In de vroeger jaren (1950 -1980) was er soms de gewoonte bloed aan vlees te onttrekken.
Dit door het vlees in water onder te dompelen, en enkele malen het water te verversen.
Na twee dagen is er dan behoorlijk wat bloed aan onttrokken, en oogt het veel witter.
Dit kan met o.a. met rundvlees en bijv. rundervinken.
Ik pas dit nu weer toe.
Het vlees is dan smakelijker (persoonlijk iets) en het kan ook andere voordelen hebben.
Hierover is contact geweest met joodsleven.nl, daar staat ook iets over spijswetten.
Het antwoord daarop was dat de gebruikte methode voor Joden verboden is, en dat uitleggen van de Joodse manier wel een half boek in beslag zou gaan nemen.
Ook is verder op internet hierover gezocht, maar niet iets gevonden.
Is hier ervaring mee, of kan er op andere wijze misschien iets bruikbaars aan worden toegevoegd?
PS: Dit heeft een diepe achtergrond, maar het is niet de bedoeling dáár nu op in te gaan.
Het is ook niet bedoeling ook maar iemands gemoed te bezwaren door gewoon vlees te eten,
want in het N.T. zijn deze wetten anders.