Sars, Mers, Corona...

(Off topic en niet-serieuze posts worden verwijderd)

Moderators: Memmem, Sterretje, Moderafo's

Gebruikersavatar
irmo
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1212
Lid geworden op: 23 aug 2012 19:05
Locatie: Granada, Spanje

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor irmo » 19 jan 2021 17:03

lammetje schreef:Jij gelooft ook niet dat een atlas behandeling iets aan je benen veranderd hé, maar mijn dochter is het levend bewijs dat de scoliose dmv het recht zetten van haar nek is verholpen. Is geen wetenschappelijk bewijs voor, willen ze ook niet want dan verdienen ze er niet genoeg aan ](*,) maar ze is gelukkig niet de enige die eigenwijs is en een andere behandeling kiest dan het reguliere ziekenhuis voorschrijft.

Wat ik wil zeggen, je staart je blind op 1 ding en dat is het vaccin. En iedereen die het niet wil nemen is eigenlijk gewoon dom. Die conclusie trek ik iig na alle berichten hierover. En ze zijn een gevaar voor de samenleving.

Als je anders denkt dan anderen en het dus op een andere manier aan wil pakken, welke manier dan ook, wordt je meteen de grond in geboord.Dat is over het algemeen zo hoor lammetje. Maar ik heb dezelfde ervaring als jij, ik had een scoliose van 45%. 3 behandeling bij een ostheopaat en de scoliose is 0. Maar neeeeeeeee, ik moet toch echt naar het ziekenhuis blijven gaan hoor. Yeah right.

Gebruikersavatar
MoesTuin
Generaal
Generaal
Berichten: 4297
Lid geworden op: 02 feb 2014 16:00

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor MoesTuin » 19 jan 2021 17:04

Heldere en duidelijke uitleg van arts Alie Hoek - van Kooten....het is even een lap tekst maar zeer helder en zorgvuldig hierom ook.

Voor wie de tijd en moeite wil nemen om een met feiten onderbouwde visie op vaccinatie te lezen:

Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'

‘Er is vanuit (objectief) medisch-wetenschappelijk oogpunt geen enkele noodzaak tot grootschalige vaccinatie’, aldus onderzoeker Hendrikus de Jager, tegenstander van het coronavaccin. Deze maand gaat hij schriftelijk in debat met arts Alie Hoek-van Kooten, voorstander van het vaccin. In zijn openingsbrief aan arts Alie Hoek-van Kooten legde hij uit waarom hij geen voorstander is van het coronavaccin. Vandaag reageert Hoek op zijn argumenten.

Beste Hendrikus,

Dank voor je aanzet in deze brief om zo van gedachten te wisselen over een wel erg actueel onderwerp namelijk het vaccineren tegen het covid19-virus ofwel corona. Ik vind het makkelijker schrijven in de je en jij-vorm. Dus ik ben maar zo vrijmoedig geweest die schrijfvorm aan te nemen.
Ook ik vind het boeiend om met een opponent in gesprek te gaan. We delen het geloof in God en Zijn Woord zoals je zegt en dat geeft meteen verbondenheid. Goed om van daaruit met elkaar in gesprek te gaan. Uiteraard baseer ik mij op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek wat met name via de medische vaktijdschriften doorlopend tot mij komt. In deze medische wetenschappelijke artikelen wordt ook altijd nauwgezet gekeken of de onderzoeken zijn gedaan zonder financiële banden met en onafhankelijk van de farmaceutische industrie. Dat moet dan ook bij ieder medisch-wetenschappelijk artikel apart worden vermeld. Zo belangrijk is dat.

Ik ga voor de helderheid puntsgewijs op jouw argumenten in.
1. Geen noodzaak?
Je zegt dat er vanuit (objectief) medisch–wetenschappelijk oogpunt geen enkele noodzaak is tot grootschalige vaccinatie. Antw.: Dit kan gewoon niet waar zijn. De enige manier om corona er onder te krijgen is of door de ziekte zijn gang te laten gaan met als gevolg vele miljoenen doden en zwaar zieke mensen die er restverschijnselen aan overhouden, óf door de bevolking te vaccineren. Zeker als Pro Lifers kiezen we natuurlijk voor dat laatste.

Als arts kan ik zeggen dat het beslist onjuist is om bagatelliserend over corona te spreken. Je kunt gerust bang zijn voor een coronabesmetting.
Je zegt dat 98 procent van de Nederlanders niet of nauwelijks last heeft van een SARS-CoV-2 besmetting. SARS staat trouwens voor Severe Acute Respiratory Syndrome. Dus het woord zegt op zich al dat als de mensen er ziek van worden het hier echt niet om een verkoudheidje of iets dergelijks gaat. Mensen kunnen er echt heel erg ziek van worden. Laten we eens uitgaan van jouw cijfers dat 2 procent er (erg) ziek van wordt. Dan betekent dit dat 2 procent van 10 miljoen Nederlanders (even kinderen en tieners niet meegerekend), dat is 200.000 mensen (ernstig) ziek zullen worden en/of sterven. Dat kan onze gezondheidszorg niet aan. Denk aan de situatie in Bergamo in het voorjaar van 2020 of om dichter bij hus te blijven aan wat er is gebeurd in plaatsen als Hasselt en Heerde. Als arts kan ik zeggen dat het beslist onjuist is om bagatelliserend over corona te spreken. Je kunt gerust bang zijn voor een coronabesmetting. De mensen die ik spreek en die het gehad hebben, vertellen allemaal hoe ziek ze er van zijn geweest. En het zijn niet alleen ouderen die ziek worden. Eén op de drie mensen is jonger dan 60 jaar. Ook hebben ze niet allemaal onderliggend lijden. Er zijn mensen bij die de triathlon doen.

