Refowebkids deel 21

* Vriendschap * Verliefdheid * Verkering * Liefde *
(Off Topic wordt verwijderd)

Moderators: Memmem, Sterretje, Moderafo's

liefie
Generaal
Generaal
Berichten: 5339
Lid geworden op: 16 nov 2004 10:32

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor liefie » 21 jun 2018 15:45

Wij moeten nog 2 weken tot de zomervakantie en ik moet zeggen wij zijn er aan toe! Een heel druk jaar gehad waarin ik een opleiding naast mijn werk deed. En mijn man het ook heel erg druk op zijn werk had.
Nu zit ik in een rustiger vaarwater in mijn nieuwe functie alleen moet ik wennen aan het soms hele late slapen gaan :oops: Gisterenavond was ik pas tegen 00.00 thuis van mijn route en om 06.30 gaat de wekker dan weer.

Wij gaan 2 weken naar Kroatie ''kamperen'' in een ingerichte tent nog nooit gedaan maar heel erg veel zin in.

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3445
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor meribel » 25 jun 2018 07:58

Thuiszorg @liefie?

En welke opleiding heb je gedaan?


Zelf werk ik nu in de thuiszorg.(avond en weekend als man thuis is en soms onder schooltijd)..het is ruim tien jaar geleden dat ik het ziekenhuis uit ging en zou er heel graag naar terug willen. Vroeger vroegen ze altijd recente ziekenhuiservaring maar nu er nood is is dat niet meer altijd. Alle kinderen zitten op de basisschool dus er zou een stuk minder opvang nodig zijn. (En eigenlijk alleen de jongste nog) we hebben nooit opvang gedaan toen ze nog overdag thuis waren dus wordt wel een verandering
Kortom..ik heb gesolliciteerd en ben zowaar uitgenodigd voor meeloopdag en gesprek. Ik vind het heel spannend maar ik zou het heel gaaf vinden!!

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 5995
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor ajl » 28 jun 2018 07:18

Haai schreef:Ik lees tegenwoordig ook vooral mee..
Net even gegoogeld die mrt therapie. Interessant! Wij zijn met onze dochter juist in een traject gestapt bij een chiropractor die zich heeft gespecialiseerd in functionele neurologie. Als ik het zo lees heeft dat wel wat overeenkomsten met MRT. Na veel bezoeken aan allerlei artsen en psychologisch onderzoek vind ik het een verademing dat er eindelijk naar mijn kind als geheel wordt gekeken, en dat er eindelijk verbanden worden gelegd die er naar ons gevoel al lang waren. We staan nog maar aan het begin, maar we zijn heel hoopvol dat dit veel drempels voor haar gaat wegnemen!


@ haai Welke klachten heeft S? Jullie zijn toch al vanaf de geboorte met haar in onderzoek? Wat naar dat het nooit duidelijk is geworden wat zij heeft!

@ lammetje heeft jullie zoon dezelfde problematiek/klachten als jullie oudste dochter?

@ jannoek ( als je meeleest ;)) Hoe gaat het met jouw jongens?

@ ppm Hoe gaat het met jouw kinderen? Jullie liepen toch ook vast op school? Gaat het nu beter? En met T? Is het nog zo vaak ziek?

Wij zitten nu met de oudste in een onderzoekstraject. Hij heeft enorm fluctuerende schoolresultaten en er lijkt niet uit te komen wat erin zit en wij zijn aan het uitzoeken wat het zou kunnen zijn.

Haai
Kolonel
Kolonel
Berichten: 2722
Lid geworden op: 31 mar 2003 20:22
Contacteer:

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor Haai » 28 jun 2018 08:27

ajl schreef:@ haai Welke klachten heeft S? Jullie zijn toch al vanaf de geboorte met haar in onderzoek? Wat naar dat het nooit duidelijk is geworden wat zij heeft!

Na de geboorte hebben we inderdaad genetisch onderzoek laten doen, daar kwam niks uit. Buiten alle lichamelijke zaken die bij haar spelen (morgen voor de 10e keer buisjes..) ging het tot een paar jaar geleden best goed met haar, Ze was alleen motorisch niet zo heel sterk. In groep 3 ging het minder goed, ze bleek wat gepest te worden, kon zich emotioneel niet zo verweren, dingen waren snel te veel voor haar, driftbuien.. In groep 4 ging het op school redelijk, al moest ze er wel hard aan trekken om bij te blijven. Begin dit jaar ging het weer helemaal mis. Veel driftbuien,ook op school, kon niks hebben, klaagde over 'druk en vol hoofd'. Mijn gevoel was dat al deze zaken weleens te maken konden hebben met haar moeilijke start (uit onderzoek is gebleken dat kinderen met een aangeboren hartafwijking een sterk verhoogde kans hebben op sociaal emotionele problemen). Zo dus via de kinderarts doorverwezen naar de klinisch psycholoog. Deze constateerde dat S overspannen was. We zijn dus flink gas terug gaan nemen in wat we van haar vroegen. Verder dacht de psycholoog aan mogelijk een vorm van autisme. Ik twijfelde daaraan. Inmiddels ging het nu we het rustiger aan deden al weer veel beter met haar. We hebben dus besloten niet verder te gaan met de doorverwijzing naar de psychiater, maar in plaats daarvan naar de chiropractor. Hier bleek dat haar klachten veroorzaakt worden doordat veel van de 'primitieve reflexen' die bij een baby aanwezig zijn en als het goed is na verloop van tijd horen te verdwijnen nog aanwezig zijn. Hierdoor staat het een goede ontwikkeling en samenwerking van de hersenen in de weg. Dit verklaart dus ook waarom ze nog steeds moeizaam leest, heel slordig schrijft, veel moeite had met zwemles, en doordat haar hersenen niet goed samenwerken is ze snel overprikkeld en heeft dan de emoties niet meer onder controle. Door allerlei oefeningen gaan nu de hersenen getraind worden.

Sorry, het is een heel verhaal geworden ;)

Wat naar dat het met jullie oudste ook niet gaat! Hebben jullie al een idee wat het zou kunnen zijn?

Gebruikersavatar
Jannoek
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3730
Lid geworden op: 05 jun 2003 15:42

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor Jannoek » 28 jun 2018 08:36

Wat leuk om hier ineens weer activiteit te zien!
Hier gaat het goed! Afgelopen jaar was best pittig. Ik had een grote operatie in November en dat had de nodige impact thuis. Gaat nu super goed gelukkig!
F is na Pasen tussentijds naar groep 4 gegaan. Wij vonden het super spannend maar de Ambulant begeleider en school dachten echt dat het de beste oplossing was en hij is er enorm van opgeknapt. Zo gegroeid in een paar maanden. Hij draait lekker mee met zijn nieuwe klas (4/5 combi die helaas na de vakantie wel opgesplitst en op een andere manier samengevoegd wordt) en heeft veel minder last van frustraties en boosheid. Zal altijd maatwerk blijven, maar voor nu gaat het goed dus dat is fantastisch :)
J is een heel ander kind. Heel grappig om te zien. Waar F vooral een denker is, is J vooral een charmeur die iedereen om z'n vingers windt. Hij zit sinds begin dit jaar ook al weer op school en heeft het daar ook enorm naar z'n zin.
Over 2 weken vakantie 8-[ Piekseizoen voor ons qua werk dus voelt een beetje als overleven hoewel we ook echt van de jongens en elkaar willen genieten. Komt vast goed :D

Wat vervelend AJL van H. Zijn jullie dat met school aan het uitzoeken of op eigen initiatief? En al een idee wat het zou kunnen zijn? Succes!

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 5995
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor ajl » 28 jun 2018 13:26

@ haai wat een zorgen kan je hebben over je kind! Hopelijk heeft deze therapie succes bij S. Succes en sterkte morgen met de buisjes! 10e keer is inderdaad erg vaak!
Met de andere jongens wel alles goed?

@ jannoek vervelend die operatie! Was je lang uit de running? F is dus versneld doorgegaan?
Grappig dat J zo anders is. Heeft hij nog steeds rood haar? Onze J ( nog steeds kastanjerode krullen) hebben wij juist een jaar langer laten kleuteren, cognitief kon hij door, maar op andere vlakken is/was hij erg blue. Hij is enorm gegroeid in dit kleuterjaar.

Met H is het niet ernstig hoor. Alleen qua leren komt het er niet zo uit. In de onderbouw vielen termen als hb en dyslectie. In de bovenbouw vooral adhd en ritalin (havo met een pilletje, volgens de school). Vooral dat laatste stoorde ons vreselijk. Nu heeft hij wel tomeloze energie, daar niet van. Gelukkig wonen wij 5 km van school en die afstand wordt op het longboard, skates of net de step afgelegd, zonder enige vermoeidheid. Hij stuitert ook zo in de les, let niet op, geeft antwoord voordat de vraag gesteld is, of heeft geen flauw idee waar het over gaat, tikt, friemelt etc De school heeft, om van onze visie dat wij een slim kind hebben, af te zijn, ons richting een onderzoek gepusht. Per gratie mocht hij naar de plusklas, maar hij verdiende het niet. De eerste resultaten zijn nu binnnen. Zijn IQ zit tegen de 140 aan en op veel vlakken zit hij op 16/17 jaar qua niveau. Het vermoeden is nu dat zijn verhoogde bewegingsdrang door verveling komt. Dat laatste denk ik niet. Manlief beweegt nl ook zo veel. In het nieuwe schooljaar masr eens met de school om te tafel. :roll:

Gebruikersavatar
Saskia
Majoor
Majoor
Berichten: 1794
Lid geworden op: 01 nov 2003 13:08

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor Saskia » 28 jun 2018 14:00

Leuk dat hier weer een beetje activiteit is ja! Maar wel vervelend om te lezen hoe je kunt tobben met je kinderen, ik kan me voorstellen dat je er af en toe moedeloos van wordt.

Hier hebben we al bijna twee weken vakantie achter de rug, nog 10 te gaan :-) R was wel erg moe aan het einde van het schooljaar, dus wat dat betreft was het fijn dat de vakantie begon. In september gaat ze naar klas 0 (groep 3 in NL) Ze kijkt er erg naar uit, ik ben benieuwd hoe het gaat en of ze mee kan komen. En ik ben benieuwd naar de juf, hier houden ze de eerste 5 jaren van de basisschool, klas 0-4, dezelfde juf, dus ik hoop dat het klikt! Ze gaat naar een andere school dan de kinderen uit haar kleuterklas, dus ze moet 'opnieuw beginnen'. Maar goed, ze is er zelf niet zo mee bezig, dus ik denk dat ik me meer zorgen maar dan zij.

Gebruikersavatar
*Annet*
Generaal
Generaal
Berichten: 4083
Lid geworden op: 24 apr 2003 21:20

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor *Annet* » 28 jun 2018 15:53

Zal ik me dan ook maar even melden

ben al aardig ouwe taart geworden inmiddels :mrgreen:

Oudste heeft al een huis gekocht, woont nog wel thuis want voorlopig wordt er nog gesloopt en daarna pas geklust.
Ben nog altijd getrouwd met dezelfde man
en we hebben 1,5 :roll: schoondochter naast de eigen 4 kinders van 12 tot 20

Verder nog altijd te lui om een baan te zoeken maar ik verveel me nooit
ja, dat is mijn mening dan he.....

Gebruikersavatar
Em.
Luitenant
Luitenant
Berichten: 608
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:50

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor Em. » 28 jun 2018 20:28

Leuk om weer wat van jullie te horen, ik ben vooral meelezer, maar toch :-).

@ Annet: dat is wel weer een andere fase met schoonkinderen :D

@ Haai sterkte met proces rond je dochter, lijkt me heel pittig.

@ Ajl: jij ook met je zoon. Hb is erg ingewikkeld, zeker als er niet uit komt wat er in zit en school daar matig of niet voor open staat.

@ Janoek: fijn dat je zoon zo is opgebloeid.

Hier ook waarschijnlijk een hoogbegaafd kind, het is een jongen die het altijd allemaal goed wil doen en dan ook enorm hoge score's haalt. Tegelijk enorm perfectionistisch en het moet altijd in 1 keer lukken. Gaat nu over naar groep 5 (volgens mij scheelt hij een paar maanden met jouw zoon Janoek ;-) J is nu ruim 7)

Verder hier ook de nodige zorg rondom onze 4- jarige dochter, sinds deze week weten wij dat ze diabetes type 1 heeft. Dus nu voor ons een emotionele en logistieke achtbaan waar we in zitten, met prikken, spuiten, koolhydraten tellen. En je kind vertellen dat dit vanaf nu altijd erbij hoort.
Daarnaast ook de regeldingen op school die daarbij komen...

ONze jongste is echt de boef, bijna 2 jaar inmiddels, heerlijk mannetje. Totaal anders als de oudste 2.

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3445
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor meribel » 29 jun 2018 18:13

Heftig Em!! Voor je kind maar ook voor het gezin

Was toevallig deze week nog een item over bij rtlnieuws dat het voor sommige ouders lastig is als juffen niet kunnen of willen meewerken

Zelf als thuiszorg hebben we weleens een kindje gehad waar we voor onder schooltijden op de basisschool kwamen , dat kan ook nog

Gebruikersavatar
Em.
Luitenant
Luitenant
Berichten: 608
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:50

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor Em. » 30 jun 2018 10:51

@ Meribel, ik heb het idd ook gezien op rtl nieuws. We zijn benieuwd hoe school zich gaat opstellen hierin.

Waarschijnlijk gaat een kinderwijkverpleegkundige 2 dagen in de week tijdens de lunch op school prikken en spuiten vanaf nieuwe schooljaar, zodat wij daarin ook een beetje ontlast zijn. Vooral omdat ze nog echt veel te klein is om het zelf te doen.
Maar dan nog is moeten leerkrachten goed weten wat ze moeten doen bij bijv. een hypo. Dus is wel spannend hoe dat gaat lopen ja.

Idd heftige periode voor iedereen...ineens moet je een ziekte integreren in je leven....het voelt bijna alsof je voor het eerst moeder wordt en alles nog moet leren....

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2070
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor vpk » 03 jul 2018 18:12

@ Em: Tjonge wat heftig zeg.. inderdaad moet je je leven(spatroon) eigenlijk een soort van hervinden lijkt me.. Hoe kwamen jullie er achter?

@ Meribel: wat leuk, het ziekenhuis weer in! wanneer is je meeloopdag? ga je voor een speciale afdeling? of wat lijkt je leuk? Ik ga binnenkort afscheid nemen op 'mijn' afdeling in het z'huis... vind het wel jammer, ook om afscheid te nemen van de collega's, maar vind mijn nieuwe werk ook wel weer heel leuk!

@ Lieffie: ben ook wel benieuwd welke opleiding je hebt gedaan :wink: . Pittig hé, zo naast je gezin.. Hoe oud zijn jouw dames alweer? N is geloof ik ongeveer even oud als onze R.. 6/7? en even denken, hoe heette de andere ook weer...J..? jaar of 4?

@ Annet: wauw, al een huis gekocht.. das inderdaad een heel andere fase! ook wel weer leuk lijkt me.. ook al trouwplannen oid?
ennuh...vroeg me toch wel af wat je nu precies bedoelt met 1,5 schoondochter..? :mrgreen:

@ AJL: lastig als je niet goed weet waar je de oorzaak zou moeten zoeken... hoe gaat H er zelf mee om? heeft hij er last van?
Zijn handen, jouw handen
jouw zorg, Zijn zorg!

Gebruikersavatar
Jannoek
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3730
Lid geworden op: 05 jun 2003 15:42

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor Jannoek » 04 jul 2018 22:15

oh, pittig Em.! Vriendin heeft Diabetes type 1 en dat heeft zoveel impact. Sterkte!
En sterkte Haai ook. Heftig hoor.. wat een getob inderdaad!

@AJL Verhaal van H lijkt op dat van F. Die friemelt ook ALTIJD. Kan echt niet stil zitten, beweegt heel druk, kan echt of enorm gefocust zijn of totaal niet etc. Hij is getest ook. Hele goede ambulante begeleiding gehad op school, super blij mee! En zijn juf van nu is echt goud waard. Probeert echt het beste in elk kind naar boven te brengen, heel erg te werken aan groepsdynamiek en zo heeft F echt in heel korte tijd een plekje gekregen in de klas (hij is dus idd versneld door gegaan). Hopelijk gaat het volgend schooljaar ook zo goed, hij krijgt dan een andere juf.
@Em. volgens mij schelen ze weinig idd, F is net 7 en gaat ook over naar 5. Is ook heel perfectionistisch maar ook enorm faalangstig, soms best een lastige combi ;-).

J is nog steeds rood (meer licht, rossig, oranje ;-)), fijn dat dat extra jaar bij jullie J zo goed heeft uitgepakt! Onze J kleutert sowieso 2,5 jaar (begin van een kalenderjaar geboren ;-)) en dat komt vast goed.

coby6
Majoor
Majoor
Berichten: 1536
Lid geworden op: 01 apr 2018 19:00

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor coby6 » 04 jul 2018 22:50

Kinderfeest gehad met 14 jochies. Het was geweldig leuk maar nu ben ik moe.

Gebruikersavatar
Em.
Luitenant
Luitenant
Berichten: 608
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:50

Re: Refowebkids deel 21

Berichtdoor Em. » 06 jul 2018 10:51

@ Coby, dat klinkt als een gezellige boel :-)

Dank voor jullie meeleven, Het is inderdaad pittig. Ik wist wel dat het leven met DIabetes type 1 pittig is (mijn zusje heeft het ook), maar met een jong kind van 4 jaar is het wel echt heftig. Vooral de prikangst is pittig (en de stress eromheen daardoor), inmiddels heeft ze een pleister (iPort) waardoor we insuline kunnen spuiten, dit ging vanmorgen gelukkig heel goed.
Vandaag weer voor het eerst een halve dag naar school...spannend wel.
We kwamen erachter doordat ze weer ging bedplassen en steeds meer ging drinken (ze was altijd (en inmiddels weer ;-)) een hele slechte drinker, en de laatste weken dronk ze zo goed...totdat er op het laatst ineens bekers achter elkaar ingingen, toen viel uiteindelijk bij mij het kwartje). Achteraf ook niet aangekomen in gewicht al sinds aantal maanden.

@ Janoek: volgens mij hebben ze wel wat van elkaar weg....faalangst en perfectionisme komen me inderdaad enorm bekend voor....:-)


Terug naar “Relaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten