In deze tijd kom ik het liefst in zo weinig mogelijk winkels, dus ik laat de bakker ook letterlijk wat vaker links liggen en neem brood mee bij de super.
Maar wat een verschil toch.
Bij de Jumbo is het fijn volkoren aanvaardbaar, het wit redelijk smaakvol.
Bij AH is het Zaans volkoren wel te eten, maar het wit is ronduit smakeloos.
(voor de witbroodpolitie, wij eten regelmatig een bammetje met roomboter en aardbeien er op en dat is nu eenmaal veel lekkerder op wit )
Dan gaat het de vriezer in en gebruik ik het voor paneermeel, tosti's of wentelteefjes.
Bij de Plus is desembrood wel lekker.
Hoogvliet heeft ook een uitgebreide broodafdeling, veel broden worden vers afgebakken in de winkel. Dan koop ik er eentje ongesneden.
Wij houden niet van pitten en zaden, dat zie je helaas steeds vaker.
In het weekend hebben we altijd brood van de ambachtelijke bakker. Op zaterdagochtend een vers croissantje, op zondagmorgen meestal een eierkoek of krentenbol.