Een nieuw topic over alles wat te maken heeft met e-nummers, bewerking, puurheid van producten e.d.
Ik ben me altijd al wel bewust van wat wel en niet gezond is maar de laatste maanden steeds meer omdat er zoveel met ons eten gerotzooit word! Zeker de light en minder vet en minder suikers producten bevatten zoveel additieven die kankerverwekkend, giftig en schadelijk zijn. Zeker als christen geloof ik dat je voor je lichaam goed moet zorgen en dat geld m.i. ook voor eten. Ik ben me er o.a. bewuster van geworden doordat een pakje kipkerrie salade van de liddle een maand houdbaar is. Wat moet er allemaal mee gebeuren om vlees een maand houdbaar te laten zijn in de koelkast? Een vers kipfiletje is na 3 dagen toch echt niet verantwoord meer om te eten. Ik heb persoonlijk niet veel behoefte aan een discussie wel/niet maar meer aan medechristenen die er ook zo over denken en dat we misschien wat interessante weetjes en bak/koop tips door kunnen geven.
Naar aanleiding van wat Parkiet schreef in refowebkids over dat zuurdesembrood op de planning staat. Wat grappig! Staat hier ook nog op de planning. Maar moet eerst nog een paar goed gelukte broden bakken van mezelf. Vanmiddag ben ik van plan om krentenbollen te bakken. Volkoren en liefst zonder suiker. Ik denk dat ik klaverhoning ga gebruiken. Kan ik dat zonder bakproblemen vervangen? Weet iemand dat?