Moderators: johannes1, Moderafo's
juf89 schreef:ik heb al kip uit de vriezer gehaald, wie heeft er een lekker makkelijk recept voor vanavond?
juf89 schreef:ik heb al kip uit de vriezer gehaald, wie heeft er een lekker makkelijk recept voor vanavond?
maaarten schreef:Ik heb vanavond meegegeten met een medestudent uit Noord-Oost India. Ik hou wel van Indiaas eten, dus het was heel lekker. Alleen, ik dacht dat ik goed tegen pittig eten kon, maar die illusie is nu wel weg. Hij had een soort sambal, maar dan gemaakt van een extreem pittige pepersoort uit het gebied waar hij vandaan komt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Naga_Jolokia
Even ter vergelijking; er bestaat een schaal om de pittigheid van eten te meten, de schaal van Scoville. Sambal Oelek, zoals je dat in de supermarkt koopt, scoort 2,000 op de schaal van Scoville. Misschien dat sommige van jullie wel ens van de Madame Jeanette gehoord hebben; dat is een peper die veel voorkomt in Suriname en hij wordt ook wel eens in Nederland in de supermarkt verkocht. Die scoort 350,000 op de Scoville schaal en dat is echt al extreem pittig. Maar de Naga Jolokia, die mijn Indiase vriend voor zijn eten heeft gebruikt, scoort 1,000,000 op de schaal van Scoville.
Oftwel, ik doe rustig een aantal flinke scheppen sambal door mijn eten en ik merk er weinig van, maar een mespuntje van dit spul zorgde ervoor dat ik mijn eten vanavond moeilijk weg heb gekregen. Maarja, het was een mooie uitdaging.
Anoniem_89 schreef:Ik heb die Naga Jolokia peper hier thuis nog in de vriezer liggen. Mijn vader is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst
Dus ben enigzins wat gewend wat betreft scherp eten, maar die Jolokia niet!
Madame Jeanette is superlekker, ik moet het niet te pittig maken, maar het is wel verslavend lekker..
Kun je hem vragen waar hij die Naga Jolokia vandaan heeft?
Probeer eens een Carolina Reaper. Ook errug lekker. Nóg iets scherper.. Ik hoop die een keer zelf te kunnen kweken in een kasje
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 29 gasten