Eleos

Moderators: Memmem, Moderafo's

Marthy
Verkenner
Verkenner
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jun 2024 19:37

Eleos

Berichtdoor Marthy » 05 jun 2024 15:05

Binnenkort word ik opgenomen bij Eleos de Fontein. En ik vind het super eng! Wie heeft hier ervaring mee? Ik ken het gebouw niet, de mensen niet enz. En ik ben dus op van de zenuwen door al deze onzekerheid. Hoe kan ik deze spanning wat verlichten?
Groetjes...

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 23738
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Eleos

Berichtdoor Marnix » 05 jun 2024 21:00

Marthy schreef:Binnenkort word ik opgenomen bij Eleos de Fontein. En ik vind het super eng! Wie heeft hier ervaring mee? Ik ken het gebouw niet, de mensen niet enz. En ik ben dus op van de zenuwen door al deze onzekerheid. Hoe kan ik deze spanning wat verlichten?
Groetjes...Hey, sterkte, je komt daar natuurlijk niet zomaar. Maar er werken betrokken mensen die je de beste zorg kunnen bieden die je nodig hebt!
“God cannot give us a happiness and peace apart from Himself, because it is not there. There is no such thing.”
― C.S. Lewis”

Huisje_op_de_hei
Verkenner
Verkenner
Berichten: 30
Lid geworden op: 14 sep 2023 13:29

Re: Eleos

Berichtdoor Huisje_op_de_hei » 06 jun 2024 10:07

Marthy schreef:Binnenkort word ik opgenomen bij Eleos de Fontein. En ik vind het super eng! Wie heeft hier ervaring mee? Ik ken het gebouw niet, de mensen niet enz. En ik ben dus op van de zenuwen door al deze onzekerheid. Hoe kan ik deze spanning wat verlichten?
Groetjes...


Ik ken Eleos de Fontein niet als instelling of organisatie. Wel een beetje van naam maar ik kan je niet vertellen hoe ze daar te werk gaan. Waar ik wel ervaring mee heb zijn zenuwen :cry: en dat je daar echt last van kunt hebben!! Kunnen ze je van Eleos (of misschien heb je dat al) een dagprogramma geven? Hebben ze gezamenlijke tijden van koffie drinken, eten, wandelen, activiteiten e.d.? Of misschien kun je vragen of je een rondleiding mag krijgen voor dat je daar je intrek neemt.
Zenuwen kunnen echt vervelend zijn. Wat afleiding zoeken door iets te gaan lezen, Tv te kijken of te werken kan ook helpen. Dan ben je met je gedachten ergens anders bij betrokken.
Veel sterkte!

Erik1960
Luitenant
Luitenant
Berichten: 529
Lid geworden op: 03 jan 2021 11:45
Locatie: Waer iemand duisent vreugden soek

Re: Eleos

Berichtdoor Erik1960 » 06 jun 2024 12:13

Marthy schreef:En ik ben dus op van de zenuwen door al deze onzekerheid. Hoe kan ik deze spanning wat verlichten?
Groetjes...

Het is al wat jaren geleden dat ik een training volgde tegen vliegangst. Daar heb ik een paar dingen aan overgehouden die me ook op andere levensgebieden van pas zijn gekomen. Ik deel er een paar met je, wellicht heb je er wat aan.

Hoe minder je brein te doen heeft, hoe sneller het werkt. Als je brein maar 1 taak heeft (bijvoorbeeld: je zorgen maken over je opname etc) draait je bovenkamer 35000 keer sneller dan wanneer je een tweede taak toevoegt. Probeer daarom taken ‘op voorraad’ te hebben. Luister naar een podcast, luister naar muziek die je nog niet kent, begin een gesprek als dat mogelijk is, etc.

Voor mij een ‘gouden tip’: probeer je zenuwen niet weg te drukken, maar geef ze een ereplaats. Ik schaamde me indertijd wel wat voor mijn vliegangst. ‘Niet nodig’, ‘kinderachtig’ etc. Maar gevoelens verdwijnen niet door ze te negeren. Integendeel: je gevoelens willen gehoord worden. En als jij niet luistert, dan gaan ze harder schreeuwen. Ik heb geleerd mijn vliegangst een ereplaats naast me te geven wanneer ik vlieg. En daardoor houdt die angst zich een stuk rustiger.

Piekeren doen we allemaal. En vaak spreken we onszelf dan bestraffend toe: ‘stop toch eens met piekeren!’
Dan pieker je niet alleen, maar geef je jezelf ook nog straf.
Beter werkt het om een aantal favoriete pieker-onderwerpen te bedenken. Dingen waar je graag over nadenkt.

Tenslotte een tip die regelmatig werkte bij cliënten die last hadden van piekeren: stel je voor dat je in je hoofd een ladekastje hebt waarin elk onderwerp een eigen lade heeft. Kenmerkend voor piekeren is vaak dat er veel gedachten tegelijk zijn die zich allemaal tegelijk aandienen. Met zo’n gevisualiseerd ladekastje krijg je als het ware de mogelijkheid een lade te openen, maar ook een lade te sluiten. Het gevoel er een bepaalde controle op te hebben geeft vaak rust.

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Goede tijd gewenst tijdens je verblijf daar.
Niemand kan vluchten voor zijn eigen hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt (Paolo Coelho, De Alchemist)

heerg
Verkenner
Verkenner
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jun 2024 09:12

Re: Eleos

Berichtdoor heerg » 07 jun 2024 09:18

Dag Marthy,

Je geeft aan dat je op bent van de zenuwen, omdat je opgenomen wordt bij 'de fontein' van Eleos. Dat is heel vervelend voor jou.

Neem contact op met 'de fontein' via telefoonnummer 088-892 13 58
Mijn collega's van 'de fontein' kunnen namelijk die angst wel verminderen door jou precies te vertellen wat de opname inhoudt. En wat je kunt verwachten. En misschien kun je alvast even kijken op http://www.eleos.nl/locaties/behandelce ... e-fontein/. Je vindt daar foto's en andere informatie over 'de fontein'.

Ik hoop dat deze reactie je helpt.

Met vriendelijke groet,
Gert de Heer
senior medewerker marketingcommunicatie
Eleos, specialist in christelijke ggz


Terug naar “Psychologie & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast