Sars, Mers, Corona...

(Off topic en niet-serieuze posts worden verwijderd)

Moderators: Memmem, Sterretje, Moderafo's

Veendam
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1487
Lid geworden op: 18 sep 2017 20:15

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Veendam » 25 nov 2021 09:44

ajl schreef:In 2019 was gemiddeld 70% van de IC capaciteit bezet. Als dat over een jaar het gemiddelde is, dan moet je zeker niet uitbreiden. Op dit moment is het de verwachting dat Covid blijft en dan zal je wel moeten opschalen. Duitsland heeft wel een grotere capaciteit per hoofd van de bevolking, maar dat komt met name doordat men eerst jaren bezig is geweest om de zorg in Oost Duitsland te reorganiseren en aan dit deel nog niet toegekomen waren.


Het grote probleem met gemiddelden is dat het over een heel jaar best klopt maar de pieken en dalen de uitzondering zijn van het gemiddelde.
Als je een winkel hebt in een vakantieplaats dan heb je heel veel omzet in die vakantieweken maar de rest van het jaar niet zo veel.
Zo moet de zorg daar ook op inspelen door te kijken of en hoe ze seizoensinvloeden beter kunnen opvangen.

Aangezien er nog steeds wachtlijsten zijn voor bepaalde delen van de zorg denk ik dat je in een najaars of winterperiode griepgevallen meer kunt behandelen en de rest van het jaar deze capaciteit kunt gebruiken om wachtlijsten weg te werken en operaties naar voren te schuiven in plaats van nu naar achteren schuiven en zo de wachtlijsten nog langer maken.

Persoonlijk denk ik dat juist de zorg een tak van sport is waar je niet standaard moet uit gaan van een 40 urige werkweek.
Wanneer er meer mensen zijn die gekwallificeerd zijn kunnen die meer werken in deeltijd en mocht er dan meer personeel nodig zijn dan kunnen de anderen gewoon door extra te werken meer uren maken, en in een rustige periode deze extra werktijd weer kunnen opnemen als vrije tijd.

Gebruikersavatar
benefietdiner
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3256
Lid geworden op: 22 jan 2012 14:06

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor benefietdiner » 25 nov 2021 09:55

Meer sterfte onder gevaccineerde Schotten; hoe kan dat?

In Schotland overlijden vijf keer zoveel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. En Belgische ziekenhuizen nemen momenteel twee keer zoveel gevaccineerde als niet-gevaccineerde coronapatiënten op. Wat zegt dat over de werkzaamheid van de coronavaccins?
https://www.rd.nl/artikel/952213-meer-s ... oe-kan-dat

Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 21614
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Marnix » 25 nov 2021 10:05

Veendam schreef:Dat heb ik dus niet gedaan. Hij zal best veel weten van zijn vakgebied maar immumologie is weer een heel andere soort van sport en dat is niet zijn specialisme. Er zijn al veer mensen geweest die gepleit hebben om het OMT te veranderen en er meer specialistische vakgebieden aan toe te voegen die nu vrijwel genegeerd worden.


Dat iets niet je specialisme is wil niet zeggen dat je er niets van weet. En het OMT bestaat uit vaste leden en experts die er aan worden toegevoegd zoals bij de Corona-pandemie. Daar zitten verschillende immonologen bij dus de expertise is ruim voldoende in het team aanwezig. :) Mar je leest gewoon wat je wil lezen en roept dan: "kijk eens wat de expert zegt" en alle andere dingen diehij ook binnen zijn vakgebied zegt en die je niet bevallen laat je achterwege. Kortom, je gebruikt ze alleen maar om ze voor je eigen ideeën te laten buikspreken. :roll:

De maatregelen die ze moeten nemen is juist de capaciteit verhogen en niet elk jaar zoals de afgelopen 10 jaar steeds het aantal IC verpleegkundigen en IC bedden terugbrengen naar minimale hoeveelheden.
Ook met griepgolven de afgelopen jaren zit de IC dan "tegen code zwart aan".
Dat zou nooit zo geweest zijn wanneer de bezuinigingen daar niet hadden plaatsgevonden.
Het kabinet lijkt alles wel te willen doen voor de zorg, maar niet de fundamentele oplossing in werking stellen.
Wel 35 miljoen naar voetbalclubs omdat ze zonder publiek moeten spelen, wel 34 miljoen voor controle handhaving QR code, maar geen geld naar meer IC capaciteit.


Je wil niet weten hoeveel geld er al naar IC-capaciteit is gegaan de afgelopen 1,5 jaar. Punt is dat je niet een gebrek hebt aan bedden maar vooral aan mensen en dat je ten tijde van een pandemie in 1,5 jaar niet even een heleboel extra IC-verpleegkundigen (die moeten meelopen om het te leren en dergelijke) kan opleiden. Anyhow, de IC was verder maar 1x wat overbelast, tijdens de griepgolf van 2018, 2 maanden.

Ajl schreef:In 2019 was gemiddeld 70% van de IC capaciteit bezet. Als dat over een jaar het gemiddelde is, dan moet je zeker niet uitbreiden. Op dit moment is het de verwachting dat Covid blijft en dan zal je wel moeten opschalen. Duitsland heeft wel een grotere capaciteit per hoofd van de bevolking, maar dat komt met name doordat men eerst jaren bezig is geweest om de zorg in Oost Duitsland te reorganiseren en aan dit deel nog niet toegekomen waren.


En omdat ze daar heel veel bedden als IC-bedden meetellen die we hier niet meetellen. In veel van die bedden liggen vaak gewone patienten. En als we opeens veel meer zorgpremie moeten gaan betalen voor bedden die bijna altijd leeg zijn vraag ik me af of mensen daar dan wel weer blij van worden.

Benefietdiner schreef:Helemaal mee eens. Dit kabinet maakt wel hele grove fouten met betrekking op de zorg. Ze zijn de grip op corona helemaal kwijt en gaan zwabberend richting paniekstand. Morgen vrijdag zullen we de paniek onzin horen van dit kabinet verkondigd door Hugo de jonge en Mark Rutte want…… ja er komt ook een Nieuwe een sub-variant van de Delta-variant van het virus met het label AY.4.2 is in tientallen landen gedetecteerd, waarbij de overgrote meerderheid van de gevallen in het V.K. zie onderaan de pagina van het RIVM. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-1 ... /varianten
Epidemiologische en laboratoriumstudies in de Verenigde Naties zijn aan de gang om te beoordelen of er een verandering in de overdraagbaarheid is of een afname van het effect van de antilichamen om het virus af te weren. https://www.aljazeera.com/news/2021/10/ ... now-so-far
Maar de zorg en personeel uitbreiden ](*,) ](*,)


De eerste voorzichtige conclusies zijn dat de AY.4.2 als sub-variant van de delta-variant niet zo anders is in effectiviteit en zo en dat de variant (bestaat al bijna een half jaar niet de neiging heeft om heel dominant te worden). Lijkt niet echt iets om bang voor te zijn. Er moet vooral gezorgd worden dat de enorme toestroom naar de ziekenhuizen wordt gestopt.
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis”

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7337
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 25 nov 2021 10:07

benefietdiner schreef:Meer sterfte onder gevaccineerde Schotten; hoe kan dat?

In Schotland overlijden vijf keer zoveel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. En Belgische ziekenhuizen nemen momenteel twee keer zoveel gevaccineerde als niet-gevaccineerde coronapatiënten op. Wat zegt dat over de werkzaamheid van de coronavaccins?
https://www.rd.nl/artikel/952213-meer-s ... oe-kan-dat

Heb je het artikel gelezen, of alleen de kop?

In Schotland is 88 procent van de 18-plussers ingeënt en van de 60-plussers is zelfs 100 procent ingeënt. Dan is het vrijwel onontkoombaar dat er meer gevaccineerden dan ongevaccineerden aan corona overlijden, omdat er in de meest risicovolle groepen (60) geen ongevaccineerden zijn... Vaccinatie beschermt immers niet voor 100 procent tegen overlijden aan Covid-19, en dat is ook nooit gesteld.

En dat is redelijk duidelijk uit het artikel te halen, als je maar leest, en niet alleen een welgevallige kop leest en denkt dat het artikel je ook wel zal bevallen...

Voor Belgie geldt iets vergelijkbaars, de vaccinatiegraad is zo hoog (zeker onder de risicogroepen dat er inmiddels een heel kleine groep met ongevaccineerde mensen met verhoogd risico is.
Dat die groep nog steeds 1/3 van de ziekenhuisopnames is is triest, maar bewijst eerder dat vaccinatie wél werkt, dan dat het niet zou werken...
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7337
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 25 nov 2021 10:18

Veendam schreef:Volledige intervieuws hoeft helemaal niet wat mij betreft. Als Willem Alexander iets in de troonrede zegt over armoede dan moet je dus ook gelijk de hele troonrede citeren of dat er op zetten ? Nee hoeft helemaal niet wat mij betreft.
Nogmaals: Die kop er boven kan mij niks schelen, Gommers heeft gewoon gezegt wat te beluisteren is.

In de Bijbel staat: "Er is geen God".
Schokkend, maar het staat er echt!!!

Wel is het zo dat er, als je iets beter leest, toch een nuance in wordt aangebracht:
"De dwaas zegt in zijn hart: "Er is geen God"".

Op dezelfde manier heb jij naar het interview met Gommers geluisterd: 1 keer zegt hij "vaccineren heeft geen zin", het hele interview wijst wat anders uit. Maar jij haalt precies die opmerking er (ook nog eens buiten het zinsverband) uit, en voila: je punt is gemaakt!!

Je vergelijking met de toespraak van Willem Alexander: als hij iets zegt over armoede hoef je niet alles wat hij gezegd heeft te citeren, maar wél alles wat hij over dit specifieke onderwerp gezegd heeft.
En juist op dat laatste punt ga je de mist in...
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6150
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor ajl » 25 nov 2021 10:57

benefietdiner schreef:Meer sterfte onder gevaccineerde Schotten; hoe kan dat?

In Schotland overlijden vijf keer zoveel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. En Belgische ziekenhuizen nemen momenteel twee keer zoveel gevaccineerde als niet-gevaccineerde coronapatiënten op. Wat zegt dat over de werkzaamheid van de coronavaccins?
https://www.rd.nl/artikel/952213-meer-s ... oe-kan-dat


Jij hebt echt het artikel niet gelezen.

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3676
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor meribel » 25 nov 2021 11:01

benefietdiner schreef:Meer sterfte onder gevaccineerde Schotten; hoe kan dat?

In Schotland overlijden vijf keer zoveel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. En Belgische ziekenhuizen nemen momenteel twee keer zoveel gevaccineerde als niet-gevaccineerde coronapatiënten op. Wat zegt dat over de werkzaamheid van de coronavaccins?
https://www.rd.nl/artikel/952213-meer-s ... oe-kan-datdit krijg je nou als mensen alleen headlines lezen...óf ...als krantenmakers belabberde niet-representatieve headlines maken. Ik weet niet wiens schuld het is eigenlijk

Gebruikersavatar
benefietdiner
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3256
Lid geworden op: 22 jan 2012 14:06

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor benefietdiner » 25 nov 2021 11:10

meribel schreef:dit krijg je nou als mensen alleen headlines lezen...óf ...als krantenmakers belabberde niet-representatieve headlines maken. Ik weet niet wiens schuld het is eigenlijk


Gebruikersavatar
Marnix
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 21614
Lid geworden op: 03 dec 2002 23:50

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Marnix » 25 nov 2021 11:12

benefietdiner schreef:Meer sterfte onder gevaccineerde Schotten; hoe kan dat?

In Schotland overlijden vijf keer zoveel gevaccineerden als niet-gevaccineerden. En Belgische ziekenhuizen nemen momenteel twee keer zoveel gevaccineerde als niet-gevaccineerde coronapatiënten op. Wat zegt dat over de werkzaamheid van de coronavaccins?
https://www.rd.nl/artikel/952213-meer-s ... oe-kan-dat


En als 100% van de Schotten gevaccineerd is overlijden er zelfs alleen nog maar gevaccineerden!!!! :shock: :roll:

Heb je de cijfers van ziekenhuisopnamen in het Verenigd Koninkrijk gezien? Het gaat best goed daar eigenlijk. Hoe kan dat? Sterftecijfers veel lager dan in vorige golven. Hoe kan dat? ZIekenhuisopnamen veel lager dan in vorige golven. Hoe kan dat? Oh het staat gewoon in het artikel, ga het maar eens lezen. :-)
“He died not for men, but for each man. If each man had been the only man made, He would have done no less.”
― C.S. Lewis”

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3581
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 25 nov 2021 12:11

Marnix schreef:En als 100% van de Schotten gevaccineerd is overlijden er zelfs alleen nog maar gevaccineerden!!!! :shock: :roll:

Heb je de cijfers van ziekenhuisopnamen in het Verenigd Koninkrijk gezien? Het gaat best goed daar eigenlijk. Hoe kan dat? Sterftecijfers veel lager dan in vorige golven. Hoe kan dat? ZIekenhuisopnamen veel lager dan in vorige golven. Hoe kan dat? Oh het staat gewoon in het artikel, ga het maar eens lezen. :-)


Je moet daarom ook niet meer in percentage kijken denk ik, maar naar de aantallen per hoeveelheid inwoners. Wordt een wat ingewikkelder sommetje, maar de kop van het bericht is wel een beetje misleidend zoals meribel al aangaf, ligt het aan de schrijver of de lezer :-k
Eerlijk gezegd boeien de cijfers me niet meer. Het is duidelijk dat er een verschuiving plaatsvindt en dat er nieuwe maatregelen komen.
Ik lees alleen overal dat niemand zich aan de regels houdt, dat verbaasd me want dat was mij niet opgevallen. Maar ik ben dan ook nergens geweest de afgelopen weken, naast m'n werk :D
Vandaag wel in de file gestaan om 10 uur toen verbaasde ik me wel over de hoeveelheid auto's opde weg

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7337
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 25 nov 2021 12:23

lammetje schreef:Je moet daarom ook niet meer in percentage kijken denk ik, maar naar de aantallen per hoeveelheid inwoners. Wordt een wat ingewikkelder sommetje, maar de kop van het bericht is wel een beetje misleidend zoals meribel al aangaf, ligt het aan de schrijver of de lezer :-k
Eerlijk gezegd boeien de cijfers me niet meer. Het is duidelijk dat er een verschuiving plaatsvindt en dat er nieuwe maatregelen komen.
Ik lees alleen overal dat niemand zich aan de regels houdt, dat verbaasd me want dat was mij niet opgevallen. Maar ik ben dan ook nergens geweest de afgelopen weken, naast m'n werk :D
Vandaag wel in de file gestaan om 10 uur toen verbaasde ik me wel over de hoeveelheid auto's opde weg

Ook die aantallen per hoeveelheid inwoners gevaccineerd vs ongevaccineerd stonden gewoon in dat artikel.

En dat mensen zich niet meer aan de regels houden: ergens snap ik het wel, de rek is er gewoon uit...
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.

Gebruikersavatar
Mortlach
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 18582
Lid geworden op: 06 sep 2008 20:11
Locatie: Ontario, Canada

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Mortlach » 25 nov 2021 13:55

meribel schreef:dit krijg je nou als mensen alleen headlines lezen...óf ...als krantenmakers belabberde niet-representatieve headlines maken. Ik weet niet wiens schuld het is eigenlijk


Eerste regel van dat artikel "De dubieuze Britse nieuwsbron The Exposé spreekt van een ”pandemie van de gevaccineerden”. De website wijst erop dat 91 procent van de coronasterfte in Schotland onder gevaccineerden is. Betekent dit dat vaccinatie de kans op sterfte verhoogt?"

Fake news dus en behoorlijk onverantwoord van het RD om dit zo over te nemen/te presenteren. The Exposé is trouwens dezelfde site waar o.a. Xandernieuws zich op baseert wanneer ze weer eens roepen dat iedereen AIDS krijgt van coronavaccinaties. Dat komt omdat ze grafieken over afnemende weerstand tegen corona lezen als afnemende weerstand in het algemeen. En dan is de conclusie dus dat we allemaal in maart Acquired ImmunoDeficiency Syndrome zullen krijgen en allemaal dood gaan aan een verkoudkheid.
ḥtp dỉ nsw wsỉr nb ḏdw, nṯr ꜥꜣ, nb ꜣbḏw
dỉ=f prt-ḫrw t ḥnqt, kꜣw ꜣpdw, šs mnḥt ḫt nbt nfrt wꜥbt ꜥnḫt nṯr ỉm
n kꜣ n ỉmꜣḫy s-n-wsrt, mꜣꜥ-ḫrw

Veendam
Kapitein
Kapitein
Berichten: 1487
Lid geworden op: 18 sep 2017 20:15

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor Veendam » 25 nov 2021 14:40

StillAwake schreef:In de Bijbel staat: "Er is geen God".
Schokkend, maar het staat er echt!!!

Wel is het zo dat er, als je iets beter leest, toch een nuance in wordt aangebracht:
"De dwaas zegt in zijn hart: "Er is geen God"".

Op dezelfde manier heb jij naar het interview met Gommers geluisterd: 1 keer zegt hij "vaccineren heeft geen zin", het hele interview wijst wat anders uit. Maar jij haalt precies die opmerking er (ook nog eens buiten het zinsverband) uit, en voila: je punt is gemaakt!!

Je vergelijking met de toespraak van Willem Alexander: als hij iets zegt over armoede hoef je niet alles wat hij gezegd heeft te citeren, maar wél alles wat hij over dit specifieke onderwerp gezegd heeft.
En juist op dat laatste punt ga je de mist in...


Ik vraag mij af hoe jij zou kunnen beoordelen hoe ik naar dat intervieuw heb geluisterd.
Ik haal er ook niet 1 opmerking uit en zeg van punt gemaakt.
Ik deelde slechts in eerste instantie de link van het filmpje, niets meer en niets minder.

Zelf heb ik ook nooit gezegt dat vaccinaties tegen wat dan ook geen zin zouden hebben.
Het enigste wat ik gedaan heb over vaccinaties is de vraag stellen wat voor effecten het negatief kan hebben op de langere termijn, de vraag gesteld hoe effectief het vaccin is en of je het nog kunt overdragen of kunt krijgen als ge gevaxt bent.
Tevens heb ik de vraag gesteld of het nu echt wel zo effectief is vanwege het moeten herhalen en hoe vaak er dan de komende jaren extra prikken er bij in gezet moeten worden om het effect te kunnen behouden.

Gebruikersavatar
lammetje
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3581
Lid geworden op: 18 jul 2003 16:04

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor lammetje » 25 nov 2021 15:15

StillAwake schreef:Ook die aantallen per hoeveelheid inwoners gevaccineerd vs ongevaccineerd stonden gewoon in dat artikel.

En dat mensen zich niet meer aan de regels houden: ergens snap ik het wel, de rek is er gewoon uit...


Ja, maar merk jij het echt in je omgeving? Ik zie niet echt rebelse mensen eigenlijk, alleen die file vanmorgen....

Gebruikersavatar
StillAwake
Generaal
Generaal
Berichten: 7337
Lid geworden op: 27 aug 2013 13:47

Re: Sars, Mers, Corona...

Berichtdoor StillAwake » 25 nov 2021 15:46

lammetje schreef:Ja, maar merk jij het echt in je omgeving? Ik zie niet echt rebelse mensen eigenlijk, alleen die file vanmorgen....

Ja, ik merk het wel in mijn omgeving.
Mensen die in de eerste lockdowns zich echt aan alle regels en adviezen houden zijn er inmiddels klaar mee.
Ikzelf eigenlijk ook wel.
Dat betekent wellicht neit dat de mensen in mijn omgeving zich niet aan de regels gaan houden, maar wel dat het draagvlak weg is,,,
Geef me de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen.
Geef me de moed om te veranderen wat ik kan.
Geef me de wijsheid om het verschil te zien.


Terug naar “Psychologie & Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten