Vanavond: boskrootjes, de eerste van dit jaar.
Eerst 3 kwartier voorkoken, af laten koelen, schaven en dan nog even in wat water met scheutje azijn en lepel suiker zachtjes laten stoven.
Knapperig gebakken gehaktballetjes erbij en kruimige doré's.
Moderator: Moderafo's
Boerin schreef:Oh zijn het bieten, ik dacht een nieuwe groente die in het bos groeit. Het klonk heel lekker.
mohamed schreef:'Eet u smakelijk, boskrootjes met saus!'
'Huh? Het zijn bieten!!'
Je doet je gebruikersnaam wel eer aan.
Boerin schreef:Oh zijn het bieten, ik dacht een nieuwe groente die in het bos groeit. Het klonk heel lekker.
cornelia77 schreef:Maar die hoeven toch geen drie kwartier te koken?
Chaya schreef:
Ze zijn ook lekker, je zegt toch ook "bosuitjes"? Of zeg jij lenteuitjes?
Vanavond zalm uit de oven, met verse dille.
Gepofte aardappels erbij en een frisse salade van little gem.
Boerin schreef:Het komt door dat krootjes, weet ook niet waarom, het leek me een nieuwe groente met champignonsmaak.
Chinese kool, dat kan ik klaarmaken. Koken met een bouillonblok en dan met eieren er doorheen bakken en serveren met rijst.
mohamed schreef:'Eet u smakelijk, boskrootjes met saus!'
'Huh? Het zijn bieten!!'
Je doet je gebruikersnaam wel eer aan.
Boerin schreef:
Iemand vertelde dat ie een keer een heerlijke uitgebreide Indische rijsttafel had klaargemaakt voor z'n zus en zwager, maar die zwager was een Hollander en knalde er appelmoes op.
Deed ik ook altijd met bieten als je ze perse op moest eten.
ajl schreef:@chaya weet jij nog een kindvriendelijk recept met groene asperges?
ajl schreef:Mijn voorkeur ging uit naar de geitenkaasversie, maar manlief wilde liever de zalmversie. Die eten wij morgen
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 82 gasten