We hebben zoals je zelf ook aangeeft, een goed afweersysteem. Het is zeer ingenieus gebouwd en we mogen de Schepper er dankbaar voor zijn. Zouden we dit niet hebben dan zouden we op zeer jonge leeftijd sterven. Maar het behoedt ons niet voor alle ziekten en zeker niet voor nieuwe ziekten. Helaas is het nu eenmaal zo dat we van een eerste besmetting van de één of andere infectieziekte (erg) ziek kunnen worden. Bij kinderen zie je dat heel duidelijk en worden het kinderziekten genoemd. Na de eerste besmetting worden er antistoffen gemaakt, zodat je daarna niet opnieuw ziek kunt worden. Bij een nieuwe infectie komen de memory-cells meteen in actie om grote hoeveelheden antistoffen te produceren zodat het binnendringende virus of de bacterie meteen gedood wordt.

De haast waarmee de vaccinontwikkelingen plaats vonden en ook de goedkeuringsprocessen zijn van het allergrootste belang. Er is geen afbreuk gedaan aan de veiligheidsvoorwaarden!
2. Onnodige haast?
Je vindt de haast waarmee de vaccin-ontwikkelingen en goedkeuringsprocessen hebben plaats gevonden vanuit medisch oogpunt absoluut niet nodig. Ik denk dat je weinig artsen tegen zult komen die dit zullen ondersteunen. Er was juist heel grote haast geboden voor de ontwikkeling van vaccins omdat het virus anders maar vrij spel blijft houden. De oversterfte is sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo groot geweest als het afgelopen jaar en dat komt door corona. De haast waarmee de vaccinontwikkelingen plaats vonden en ook de goedkeuringsprocessen zijn van het allergrootste belang. Er is geen afbreuk gedaan aan de veiligheidsvoorwaarden! Zeker nu de Engelse variant ook in Nederland zijn intrede heeft gedaan is het een race tegen de klok zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen. ‘Gelukkig’ hebben we in 2003 al een SARSCo1V-epidemie gehad. Toen was men ook al bang voor een wereldwijde epidemie. Die is toen gelukkig uitgedoofd. Maar men was al wel begonnen met vaccins tegen SARS te ontwikkelen waar men nu verder mee kon gaan en dat heeft een behoorlijke tijdwinst gegeven. De goedkeuringsprocessen startten gelijk al met iedere stap in de ontwikkeling van het vaccin zodat er geen tijd verloren zou gaan. Ik kan alleen maar zeggen: ‘Hulde, hulde dat men dat zo krachtig ter hand heeft genomen.’

Je zegt vervolgens dat er al ruim voldoende behandelmethoden beschikbaar zijn en je noemt een aantal medicijnen. Tegen een virus bestaan echter niet echt goed werkende medicijnen omdat virussen zich in de cel dringen en onbereikbaar zijn voor medicijnen - dit in tegenstelling tot bacteriën. Bacteriën bevinden zich buiten de cellen en zijn daarom met antibiotica te doden (voor zover dat nog gaat vanwege de toenemende resistentie). Er zijn gelukkig wel virusremmers die bijvoorbeeld proberen te verhinderen dat virussen de cel binnendringen, maar als een virus in de cel zit dan is het onbereikbaar voor medicijnen. Een virus kan zichzelf niet vermenigvuldigen maar maakt gebruik van het reproductiemechanisme van de cel. Het aller- allerbeste zijn antistoffen tegen het virus. En dat bereik je door of de ziekte dood te maken of te vaccineren. Antistoffen kunnen het virus wél doden. Gelukkig zijn er wel steeds meer medicijnen om de zieke te ondersteunen. Zo blijkt het lichaam bij corona een overreactie van ontstekingsprocessen te vertonen die veel klachten geeft. Die overreactie kun je nu remmen maar je geneest er niet van. Er blijken vaak bloedstolling in de bloedvaatjes op te treden van met name de longen. Daar kun je onder meer bloedverdunners tegen geven.

Ik vind dat je veel te bagatelliserend over ‘2%, echt gezondheidsrisico’ schrijft. In de maanden maart, april, mei en juni van 2020 stierven er 7.797 mensen in Nederland aan vastgestelde corona en nog eens 2.270 aan vermoedelijke corona (volgens het CBS.). Zojuist lees ik dat er sinds de laatste week van september volgens het CBS 6700 mensen meer zijn overleden dan normaal in deze periode. En dat ondanks alle maatregelen van lockdown, afstand houden, geen handen schudden, geen groepsbijeenkomsten enz. Het is gewoon een ernstige epidemie. Van sommige verpleeghuizen stierf een kwart van de bewoners. En wat staat ons nog te wachten, want we zijn er nog lang niet.

Het vaccineren op zich bestaat al vele tientallen jaren en miljarden mensen zijn ondertussen tegen allerlei ziekten gevaccineerd. En dit heeft onder Gods zegen vele, vele miljoenen mensenlevens gered.
Het is evenmin juist dat er ruim voldoende behandelmethoden beschikbaar zouden zijn. Er bestaan niet echt medicijnen tegen virusinfecties. Wat betreft HCQ± - dat staat voor hydroxychloroquine, een antimalariamiddel. Uit onderzoeken komen onderling tegenstrijdige resultaten naar voren. Het lijkt in de ene studie te helpen, maar volgens een andere studie geen of zelfs een negatief effect te sorteren. Het is zeker belangrijk om dit nog eens verder te onderzoeken. Hoe dan ook, het is beslist niet zo dat dit hét geneesmiddel is bij corona.

Vitamine D. en C. lijken een gunstige werking te hebben op ons immuunsysteem. Maar het is echt onvoldoende om corona te voorkomen als je er mee wordt besmet. Was dat maar zo! Maar het kan op zich geen kwaad, net zoals het überhaupt streven naar een goede gezondheid en conditie. Dat moeten we altijd doen en zijn we ook verplicht aan onze Schepper die ons dit mooie lichaam gegeven heeft. Maar ook mensen die dit allemaal doen zijn niet gevrijwaard van corona.

3. Enorme risico’s en bijwerkingen?
Je schrijft dat er enorme risico’s kleven aan de vaccins van Pfizer en Moderna. Wat zijn dat dan voor risico’s? Dit is een bewering waar men op zich niets mee kan. Het vaccineren op zich bestaat al vele tientallen jaren en miljarden mensen zijn ondertussen tegen allerlei ziekten gevaccineerd. En dit heeft onder Gods zegen vele, vele miljoenen mensenlevens gered.
Het proces van vaccinatie is steeds in principe hetzelfde. Bovendien wordt datgene wat geïnjecteerd wordt nadat het zijn werk heeft gedaan door het lichaam helemaal opgeruimd.

Je verwijst naar internationaal erkende en gespecialiseerde wetenschappers. Wie zijn die wetenschappers en waar zijn hun artikelen te lezen? Er zijn in elk geval veel en veel meer gespecialiseerde en internationaal gerenommeerde wetenschappers die er anders over denken.

Ik ga de door jou genoemde punten van bijwerkingen even langs, waarbij ik jouw opmerkingen cursiveer:

Komt het virus je lichaam in dan vernietigen de antistoffen terstond het binnengedrongen virus en wordt het opgeruimd en daarmee is het weg.
*Aanzienlijke kans op DNA-verandering (die afhankelijk van welk deel van ons DNA wordt gemuteerd, bijvoorbeeld zou kunnen leiden tot voorstadia van kanker)
Antw.: Er is geen kans op beschadiging van het DNA! Het m-RNA van het Pfizervaccin kan niet in de kern van de cel komen. In de kern zit het DNA. Het is echt niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor het vaccin van Modena. Het kan echt niet want het DNA zit als het ware in een kluis in de kern van de cel.

* Verstoring van het natuurlijke immuunsysteem;
Antw.: We maken juist gebruik van het afweersysteem zoals de Heere God dat in Zijn schepping heeft gemaakt. Zonder ons afweersysteem zou vaccineren zelfs helemaal niet mogelijk zijn. Ons afweersysteem kan geen onderscheid maken tussen het echte virus of een verzwakt virus of een onderdeel van het virus. Wat en hoe zou het immuunsysteem dan kunnen worden verstoord? Beschrijf de pathofysiologie er dan van? Dat wil zeggen hoe dat traject van verstoring dan zou moeten verlopen. Het ingespoten vaccin wordt nadat het zijn werk heeft gedaan volledig vernietigd.

* Auto-immuunziekten (zoals reumatische artritis, multiple sclerose e.a.);
Antw.: Daar is geen enkele aanwijzing voor. Maar dan ook geen enkele. Bij een auto-immuunziekte richten de antistoffen zich juist tegen (onderdelen) van’ eigen lichaamscellen en dat speelt hier dus geen enkele rol want er worden juist antistoffen gemaakt tegen het virus.

* ADE (Antibody Dependant Enhancement): Het verschijnsel dat een vaccin tijdens het testen aanvankelijk goed verdragen wordt, maar dat er juist een verhoogd risico is op fatale afloop wanneer de gevaccineerde persoon in aanraking komt met het echte virus.
Antw.: Ook dat is bewezen onjuist. Door het vaccineren maak je antistoffen aan tegen het virus. Komt het virus je lichaam in dan vernietigen de antistoffen terstond het binnengedrongen virus en wordt het opgeruimd en daarmee is het weg. Hoezo verhoogd risico op een fatale afloop?

Ik durf te beweren dat je meer risico loopt onderweg naar de priklocatie op een ernstig ongeluk dan dat je op de priklocatie iets zal overkomen.
* Risico op blijvende onvruchtbaarheid bij vrouwen, samenhangend met immuunreacties waardoor geen placentavorming meer plaats kan vinden.
Antw.: Dit is absoluut idioot. Hoe zou het vaccin invloed kunnen hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen omdat er geen placentavorming meer plaats zou kunnen vinden? Opnieuw stel ik de vraag naar de pathofysiologie. Hoe zou dat dan moeten verlopen?

* Allergische reacties vanwege de aanwezigheid van polyethyleenglycol (PEG) als hulpstof in zowel Pfizer-als Moderna-vaccins. 70 procent van de mensen ontwikkelt antistoffen tegen PEG. Deze allergische reacties kunnen bij sommigen zo hevig zijn dat deze fataal kunnen aflopen.
Antw: Bij alles is een allergische reactie mogelijk. Zelfs op het eten van pinda’s. In alles zitten hulp-en voedingsstoffen. Ga de etiketten op ons eten en drinken maar na. En dat kleine beetje in het vaccin zou ineens heel erg gaan opspelen? Er zijn wel mensen die snel ergens allergisch op reageren. Daarom wordt er ook gezegd tegen mensen die verhoogde allergische reacties vertonen dat ze eerst dienen te overleggen met een arts. Ook moeten de net ingeënte mensen nog 15 minuten op de priklocatie blijven voor het zeer, zeer uitzonderlijke geval dat er een anafylactische shock zou kunnen optreden. Dat kwartiertje is eigenlijk helemaal niet nodig maar men doet het voor de alle zekerheid en uiterste zorgvuldigheid. Ik durf te beweren dat je meer risico loopt onderweg naar de priklocatie op een ernstig ongeluk dan dat je op de priklocatie iets zal overkomen. Maar mocht iemand in een anafylactische shock krijgen, dan kan deze meteen behandeld worden.

(4) Foetaal weefsel?
Je schrijft dat er zowel bij Moderna als bij Pfizer menselijke cellijnen (afgeleid van foetaal weefsel) zijn gebruikt. Dat is bij deze vaccins juist niet het geval (wel bij het AstraZeneca/Oxfordvaccin).

Feit is dat er in 1973 van een reeds geaborteerde vrucht niercellen gebruikt zijn om daar een cellijn van op te zetten, te kweken. Op die cellen kan het (verzwakte) virus voor een vaccin zich ontwikkelen. Abortus provocatus wijzen we beslist af (tenzij op vitale indicatie, wanneer leven tegenover leven staat)’. Maar het is in ieder geval niet zo dat er steeds weer foetussen moeten worden geaborteerd om deze vaccins te ontwikkelen. Het is te betreuren wat helaas in het verleden een keer gebeurd is, maar laten we dit wel in de juiste proporties zien. Er is nooit een foetus voor dit doel als zodanig geaborteerd. De foetus is geaborteerd omdat de ‘moeder’ de zwangerschap niet wilde. Het vaccin had ook ontwikkeld kunnen worden middels een cellijn van een spontane miskraam. Dat zou uiteraard veel beter zijn geweest. Die foetale cellen op zich zitten overigens niet in de vaccins. En nogmaals: de ontwikkeling van het Pfizer- en Modernavaccin heeft met deze procedure zelfs niets te maken gehad omdat het m-RNA vaccins zijn.

Wanneer we zo zouden redeneren als jij doet, zou dat er toe moeten leiden dat we geen van allen ook nog maar één autoritje moeten willen maken en al helemaal niet voor ons plezier.
Ik denk wel eens: Jaarlijks komen er wereldwijd 1,35 miljoen mensen door een verkeersongeluk om het leven. Wanneer we zo zouden redeneren als jij doet, zou dat er toe moeten leiden dat we geen van allen ook nog maar één autoritje moeten willen maken en al helemaal niet voor ons plezier.

5. Werkingsduur vaccins
Het is een nieuw virus en we weten nog niet hoe lang de immuniteit zal duren. We hopen gezien de ervaring met vaccineren dat dat heel erg lang zal zijn. Misschien is die korter en dan zullen we opnieuw gevaccineerd moeten worden. So what? Altijd beter dan doodziek op een ic liggen of je geliefden te moeten missen of zelf voortijdig te sterven.

Zorgmedewerkers
Tot slot kom je tot een conclusie speciaal voor zorgmedewerkers. Ik citeer: Omdat jullie als eersten aan de beurt komen wil ik proberen om, dat wat internationaal bij onafhankelijke wetenschappers en artsen helder is (maar wel systematisch buiten de pers wordt gehouden) naar jullie situatie, te vertalen.
Antw.: Wie zijn die onafhankelijke wetenschappers en door wie worden ze systematisch buiten de pers gehouden?

a. Voor jullie eigen gezondheid voegt een vaccin niets toe aan de prima werking van het eigen immuunsysteem. Vaccinatie brengt wel enorme – deels nog onbekende – gezondheidsrisico’s met zich mee.
Antw.: Ik ben van mening dat het zeer verstandig is om jezelf te beschermen tegen corona. Mensen kunnen van deze aandoening erg ziek worden en er is een grote oversterfte gaande ondanks alle maatregelen zoals afstand houden en dergelijke. De kans op gezondheidsrisico’s is nihil.

b. Je schrijft dat je het voor de bescherming van anderen ook niet hoeft te doen.
Antw.: Hoe kun je dit schrijven terwijl we het afgelopen jaar meegemaakt hebben dat de mensen in de verzorgings-en verplegingshuizen bij bosjes stierven? Ga eens praten met de mensen uit Heerde. Loop eens een dagje mee op de intensive care. En als je je niet voor jezelf wilt inenten dan denk ik dat het erg belangrijk is om het wel te doen voor de kwetsbare mensen waar je in de zorg mee te maken krijgt. Je wilt het toch niet meemaken dat je het virus van de een op de ander overbrengt met ernstige ziekten en zelfs sterven van diegene die je verzorgt als gevolg? Je schrijft enerzijds over die foetale cellen dat dat een reden is om niet in te enten maar anderzijds bagatelliseer je de enorme oversterfte van het afgelopen jaar zoals we die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben gekend. De verhoudingen zijn gewoon zoek in deze.

