Chaya schreef:Ja, een patatje halen bij de snackbar om de hoek kost ook veel minder tijd en moeite dan zelf de aardappelen schillen, wassen, snijden, voorbakken, af laten koelen, nogmaals bakken.
Blik soep opendraaien is zo gebeurd. Bouillon trekken, zeven, balletjes draaien, soepgroenten snijden, op smaak brengen..... pfft, wat maakt een mens het zich toch moeilijk.
Precies. En het zelf maken is veel lekkerder maar kan heel veel tijd kosten. Daarom zul je mij door de week nooit friet of heel uitgebreid soep zien maken. Hoewel je me dan ook niet vaak bij de snackbar zult zien. Dan zoek ik dingen die snel klaar zijn, weinig tijd kosten maar wel goed te eten zijn. In het weekend (vrijdag t/m zondag hier) neem ik af en toe wel uitgebreid de tijd voor het koken, maak ik dingen die meer tijd kosten. Soepen, stoofschotels, eigengemaakte tomatensaus (weer handig voor het snel eten klaarmaken door de week) en ga zo maar door. Gisteren zelfgemaakte tikka massala gegeten. Lekker! Maar door de week heb ik daar echt geen tijd voor.