Even onder de aandacht brengen:
Van 6 tot en met 12 november organiseren SGP, ChristenUnie en diverse maatschappelijke organisaties voor de eerste keer de Week van het leven. Er hebben in deze week tal van activiteiten plaats.
Op verschillende plaatsen in Nederland wordt een gebedskring of gebedsuur georganiseerd.
Zowel het ongeboren leven, het kwetsbare leven en het leven dat bijna ten einde is, wordt onder de aandacht gebracht.
Gelatenheid, onbekendheid, gewenning en verschuiving. Dat zijn de woorden die bij ds. C. Sonnevelt naar boven komen als hij denkt aan de nu al decennialange, gelegaliseerde abortuspraktijk.
Er is volgens de predikant ook sprake van gewenning. „Bidden we nog voor een verandering? Het land is, zoals Psalm 74 zegt, vol van duistere moordspelonken. Zo mogen we de abortusklinieken –die de naam van klinieken niet waard zijn– wel noemen. Zijn we eraan gewend geraakt dat jaarlijks 35.000 ongeboren kinderen op deze wrede wijze de eeuwigheid ingestuurd worden?”
„Neem de discussie over schepping en evolutie die in onze kring speelt. Je denkt: wat heeft dat ermee te maken? Maar als wij ervan uitgaan dat er sprake is van evolutie, van een survival of the fittest, zoals Darwin stelde, dan is God niet meer de God van het kwetsbare. Hij maakt dan gebruik van het recht van de sterkste. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor je kijk op het leven.
„Wij behandelen ieder jaar de Heidelbergse Catechismus, dus ook de zondag over de schepping. Dat biedt de mogelijkheid om aan dit thema aandacht te besteden. Ook komt het naar voren in het gebed tijdens de dienst. Er ligt een nationale schuld op ons, die wij niet altijd even sterk meer voelen. De smet op ons volk roept om de rechtvaardige toorn van God over onze zonden. We kunnen niet zeggen: „Wij doen dit niet.”
HET GEHELE INTERVIEW