Mijn conclusie: Vaccinatie is de enige manier om deze wereldwijde ingrijpende epidemie de kop in de te drukken.
c. Je schrijft dat zelfs de Gezondheidsraad erkent dat op dit moment er nog geen enkele indicatie is dat het Pfizervaccin verspreiding van het virus kan voorkomen.
Antw.: We weten nog niet hoe lang het duurt als je bent gevaccineerd dat je geen virus meer uitscheidt (besmettelijk bent). Maar als je echt goed gevaccineerd bent (2 x met een tussenpoos van 3 a 4 weken) dan wordt het virus bij binnenkomst in je lichaam gedood en zul je het ook niet meer kunnen uitscheiden en dus verspreiden. Maar hoe dat in de tijd verloopt, is nog onderwerp van onderzoek. En dus wordt geadviseerd ook zo lang de andere maatregelen te handhaven. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Ook weten we helaas nog niet hoe lang het vaccin zijn werking zal houden. Dat hangt ook af van de vraag of het virus in staat is te muteren zodat het onvatbaar kan worden voor dit vaccin. Maar de wetenschappers denken dat ze dan wel het vaccin makkelijk zullen kunnen aanpassen, al zal dat wel inhouden dat men opnieuw gevaccineerd zal moeten worden. Het is een nieuwe ziekte, dus wordt er met van alles nog rekening gehouden. Bij dit alles wordt uiterste zorgvuldigheid betracht en onzekere factoren worden niet verzwegen, maar in alle openheid erkend.

Mijn conclusie: Vaccinatie is de enige manier om deze wereldwijde ingrijpende epidemie de kop in de te drukken. Als er niet gevaccineerd wordt, dan zullen er wereldwijd nog vele miljoenen doden gaan vallen voordat de ziekte uitdooft. Helaas maar het is niet anders.

Biddinghuizen
Tot slot schrijf je: N.B. Ik hou er ernstig rekening mee dat die kennis bij de gemeenteleden van de PKN-kerk in Biddinghuizen (en mogelijk ook bij hun huisartsen) onvoldoende aanwezig is geweest. Zelfs de twee meest algemene Nederlandse artsenbladen (het NTVG en Medisch Contact) zwijgen namelijk tot op heden over de 80 procent ziekenhuis- en sterftereductie bij tijdig gebruik van HCQ en zink.

Mijn reactie: Ik vind dit niet fair om zo te spreken over de gemeenteleden van de protestantse gemeente te Biddinghuizen en hun artsen. Het klinkt een beetje als ‘eigen schuld dikke bult’. Woordvoerders namens de betreffende gemeente hebben een aantal keren nadrukkelijk gezegd dat ze zich aan alle RIVM-maatregelen hebben gehouden. Je kent de mensen niet, dus moet je echt voorzichtig zijn om dingen te veronderstellen. Je kunt alleen maar concluderen dat het echt een gemeen virus is. De twee mensen die overleden zijn, moeten een redelijk goede gezondheid hebben gehad, anders waren ze niet gaan zingen. Mogelijk hebben ze onderliggend lijden gehad en dan ben je extra kwetsbaar. Daar helpen alle door jou genoemde medicijnen echt niet voldoende voor.

Wel, Hendrikus, het is duidelijk dat we inderdaad heel verschillende visies hebben op de materie. Ook ik ben vanuit mijn geloofsovertuiging hiermee bezig en ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om mensen te laten zien dat vaccineren de enige oplossing is van deze pandemie die anders miljoenen mensenlevens gaat kosten.|

Met vriendelijke groet,

Alie Hoek


Alie Hoek-van Kooten is arts en was in het verleden werkzaam aan de Christelijke Hogeschool Ede
want wij hebben hier geen blijvende stad
maar zoeken de toekomende

De Heere Jezus zegt;
"Wie in Mij gelooft zal Hét Eeuwige Leven ontvangen"

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 6139
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 19 jan 2021 17:17

elbert schreef:De bewering van de wetenschappers in het AD artikel is dat een hogere luchtvochtigheid bijdraagt aan een verlaging van de R factor. Het is dus niet zo dat het de oplossing voor alles is, wel een eenvoudig hulpmiddel.

Daar heb je volledig gelijk in, maar het wordt door het AD (en in iets mindere mate door jouzelf) gebracht als de oplossing. Terwijl het mogelijk invloed heeft op de R-waarde.
En by the way: die R-waarde was in S'pore ook niet zo laag in de eerste golf.
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 6139
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 19 jan 2021 17:28

MoesTuin schreef:Heldere en duidelijke uitleg van arts Alie Hoek - van Kooten....het is even een lap tekst maar zeer helder en zorgvuldig hierom ook.

Voor wie de tijd en moeite wil nemen om een met feiten onderbouwde visie op vaccinatie te lezen:

Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'

‘Er is vanuit (objectief) medisch-wetenschappelijk oogpunt geen enkele noodzaak tot grootschalige vaccinatie’, aldus onderzoeker Hendrikus de Jager, tegenstander van het coronavaccin. Deze maand gaat hij schriftelijk in debat met arts Alie Hoek-van Kooten, voorstander van het vaccin. In zijn openingsbrief aan arts Alie Hoek-van Kooten legde hij uit waarom hij geen voorstander is van het coronavaccin. Vandaag reageert Hoek op zijn argumenten.Alie Hoek-van Kooten is arts en was in het verleden werkzaam aan de Christelijke Hogeschool Ede

Zeer veel respect dat ze als arts op serieuze wijze ingaat op het nogal domme geroeptoeter van haar opponent.
Doet me ergens denken aan Diederik Gommers die Famke Louise (ook geen groot denker) uitlegde hoe het zat.
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17686
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Mortlach » 19 jan 2021 17:50

elbert schreef:Het probleem met besmettelijke virusziekten is dat ze kunnen muteren en zo een vaccin buitenspel kunnen zetten. Bijziendheid en scoliose zijn wat dat betreft heel andere aandoeningen.


