schelpje3 schreef:Moet je niet zeggen hoor Marnix, ik zie in de winkel diverse koolsoorten liggen. (chinese, witte)
Ik ben er dol op, maar niet in de zomer.
Stoofpotten maak ik in de zomer ook, misschien wel iets lichter van karakter.
Soms vraagt één van de gezinsleden of ik de volgende dag een bepaald gerecht wil maken.
Maar ik laat me niet zo leiden door het grote aanbod van iets.
Vooral bloemkool, kan mij weinig boeien.
Ligt dat er niet aan wat je er mee doet? Ik eet in de zomer ook wel kool maar dan bijvoorbeeld in de lasagne (met spitskool of chinese kool), in de cataplana (heb hier een keer een heerlijk recept van cataplana met kip en spitskool geplaats)
Stoofpotten maak ik meer in de herfst en winter, in de zomer soms iets lichtere smaken en in de zomer wat sterkere smaken. Maar dat verschilt allicht per persoon. Ik vind stoofpotten en soms ook soep bij warm weer te warm, dan zweet ik na een kop soep
Maar goed, als je een moestuin hebt krijg je wel af en toe een periode veel van het zelfde en dan is het zaak om gewoon veel te varieren met recepten. Het is nu bonentijd maar dan moet je niet iedere dag aardappels met boontjes en een gehaktbal maken