig) mijn laatste post op het forum van Refoweb. Recent heb ik aangegeven dat ik me zou gaan beraden of het forum voor mij het meest geschikte platform is om te getuigen van de waarheid. Ik betwijfel het.

Bovendien zijn de laatste maanden mij persoonlijk zwaar gevallen en ik vind geen vrucht en vreugde meer in de discussies. Om die redenen ben ik tot de slotsom gekomen dat het verstandig is om te stoppen. Ik zal mijn account in elk geval aanhouden en de contactgegevens up-to-date houden.


Het ga jullie goed, Gods zegen,
Wie weet zien we je nog wel eens terug. In ieder geval voor jouw ook alle goeds en Gods zegen!
Alles wat nodig is voor kwaad om te overwinnen, is dat goede mensen niets doen


Terug naar “[Religie] - Bijbel en Dogmatiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten