Sars, Mers, Corona...

(Off topic en niet-serieuze posts worden verwijderd)

Moderators: Memmem, Sterretje, Moderafo's

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6218
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor ajl » 20 sep 2022 15:36

lammetje schreef:Dat is bij veel mensen niet bekend. Voeding en cyclus, Google is je beste vriend.
Met voeding kun je nog zoveel meer, net zoals met ademhaling, ook allemaal wappie onzin waarschijnlijk, van Facebook.


Verder dan voedingstips met hormoonschommelingen komt Google niet. Ik zie nergens informatie over voeding en een veranderd menstruatiecyclus.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3629
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 20 sep 2022 17:11

StillAwake schreef:Je probeert je er een beetje uit te kletsen, want je insinueerde dat het door vaccinatie kwam.
Sterker nog, je claimde dat het onwaarschijnlijk was dat het door voeding kwam, en nu ga je juist dat lopen verdedigen...

Je geloofwaardigheid op dit forum is er de laatste posts niet groter op geworden ;-)


Jammer dat het zo overkomt. Ik bedoel het namelijk zeker wel serieus dat het voeding kan zijn. Maar toevallig dat het na de vaccinatie start. Klopt dat ik dat raar vind, als je voedingspatroon nml niet heel erg veel veranderd is en je wel menstruatie stoornissen krijgt, verwacht ik dat het een andere oorzaak heeft.
En dan kunnen ze heel blij zeggen na een relatief korte periode dat het veilig is, ik denk dat het onderzoek hiernaar echt nog niet volledig afgerond is.

Over voeding en menstruatie stoornissen, niet echt het juiste topic. Maar hormonen in balans met voeding is zeker wel mogelijk. (heel bericht getypt maar weer weggehaald omdat ik het te persoonlijk vond worden, maar eigen ervaring dat voeding heel veel kan betekenen in het terug krijgen van een regelmatige cyclus)

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3629
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 20 sep 2022 18:47

Ooit gehoord van nifgo? Kijk eens op hun site. Het is een beetje zoekwerk, maar neem bijvoorbeeld het medicijn simvastatine. Wordt door heel veel huisartsen gewoon voorgeschreven zonder onderzoek te doen of het werkt. Kost bakken met geld en de patiënt heeft meestal heel veel vervelende bijwerkingen. En de werking van het medicijn is minimaal. Lees het hoe en waarom daar maar. Huisartsen vragen het niet aan en zorgverzekeraars vergoeden het onderzoek van nifgo meestal niet. En waarom niet? Het bespaard op langer termijn geld, het is veel minder vervelend en belastend voor de patiënt...

Ik snap dat dit losstaat van corona. Maar misschien begrijpt men mij nu beter als ik zeg dat bijwerkingen en de reden van bepaalde klachten nav medicijnen gewoon niet goed wordt onderzocht. De middelen zijn er, maar de worden niet ingezet. Het is soms echt tenenkrommend hoe artsen denken. Baad het niet dan schaad het niet. Want het is veilig verklaard. Maar wil dat zeggen dat je het gewoon maar moet (blijven) gebruiken? Al die boosters?

Mijn vertrouwen in de gezondheidszorg is in elk geval al heel wat jaar weg. Daarom ben ik kritisch, vooral over het onderzoek naar bijwerkingen wat op zo'n kort termijn gedaan is.

Medici zeggen vaak, als het niet zichtbaar is, dan is het er niet. Gelukkig dat long covid te 'bewijzen' is als je een positieve test hebt gehad. (al heb ik eerder aangegeven dat ik me afvraag of het echt door corona alleen komt of dat er al veel tekorten waren in het lichaam waar corona het laatste zetje gaf) Anders val je tussen wal en schip zoals duizenden (miljoenen denk ik zelfs) mensen met onbegrepen klachten. Klachten die niet bestaan want ze zijn niet zichtbaar. Klachten waar vaak wel wat aan te doen is. Maar niks mee gedaan wordt.

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8117
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Lalage » 20 sep 2022 19:37

@lammetje heel jammer dat je vertrouwen weg is. Farmaceuten zijn verplicht om werking en bijwerkingen van medicatie ook op lange termijn te monitoren, dus als een middel al op de markt is. Bovendien is er steeds meer aandacht voor het zogenaamde 'deprescribing', dus het afbouwen en stoppen van medicatie waar dat kan. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij ouderen die veel verschillende middelen gebruiken en bij antidepressiva.
Ook bij vaccinaties wordt in de gaten gehouden wat de effecten en bijwerkingen zijn. Reken maar dat er ontzettend veel data rond het coronavirus is verzameld en dat er inmiddels een heleboel onderzoekers hiermee bezig zijn. Het koppelen van data is vaak een uitdaging, niet omdat dat zo moeilijk is, maar omdat we te maken hebben met strenge privacy-wetgeving. Dat kan vertraging opleveren. Momenteel zakt de belangstelling, maar ik verwacht dat er nog heel wat onderzoeksresultaten in de pijplijn zitten.

Over onbegrepen klachten: dat is inderdaad erg frustrerend. Je moet vaak al zo assertief zijn om de juiste zorg te krijgen als je wel een diagnose hebt. En het opdelen van de zorg in allerlei specialismes helpt ook niet. Maar ook hier zie ik een kentering. Artsen zijn zich steeds meer bewust van de invloed die verschillende systemen in je lichaam op elkaar hebben en ook hoe psychische en lichamelijke klachten elkaar beïnvloeden.

Dan nog even terug naar vaccinatie tegen het coronavirus. Natuurlijk staat het iedereen vrij om hierin een keuze te maken. Besef wel dat jouw keuze invloed heeft op de mensen om je heen en daaromheen. Jij kunt het virus immers doorgeven aan een ander die er wél flink ziek van wordt, ook al merk je er zelf weinig van. Hoe minder mensen zich laten inenten, hoe groter het risico is voor kwetsbare mensen. Je kunt wel zeggen: dan laten die zich toch lekker wel inenten, maar vaccinatie werkt nooit 100%, het gaat allemaal om kansberekening. Hoe meer mensen zich laten inenten, hoe lager het reproductiegetal wordt en hoe minder heftig de golf.
Ik ben dankbaar dat er zo snel vaccinaties zijn ontwikkeld (dankzij wetenschappelijk onderzoek dat al jaren liep) en dat we op die manier de schade kunnen beperken. Maar voorkomen is beter dan genezen en daarom ben ik van mening dat de bio-industrie opgeheven moet worden.

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 22575
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Marnix » 20 sep 2022 20:25

lammetje schreef:Jammer dat het zo overkomt. Ik bedoel het namelijk zeker wel serieus dat het voeding kan zijn. Maar toevallig dat het na de vaccinatie start. Klopt dat ik dat raar vind, als je voedingspatroon nml niet heel erg veel veranderd is en je wel menstruatie stoornissen krijgt, verwacht ik dat het een andere oorzaak heeft.
En dan kunnen ze heel blij zeggen na een relatief korte periode dat het veilig is, ik denk dat het onderzoek hiernaar echt nog niet volledig afgerond is.


Maar nogmaals, als je dit aan experts voorlegt zullen die zeggen: Corona heeft hier invloed om en vaccins kunnen dat ook hebben maar dan wat gecontroleerder, blijkt uit de resultaten van de onderzoeken die tot nu toe zijn gedaan. Het is dan dus ook niet zo gek dat wanneer je in een vrij korte tijd miljoenen mensen gaat vaccineren, er ook in vrij korte tijd wel een hoop meldingen van komen. Want er zijn veel meer mensen in korte tijd gevaccineeerd dan dat de Covid kregen, dat ging veel geleidelijker maar uiteindelijk heeft wel bijna iedereen het minstens 1x gehad. Maar die kans is niet kleiner maar eerder groter bij een natuurlijke besmetting dus de vaccins hebben die kans niet vergroot, eerder verkleind.

Zie dit onderzoek: https://academic.oup.com/ije/article/51 ... ogin=false
of bijvoorbeeld: https://www.gavi.org/vaccineswork/how-p ... ed-periods

The coronavirus, vaccines and pandemic stress have all been linked to distributions to people's menstruation cycles

Een tweede interessant punt: In Noorwegen deden ze onderzoek naar de invloed van de pandemie op de cyclus van vrouwen. 41% procent gaf na hun tweede vaccinatie aan dat hun cyclus verstoord was. Dat lijkt heel veel maar ze maten dit ook al voordat er uberhaupt vaccinaties tegen het virus waren en wat blijkt: Toen gaf ook 38 procent al aan een verstoorde cyclus te hebben. Door de pandemie, de maatregelen en de stress die het met zich meebracht en het virus zelf.

Prima dat er verder onderzoek wordt gedaan, maar het is wel zo eerlijk als je dit ook benoemt en deze optie niet achterwege laat en vooral het vaccin verdachtmaakt.
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis”

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8117
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Lalage » 21 sep 2022 07:43

Marnix schreef:maar uiteindelijk heeft wel bijna iedereen het minstens 1x gehad.

Bijna iedereen? Ik probeer het op te zoeken, maar kan het zo snel niet vinden. Waarschijnlijk is het lastig in te schatten, omdat je het gehad kunt hebben zonder symptomen. Maar toch denk ik dat er nog genoeg mensen rondlopen die het nog niet hebben gehad, juist wie erg voorzichtig is geweest.

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 22575
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Marnix » 21 sep 2022 08:34

Lalage schreef:Bijna iedereen? Ik probeer het op te zoeken, maar kan het zo snel niet vinden. Waarschijnlijk is het lastig in te schatten, omdat je het gehad kunt hebben zonder symptomen. Maar toch denk ik dat er nog genoeg mensen rondlopen die het nog niet hebben gehad, juist wie erg voorzichtig is geweest.


Ja ik pobeer het een beetje in te schatten op basis van mijn omgeving maar dat is natuurlijk wel weer een redelijk actieve doelgroep. Ik heb het begin juli voor het eerst (bij mijn weten tenminste) gehad en toen was bijna iedereen verbaasd dat ik het nog niet steeds niet gehad heeft. Heel af en toe hoor je van iemand die het voor het eerst heeft maar dat is wel heel zeldzaam.

Daarnaast heb je nog een hoop andere factoren zoals de vaccinaties, van de mensen die het niet gehad zal dat voor een groot deel ook gaan om gevaccineerden die door vaccinatie hun antistoffen een deel van de tijd goed om peil hebben gehad. Daarnaast waarschijnlijk ook een groep die extra voorzichtig is geweest of sowieso niet veel de deur uitkomt (hoewel, als daar dagelijkse zorg aan gekoppeld is is de kans dat je het gehad hebt ook weer vrij groot)

Maar goed, waar het me om ging is dat de vaccinatie het risico niet verhoogt maar dat dat voor mensen en zeker voor sceptici die door een bepaalde bril naar de vaccinaties kijken, dat idee wel geven, waarschijnlijk omdat ze daar zelf ook van overtuigd zijn. Het aantal besmettingen is verspreid terwijl de vaccinaties allemaal kort achter elkaar plaatsvonden. Daarbij werd bij de vaccinaties nadrukkelijk gezegd: Meld vooral als er issues zijn nav de vaccinatie, huisartsen moeten dat trouwens ook doen. Het is dus logisch dat als zowel vaccinatie als besmetting kans geeft op een tijdelijk ontregelde cyclus, dat er kort na een vaccinatieronde veel meer meldingen waren van verstoorde menstruatie / verstoorde cyclus. Maar als de kans net zo groot of groter is bij een besmetting kan je lastig zeggen: Daarom kan je mensen (of mensen onder de 50 of zo) beter niet vaccineren want uiteindelijk raakt vrijwel iedereen wel besmet en door die besmetting loop je dat risico net zo goed, sterker nog, waarschijnlijk is die kans groter. Het blijft alleen wat meer onder de radar. Maar dat is wel wat je veel hoort uit het kritische kamp: "Het is wel toevallig dat ik na de vaccinatieronde opeens allerlei verhalen hoorde van mensen met een ontregelde cyclus." Nee, dat is niet toevallig.
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis”

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7642
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 21 sep 2022 08:47

Lalage schreef:Bijna iedereen? Ik probeer het op te zoeken, maar kan het zo snel niet vinden. Waarschijnlijk is het lastig in te schatten, omdat je het gehad kunt hebben zonder symptomen. Maar toch denk ik dat er nog genoeg mensen rondlopen die het nog niet hebben gehad, juist wie erg voorzichtig is geweest.

Hier in Noorwegen werd gesteld dat ruim 85% van de bevolking besmet is of is geweest. Dat was in de zomer...
Een bron moet ik je even schuldig blijven. Het stond in de papieren die ik moest invullen voor emigratie, maar waar dat op gebaseerd was weet ik niet
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7642
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 21 sep 2022 08:50

Marnix schreef:In Noorwegen deden ze onderzoek naar de invloed van de pandemie op de cyclus van vrouwen. 41% procent gaf na hun tweede vaccinatie aan dat hun cyclus verstoord was. Dat lijkt heel veel maar ze maten dit ook al voordat er uberhaupt vaccinaties tegen het virus waren en wat blijkt: Toen gaf ook 38 procent al aan een verstoorde cyclus te hebben. Door de pandemie, de maatregelen en de stress die het met zich meebracht en het virus zelf.

41% van de vrouwen gaf aan een onregelmatige cyclus te hebben.
Niet (zoals jij zegt) een verstoorde cyclus.
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6218
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor ajl » 21 sep 2022 09:00

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2003/39 ... dergelijke.

Het merendeel (42%) van de vruchtbare vrouwen gebruikt orale anticonceptie en heeft hierdoor geen onregelmatige cyclus. Daarnaast heb je dan nog de vrouwen die een spiraal gebruiken en vaak helemaal niet meer menstrueren. Als zij bloedverlies hebben is dat onregelmatig door de hormonen, idem met implanon. Wat blijft over? Tienermeisjes en vrouwen die de overgang nadere en pilmoe zijn. Beiden hebben een onregelmatige cyclus. Dat hoort bij deze leeftijd.

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 22575
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Marnix » 21 sep 2022 09:40

StillAwake schreef:41% van de vrouwen gaf aan een onregelmatige cyclus te hebben.
Niet (zoals jij zegt) een verstoorde cyclus.


Ik heb een internationaal artikel erover gelezen (zie hierboven) en daarin wordt het woord "disturbed" gebruikt als het gaat om het Noorse onderzoek. Volgens mij ging het bij dat onderzoek om een "verstoring van de regelmaat" dus was het niet zo dat vrouwen aangaven een onregelmatige cyclus te hebben waar ze dat altijd al hadden, maar gaven ze aan dat de normale regelmaat na vaccinatie was verstoord. Dus volgens mij hebben we het over hetzelfde en kan je dat prima "verstoord" noemen, beter kan ik "disturbed" niet vertalen. Het Noorse onderzoek zelf kan ik zonder me in te schrijven op niet lezen.

It’s difficult, though, to untangle the effects of the vaccine from the impact of living through the stressful pandemic. In a Norwegian study of over 5,500 people, 41% of participants reported menstrual disturbances after receiving their second vaccine. But crucially, 38% reported disturbances before ever receiving any vaccine, the most common symptom being a heavier than usual period.

This suggests either that disturbances to menstrual cycles are normal, or that if the pandemic does cause changes to cycles, the impacts of COVID vaccines are small. These studies both validate the experiences of people describing menstrual changes, but also provide reassurance that these changes are transient.
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis”

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8117
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Lalage » 21 sep 2022 10:05

De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe erg is het om een tijdje wat onregelmatiger te zijn? En wanneer is het onregelmatig? Er zit altijd wel wat variatie in.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3629
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 22 sep 2022 08:06

Dit filmpje geeft mij het vertrouwen in de medici in niet terug :shock:

https://nos.nl/nieuwsuur/video/2444894-de-verborgen-geldstromen-in-de-medische-wereld

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 22575
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Marnix » 22 sep 2022 08:42

lammetje schreef:Dit filmpje geeft mij het vertrouwen in de medici in niet terug :shock:

https://nos.nl/nieuwsuur/video/2444894-de-verborgen-geldstromen-in-de-medische-wereld


Ja, dat moet zeker beter. Goed dat er journalisten zijn die aan de bel trekken. (en toch denk ik niet dat als je iets aan je hart krijgt, je tegen je cardioloog zegt: Je kan me wel wat voorschrijven maar ik vertrouw je niet dus ik ga dat niet doen). Maar op dit gebied is inderdaad veel meer transparantie nodig.
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis”

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 22575
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Marnix » 27 sep 2022 22:31

lammetje schreef:Als je zelf aangeeft dat je niet gevaccineerd bent krijg je vaak wel het eea te horen. Misschien dat dat het verschil is? Ik kan me nml niet voorstellen dat de ambulance verpleegkundige, die ik vorige week sprak, liegt. En hij was niet de eerste/enige maar wel de laatste die ik hierover sprak.
En natuurlijk kan het door corona komen, of door iets anders, maar er wordt verder geen onderzoek gedaan. Dat vind ik best wel jammer.

Onvolledig, het was wel heel snel afgerond hé... Geloof eerlijk gezegd niet dat je zo snel een conclusie kunt trekken over bijwerkingen. Daar gaat nog wel even overheen.


Er is een vervolgonderzoek geweest en daar is net wat over bekend geworden. De resultaten zijn schokkend:

https://www.nu.nl/wetenschap/6226520/st ... uatie.html
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis”


Terug naar “Psychologie & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron