Bijbelconferentie in Duitsland

Om te kunnen posten in dit forum is lidmaatschap van een gebruikersgroep (leden Religie-fora) nodig.
Als je instemt met de voorwaarden krijg je direct toegang.
Klik hier voor meer info en het aanvragen van postrecht
(Off topic en niet-serieuze postings worden verwijderd)

Moderators: henkie, elbert, Moderafo's

Chaya
Generaal
Generaal
Berichten: 6532
Lid geworden op: 15 dec 2014 10:38
Locatie: Bij het water

Bijbelconferentie in Duitsland

Berichtdoor Chaya » 31 mei 2016 15:45

Op RD.nl staat het volgende bericht, waar ik wel blij van word:

In het Duitse Gummersbach, ten oosten van Keulen, vindt komende zaterdag een Bijbelconferentie plaats waar Bijbelgetrouwe christenen elkaar treffen. Organisator Marius Timmermans spreekt hoopvol van een Duitse variant van de Nederlandse Haamstede-conferentie.

De Bibelkonferenz zu den Grundlagen des Glaubens (Bijbelconferentie over de grondslagen van het geloof) is georganiseerd door de Reformationsgesellschaft Heidelberg (RGH) in overleg met de zendingsorganisatie Voice of Hope.

Sprekers zijn onder meer ds. P. den Ouden (hersteld hervormde gemeente Katwijk), prof. dr. W. van Vlastuin (rector Hersteld Hervormd Seminarie Amsterdam) en Dieter Borchmann (predikant en docent in Berlijn). Bijzondere gast is M.A. Mijnders-Van Woerden, auteur van ”De vrouw met het boek”.

Timmermans, initiatiefnemer en voorzitter van de RGH: „Ik ben vele jaren dankbare deelnemer van de Haamstedeconferenties in Nederland geweest. Predikanten en godsdienstleraren ontmoeten elkaar daar rond de Schrift en de gereformeerde belijdenis. Voor mij is dit een buitengewoon goede opzet om ook in Duitsland mee te starten. Onder de onmisbare zegen van de Heere kan het concept van de Haamstede zo helpen om onze doelen te bereiken.”

De RGH beoogt mensen in Duitsland met het theologisch erfgoed van de Reformatie in aanraking te brengen. Haar doel is onder andere Duitse predikanten te wijzen op de drie sola’s van de Reformatie: „Alleen geloof, alleen genade, alleen het Woord.”

Het reformatorische geluid zou ook moeten klinken bij de herdenking van de Reformatie in 2017, vindt Timmermans, die plannen heeft voor een museum of informatiecentrum over de Heidelbergse Catechismus in Heidelberg of Herborn.

Zouden jullie het museum of informatiecentrum gaan bezoeken als het er is?
Ik zou U niet zoeken, als U mij niet allang gevonden had ~ Augustinus

Terug naar “[Religie] - Bijbel en Dogmatiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten