Chaya schreef:Mijn kinderen lusten het niet. Snert is inderdaad niet te maken in een literpannetje.
Dus ik vries bakken in en deel uit aan die en gene. Mijn schoonvader is inmiddels alleen en maakt het nu niet meer, dus er gaan steevast een paar porties naar hem.
Vraag even rond Marnix, in de kerk of zo, ik weet zeker dat je een paar ouderen er heel blij mee kunt maken.
Ik gaf een oude buurman ook altijd een pannetje, hij is inmiddels overleden, maar hij was er zo blij mee.
Hehe. Wij hebben juist goed contact met een ouder echtpaar in de kerk die een keer per maand een grote pan soep maken en dan komen wij en nog wat vrienden langs om het op te eten. De omgekeerde wereld dus. En zo hebben we wat meer jaarlijkse maaltijden, altijd een keer paardenhaché bijvoorbeeld, af en toe kook ik ook en komen ze hier langs. Ik weet zo niet wie een pan soep wil hebben maar wie weet ga ik dat nog een keer doen Maar ik merk wel dat ik ook als ik het niet maak nog wel vaak genoeg snert eet. Soms hebben ze het in de kantine op het werk, vanavond aten we het op onze open maaltijd op de kring ook, met sinterklaas was er ook een pan. Dus het is niet dat ik het nooit eet omdat ik het nooit maak
Marnix schreef:Iemand anders nog leuke wintergerechten?
Iemand heeft van FB een receptje voor me gekopieerd van spaghettitaart. Was heel lekker en bijzonder!
Wel "heavy" dus ik vind dat meer een wintergerecht.
Gisteravond zag ik bij Jeroen Meus dat hij een blanke soep maakte, van o.m. witte kool, selderiestengels, prei. Met krokant gebakken kikkererwten. Die hoop ik een dezer dagen zeker te gaan bereiden.[/quote]
Klinkt goed. Ik hou wel van heavy Heb je een recept? Soepen zijn inderdaad ook erg lekker in de winter. Ik maak graag pompoensoep bijvoorbeeld, vaak Marokkaanse pompoensop dus ook met warme kruiden. Zondag had ik pastinaaksoep gemaakt, ook een blanke soep. Makkelijk en erg lekker.