Marnix schreef:Stoofvlees heeft gisteravond 3 uur staan pruttelen in donker bier, vandaag nog even de wortels toevoegen en als die gaar zijn hebben we een heerlijke maaltijd!
Oké, hoe laat word ik verwacht?
Moderators: johannes1, Moderafo's
Marnix schreef:Stoofvlees heeft gisteravond 3 uur staan pruttelen in donker bier, vandaag nog even de wortels toevoegen en als die gaar zijn hebben we een heerlijke maaltijd!
Marnix schreef:Ik mis de slowcooker niet zo. Ik heb een tajine die ik kan gebruiken, in de oven kan je ook prima slow-cooken en op een stoofpan op kleinste pit met vlamverdeler kan ook prima.
Chaya schreef:Nee. Dan maak je waarschijnlijk het beslag te dik.
Pan eerst goed heet laten worden, daarna scheutje olie erin en dat goed over de bodem verdelen.
Op halfhoog vuur, pan er af, dan met een soeplepel beslag in de pan laten lopen, tegelijk de pan draaien zodat het goed over de bodem verdeeld is, evt nog een schepje bij.
Dan op halfhoog vuur bakken, af en toe pan schudden en als de bovenkant mat is kun je de pannenkoek omdraaien.
Zo lukt het echt altijd.
Als alternatief en gezond beleg kun je ook fruit nemen, plakjes banaan, stukjes appel meebakken is ook lekker fris.
Je kunt ook een pakje zomerfruit of bramen/frambozen uit de diepvries nemen. Is goedkoper dan vers.
Marnix schreef:Het beslag is dan te dik en / of de pannenkoek is dan te dik. Meestal een combinatie van die twee. Meer melk en een extra ei aan je beslag toevoegen. En niet teveel beslag in de pan. Als je pannenkoek dun genoeg is hij in het midden zo gaar.
Maar goed, als je allerlei dingen door het beslag doet is het logisch dat hij niet gaar wordt. Je kan beter de pannenkoek beleggen met kaas of rozijnen of wat dan ook dan dat door het beslag doen. Je kan eventueel net als met spek- of kaaspannenkoeken het beslag in dr pan doen en ingredienten op het nog zachte beslag op de bovenkant doen. Het grootse deel van de garing gebeurt dan aan de onderkant en je draait hem om dr topping even op te bakken en de bovenste laag van het beslag wat te garen.
Overigens eet ik mijn pannenkoeken nooit zoet, altijd hartig. Met ragout, spek, kaas, groente enz.
Boekenlezer schreef:Opmerkelijk dat het beslag blijkbaar te dik kan zijn, want ik volg altijd precies de aanwijzingen op de verpakking van de mix. Maar ik heb die ervaring met verschillende pakken mix.
Boekenlezer schreef:Wat betreft dingen door het beslag doen, ik voeg pas toe als het beslag in de pan is. Alleen die champignons legde ik eerst in de pan - waarbij AH me met alle geweld aan de kastanjechampignons wilde hebben omdat ze de gewone niet hadden! - en dan voegde ik het beslag toe.
Boekenlezer schreef:Opmerkelijk dat het beslag blijkbaar te dik kan zijn, want ik volg altijd precies de aanwijzingen op de verpakking van de mix. Maar ik heb die ervaring met verschillende pakken mix.
Wat betreft dingen door het beslag doen, ik voeg pas toe als het beslag in de pan is. Alleen die champignons legde ik eerst in de pan - waarbij AH me met alle geweld aan de kastanjechampignons wilde hebben omdat ze de gewone niet hadden! - en dan voegde ik het beslag toe.
meribel schreef:ik begrijp het nut van die pannekoekmix niet eerlijk gezegd.
meribel schreef:boter laten smelten, soeplepel beslag en pan ronddraaien,
ajl schreef:@chaya waar haal jij deze mix?
Ik neem vaak half bloem en half volkorenmix voor pannenkoeken.
Chaya schreef:Welke pan gebruik je boekenlezer? Ik heb een speciale pannenkoekenpan, die is vrij dun.
Maar met een goede tefalpan lukt het ook prima.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten