refo schreef:
Zeker.
Alle water wordt eruit gehaald. Dat is wel meer dan 90% van de groente.
Tijdens het koken doe je dat er weer bij.
Het voordeel is dat je een constante kwaliteit hebt met die zakjes.
Het smaakt iedere keer even lekker. Met die zgn verse ingrediënten moet je dat altijd maar weer afwachten.
Gebruik altijd zo min mogelijk pakjes en zakjes !
Er zit allerlei chemische troep in, zoals MSG (mononatriumglutaminaat) wat slecht is voor je hart, en allerlei slechte kleurstoffen en smaakversterkers. Bovendien zit er vaak véél te veel zout in, wat slecht is voor je bloeddruk.
Als je bv. tomatensaus uit een zakje hebt (voor de macaroni), dan zitten daar inderdaad gedroogde gemalen tomaten in. Maar vaak is dat maar een klein percentage. Voor het grootste deel is het chemische troep, dingen als zetmeel, zout, suiker en andere dingen. Het zelfde geldt voor dingen als cup-a-soup, sausjes uit een zakje... dat soort dingen. Hoe meer iets lijkt op het vers gemaakte product, hoe beter het is. Zo is boullion uit zo'n pot al een stuk beter dan een bouillonblokje (al gebruik ik die laatste om eerlijk te zijn ook af en toe, maar altijd voor kleine hoeveelheden).
Het is veel gezonder om zoiets zelf even te maken. Ik gebruik bijvoorbeeld gezeefde tomaten uit een pakje. Ook niet 100% vers, maar al een stuk beter dan poeder want het is puur tomaat en verder niets. Knoflook en ui even fruiten in olijfolie, dan de tomatensaus erbij, dan eventueel kruiden (bv. italiaanse kruiden). Een scheutje wijn maakt het dan nóg lekkerder ! Daarna kun je je VERSE groenten en op het laatst gekookte spaghetti erbij doen voor een heerlijke maaltijd