Ja, en? Ik begrijp dat bezwaar eigenlijk helemaal niet.

Ik verwacht niet zoveel. Wat ik in elk geval niet verwacht is dat de huidige vaccins nu de oplossing zijn die ons voorgoed van het COVID probleem zullen verlossen. Eerder een eerste stap.


En laten we die alsjeblief dan ook volenthousiast maken.

Normaal gesproken heb je een lange termijnstudie die opgestart wordt zodra een voorlopig goedgekeurd medicijn of vaccin op de markt komt. Die studie wordt nu ongetwijfeld uitgevoerd.
Ik zeg slechts dat deze vaccins waarschijnlijk niet "de oplossing" zijn. Een goede ontwikkeling in de bestrijding van COVID zeker, maar niet meer, ook niet minder.


Misschien ligt het aan mij, maar de antivaxxers hebben het nationale/globale debat zo enorm verziekt dat ik elk 'redelijk bezwaar' automatisch interpreteer als een afwijzing van vaccins en verdere ondergraving van het vertrouwen daarin, want daar komt het meestal uiteindelijk wel op neer. Geef een vinger en ze nemen je hele arm tot aan je oksel.

Niemand zegt dat vaccins "de" oplossing zijn. Maar wel een zeer welkom en broodnodig element om deze ziekte onder controle te krijgen. En weet je, stel dat het een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt, om wat voor reden dan ook, dan is dat maar zo. Dat wil toch niet zeggen dat je die eerste stap dan maar niet zou moeten nemen?
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
pindas83
Majoor
Majoor
Berichten: 1760
Lid geworden op: 01 jun 2015 15:35

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor pindas83 » 19 jan 2021 19:06

MoesTuin schreef:Heldere en duidelijke uitleg van arts Alie Hoek - van Kooten....het is even een lap tekst maar zeer helder en zorgvuldig hierom ook.

Voor wie de tijd en moeite wil nemen om een met feiten onderbouwde visie op vaccinatie te lezen:

Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'

‘Er is vanuit (objectief) medisch-wetenschappelijk oogpunt geen enkele noodzaak tot grootschalige vaccinatie’, aldus onderzoeker Hendrikus de Jager, tegenstander van het coronavaccin. Deze maand gaat hij schriftelijk in debat met arts Alie Hoek-van Kooten, voorstander van het vaccin. In zijn openingsbrief aan arts Alie Hoek-van Kooten legde hij uit waarom hij geen voorstander is van het coronavaccin. Vandaag reageert Hoek op zijn argumenten.Alie Hoek-van Kooten is arts en was in het verleaden werkzaam aan de Christelijke Hogeschool Ede


“Bij alles is een allergische reactie mogelijk. Zelfs op het eten van pinda’s.”

8-[

Dorpeling
Sergeant
Sergeant
Berichten: 387
Lid geworden op: 14 mei 2018 19:14

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Dorpeling » 19 jan 2021 19:12

Mortlach schreef:Misschien ligt het aan mij, maar de antivaxxers hebben het nationale/globale debat zo enorm verziekt dat ik elk 'redelijk bezwaar' automatisch interpreteer als een afwijzing van vaccins en verdere ondergraving van het vertrouwen daarin, want daar komt het meestal uiteindelijk wel op neer. Geef een vinger en ze nemen je hele arm tot aan je oksel.

Kijk, alweer zo'n veroordeling. Mág iemand zijn twijfels hebben om zomaar van alles in zijn lichaam te laten spuiten? Mág iemand een vaccin afwijzen en er niet al te veel vertrouwen in hebben? En al wordt het promoten ervan door 'bepaalde lui ondermijnd' wat dan nog?
Je kunt overigens gewoon je huis uit hoor, zij het met beperkingen. Zonder vaccin val je niet meteen dood neer ofzo. Niet aan Covid tenminste.
Wanneer jij hem liever vandaag dan morgen hebt, prima. Maar laat een ander dat zijn eigen mening.
Zie het Lam Gods, Dat de zonde der wereld wegneemt! Joh. 1:29

Dorpeling
Sergeant
Sergeant
Berichten: 387
Lid geworden op: 14 mei 2018 19:14

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Dorpeling » 19 jan 2021 19:44

Marnix schreef:Dat zijn zeker de feiten. Maar volgens mij ligt het er ook een beetje aan HOE je kijkt.(..)
En als je gaat versoepelen (want waarom moeten wij ons beperken om de oudere groep te beschermen) gaat het sterftecijfer in lagere leeftijdsgroepen vanzelf oplopen omdat dan niet meer iedereen de zorg kan krijgen die ze nodig hebben. En zonder zorg gaan er meer, ook jongere mensen die het nu dankzij die zorg wel overleven, aan het virus overlijden.

Daar heb ik wat vraagtekens bij. Stel dat, dan zouden ziekenhuizen iig niet in dit tempo vollopen en zouden andere operaties niet direct en langdurig allemaal uitgesteld hoeven worden. Dus 'dankzij die zorg overleven' werkt nu averechts, nu ontbreekt de (net zo goed broodnodige!) beschikbare zorg op veel andere afdelingen. Waardoor ongetwijfeld ook mensen zullen sterven, oud en jong.
Voor alle duidelijkheid, ik heb gezegd me te verwonderen over deze manier van redeneren en het geloofsvertrouwen dat daaruit blijkt. Dat het te wensen was dat meer ouderen zo in zouden staan, vooral om de rust in deze onzekere en angstige tijden ('hetzij dat wij leven, hetzij dat wij sterven; wij zijn des Heeren'). Maar niet dat het daarom mijn mening is dat we de ouderen dan maar niet moeten beschermen.

Dat snap ik, dan gun ik iedereen ook, jong en oud... maar wat mij betreft staan de maatregelen daar verder los van en daarom zou ik dat ook niet in die context noemen. Want dan komt het een beetje over als "iedereen wil leven want ze zijn bang om te sterven, daarom zijn al die maatregelen er en ik kwam iemand tegen die die maatregelen erg vind voor jongeren want die is wel klaar om te sterven" (dus waren maar meer mensen zo, dan zouden die maatregelen ook niet nodig zijn). Met die verbanden ben ik het niet eens. Dat meer mensen dat Godsvertrouwen en die zekerheid in leven en sterven krijgen, dat we daar ook in mogen groeien, dat wens ik iedereen inderdaad toe!

Fijn dat je in dat laatste hetzelfde staat.
Je verbuigt de setting nu wel wat. Maar goed, wat mij betreft hoort dat er juist wél bij. De maatregelen zijn er volkomen op gericht om het maakbaar te houden het leven zo lang mogelijk vast te houden; ingesteld om te voorkomen dat mensen hieraan overlijden. Zou er geen verband zijn, dan zou ook geen grond voor de maatregelen gevonden worden(waarmee ik dus niet zeg dat alle maatregelen wel de prullenbak in kunnen (!) wel ben ik van mening dat sommige echt buitenproportioneel zijn).
Zie het Lam Gods, Dat de zonde der wereld wegneemt! Joh. 1:29

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17686
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Mortlach » 19 jan 2021 20:00

Dorpeling schreef:Kijk, alweer zo'n veroordeling. Mág iemand zijn twijfels hebben om zomaar van alles in zijn lichaam te laten spuiten? Mág iemand een vaccin afwijzen en er niet al te veel vertrouwen in hebben? En al wordt het promoten ervan door 'bepaalde lui ondermijnd' wat dan nog?
Je kunt overigens gewoon je huis uit hoor, zij het met beperkingen. Zonder vaccin val je niet meteen dood neer ofzo. Niet aan Covid tenminste.


18.000 Canadezen hebben (hadden) daar toch andere ervaring mee. Waarom zou ik in vredesnaam mijn gezin, mijn vrienden en kennissen, en vreemden in gevaar willen brengen?

En weet je, natuurlijk mag je je twijfels hebben, hoewel je uitspraak "zomaar van alles" niet echt bemoedigend is. Twijfelen mag, maar het is helaas vaak zo dat die twijfel voortkomt uit een blogbericht op Facebook van een of andere tutje in de beauty-sector of een of andere rapper die het beter menen te weten dan de mensen die er een carrière van hebben gemaakt en die verantwoordelijk worden gehouden voor hun uitspraken. Dat maakt het bijzonder lastig om die twijfel vervolgens serieus te nemen.

Pak die tekst hierboven van Alie Hoek. De persoon waarmee ze in gesprek is, heeft het over DNA-schade of mutaties. Gelukkig rekent Mevr. Hoek hier direct mee af, want dat zijn van die paniekverhalen die heel erg eng klinken maar die nergens op zijn gebaseerd.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3171
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 19 jan 2021 21:29

Als het nergens op is gebaseerd, waarom zeggen mensen dan dat het gevaarlijk is? Zij baseren het nml wel ergens op. En dat doen ze echt niet om te zeuren, of om de betweter uit te hangen. Ik vind de antwoorden van Alie Hoek erg belerend overkomen. Zo van, ik weet het want ik ben arts. Maar er zijn ook artsen die dit vaccin niet willen. En waarom dan niet? Omdat het nog niet 100% zeker is waar Alie hoek zegt. Ze gaan er niet van uit dat het gebeurd maar er is wel degelijk een kleine kans op bijwerkingen. Zoals bij elk medicijn en elk vaccin. Normaal gesproken zou een kind geen hersenvliesontsteking krijgen na het toedienen van de bmr. Maar het kan wel en het gebeurt (heel soms ook). En dat wordt vervolgens in de doofpot gestopt.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3171
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 19 jan 2021 21:31

Mortlach schreef:Je moet helemaal zelf weten wat je doet met die vaccins. Gelukkig zijn er nog voldoende mensen met voldoende vertrouwen in de wetenschap dat de dekkingsgraad hoog genoeg zal zijn. Maar ja, ik maak me wel zorgen dat dat vertrouwen steeds meer en steeds effectiever door bepaalde lui wordt ondermijnd.

Gevaar voor de samenleving? Ach, ik wil gewoon mijn huis weer uitkunnen. En nadat we hier zijn gevaccineerd, kunnen we dat weer zonder voor ons leven te hoeven vrezen. Wat jij dan verder doet, moet je helemaal zelf weten. Ik zal zélfs mijn mondkapje blijven dragen om mensen zoals jij niet onnodig in gevaar te brengen.


Voor mij hoef jij je mondkapje echt niet te dragen hoor. Als ik er erg ziek van wordt zal ik netjes thuis blijven en me laten verzorgen door mijn familie.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3171
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 19 jan 2021 21:36

irmo schreef:Dat is over het algemeen zo hoor lammetje. Maar ik heb dezelfde ervaring als jij, ik had een scoliose van 45%. 3 behandeling bij een ostheopaat en de scoliose is 0. Maar neeeeeeeee, ik moet toch echt naar het ziekenhuis blijven gaan hoor. Yeah right.


Ontzettend offtopic maar mooi dat jij dezelfde ervaring hebt! Ik ben zo blij dat we bij deze fysio terecht zijn gekomen. Dochter zei de eerste week nadat ze haar brace niet meer droeg, wat kan ik weer lekker slapen! Daar doe je het voor. En wetenschappelijk bewezen of niet. Het werkt en dat is iig wel bewezen. Want het verschil kun je zelfs met het blote oog zien :wink:

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17686
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Mortlach » 19 jan 2021 21:53

lammetje schreef:Als het nergens op is gebaseerd, waarom zeggen mensen dan dat het gevaarlijk is? Zij baseren het nml wel ergens op. En dat doen ze echt niet om te zeuren, of om de betweter uit te hangen.


Kijk, daar geloof ik dan weer niet in. Daar twijfel ik hartgrondig aan. Ik geloof oprecht dat er een groep is die er om wat voor reden dan ook op uit zijn om de samenleving te destabiliseren en die de antivax-beweging (onder andere) daarvoor hebben gekaapt. Dat, of ze proberen je boeken of DVD's te verkopen of internetverkeer naar hun blogjes te leiden. Het kan zijn dat er mensen zijn die de argumenten oprecht geloven, maar in de basis staat een groep die uit is op zo veel mogelijk chaos of eigenbelang.*

edit:* ja, ik besef dat dit kan overkomen als een complottheorie en bewijzen heb ik er niet voor. Maar het is de enige verklaring die ik kan bedenken die nog enigszins begrijpelijk is, voor mij dan.

Ik vind de antwoorden van Alie Hoek erg belerend overkomen. Zo van, ik weet het want ik ben arts. Maar er zijn ook artsen die dit vaccin niet willen. En waarom dan niet? Omdat het nog niet 100% zeker is waar Alie hoek zegt. Ze gaan er niet van uit dat het gebeurd maar er is wel degelijk een kleine kans op bijwerkingen. Zoals bij elk medicijn en elk vaccin. Normaal gesproken zou een kind geen hersenvliesontsteking krijgen na het toedienen van de bmr. Maar het kan wel en het gebeurt (heel soms ook). En dat wordt vervolgens in de doofpot gestopt.


Paracetamol heeft een kleine kans op bijwerkingen. En dat nemen we allemaal wel. Maar goed, ik ben het 100% met je eens dat de dingen die in de bijsluiter staan inderdaad wel eens kunnen voorkomen en dat dat absoluut niet verzwegen zou moeten worden. Maar dan wel heel eerlijk, dus 1 op de miljoen, 1 op de 10 miljoen of wat de waarde dan ook moge zijn. Dat zijn wel risico's die ik durf te nemen, ook met mijn kinderen, als ertegenover staat dat je zo goed als gegarandeerd covid zult oplopen en dat een sterftekans van 1 op de 50 heeft.

Het helpt ook allemaal niet dat er echt een stelletje malloten tussen die antivaxxers zitten die beweren dat je Covid kunt krijgen van 5G-straling en dat Bill Gates nanochips in het vaccin heeft gestopt om ons te kunnen besturen. Het feit alleen al dat dat soort lui niet keihard de deur wordt gewezen, boort het laatste beetje respect dat ik nog (academisch gezien) zou kunnen opbrengen voor het niet-volledig-krankzinnige standpunt volledig de grond in.

Pak dat mRNA bijvoorbeeld. Dat klinkt eng want mensen begrijpen niet wat het doet. En dus kun je mensen er vanalles over wijsmaken en ze geloven je direct. Maar als je dan vraagt HOE mRNA in vredesnaam bij het DNA moet komen... heb je daar al eens iemand antwoord op horen geven? Ik niet, dus op een gegeven moment moet je dat argument gewoon loslaten - en degene die het in eerste instantie opperde vervolgens met argusogen bekijken.
Laatst gewijzigd door Mortlach op 19 jan 2021 22:17, 1 keer totaal gewijzigd.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 17686
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Mortlach » 19 jan 2021 21:54

lammetje schreef:Voor mij hoef jij je mondkapje echt niet te dragen hoor. Als ik er erg ziek van wordt zal ik netjes thuis blijven en me laten verzorgen door mijn familie.


Tenzij je er gewoon aan doodgaat en waarom zou ik dat op mijn geweten willen hebben?
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Gebruikersavatar
irmo
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1212
Lid geworden op: 23 aug 2012 19:05
Locatie: Granada, Spanje

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor irmo » 19 jan 2021 22:31

lammetje schreef:Ontzettend offtopic maar mooi dat jij dezelfde ervaring hebt! Ik ben zo blij dat we bij deze fysio terecht zijn gekomen. Dochter zei de eerste week nadat ze haar brace niet meer droeg, wat kan ik weer lekker slapen! Daar doe je het voor. En wetenschappelijk bewezen of niet. Het werkt en dat is iig wel bewezen. Want het verschil kun je zelfs met het blote oog zien :wink:Mijn orthopeed geloofde zn eigen rontgenfoto niet :) Ik vond dat wel mooi om te zien.


Terug naar “Psychologie & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast