Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
Duschka
Luitenant
Luitenant
Berichten: 704
Lid geworden op: 01 jun 2012 00:10

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Duschka » 02 mar 2013 09:35

Echt behoorlijk kneden is ook belangrijk voor lekker luchtig brood.
Doe wat je wilt, gekletst wordt er toch...

Gebruikersavatar
Spons
Generaal
Generaal
Berichten: 4820
Lid geworden op: 20 okt 2004 18:23
Locatie: perkouw

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Spons » 05 mar 2013 17:52

zo eindelijk goed gelukt, gewoon gedaan zoals Gerdien het heeft opgeschreven met goed rijzen, en uitrollen en het is een pracht brood geworden ipv een cake !

En het smaakt ook nog eens zeer lekker...

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor -Judith- » 06 mar 2013 13:01

Ik wil deze week een appeltaart met citroenkwark maken, maar daar ben je 'steunvulling' voor nodig...Om daar nu speciaal van die bakkorrels voor te kopen, vind ik een beetje onzin. Volgens mij heb ik ooit ergens eens andere 'vulling' gelezen. Wie weet wat je nog meer kan gebruiken?

Stip
Luitenant
Luitenant
Berichten: 720
Lid geworden op: 16 dec 2009 08:53

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Stip » 06 mar 2013 13:17

erwten of bruine bonen (droge dan he)
"Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen."
Dietrich Bonhoeffer

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor -Judith- » 06 mar 2013 13:51

ehhhh misschien heel blond, maar hoeveel erwten/bonen doe je er dan in? Gewoon 1 zakje of?

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11426
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 06 mar 2013 14:39

-Judith- schreef:ehhhh misschien heel blond, maar hoeveel erwten/bonen doe je er dan in? Gewoon 1 zakje of?

De bodem bedekken met een dunne laag, zodat je deze niet meer ziet :D

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2070
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor vpk » 06 mar 2013 20:39

appeltaart met erwten of bruine bonen??? :?:
Zijn handen, jouw handen
jouw zorg, Zijn zorg!

Stip
Luitenant
Luitenant
Berichten: 720
Lid geworden op: 16 dec 2009 08:53

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Stip » 08 mar 2013 10:47

Dat is om de bodem niet te laten rijzen, daarna verwijder je ze natuurlijk weer voordat de vulling erin gaat...
"Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen."
Dietrich Bonhoeffer

Gebruikersavatar
vpk
Majoor
Majoor
Berichten: 2070
Lid geworden op: 05 jun 2007 12:54
Locatie: onder de ijssel

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor vpk » 08 mar 2013 13:22

ow, ik denk al, dat lijkt me nou niet echt een lekkere combi :-oo
maar waarvoor doe je dat dan? dat je de bodem niet laat rijzen? en dan eerst alleen de bodem in de oven?
Zijn handen, jouw handen

jouw zorg, Zijn zorg!

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4858
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LeChat » 08 mar 2013 13:43

Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Gebruikersavatar
Spons
Generaal
Generaal
Berichten: 4820
Lid geworden op: 20 okt 2004 18:23
Locatie: perkouw

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Spons » 08 mar 2013 18:25

Afbeelding

Gebruikersavatar
*Annette*
Majoor
Majoor
Berichten: 2272
Lid geworden op: 06 feb 2007 19:22

Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor *Annette* » 09 apr 2013 18:19

Iemand nog een leuk recept, fictief dus lekker creatief ;). Om op een bananenblad te 'serveren'?
Beetje richting de excotische kant. Neem aan dat ze daar niet alleen rijst eten?
Wat de toekomst brengen moge........

Gebruikersavatar
Duschka
Luitenant
Luitenant
Berichten: 704
Lid geworden op: 01 jun 2012 00:10

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Duschka » 09 apr 2013 22:07

vpk schreef:ow, ik denk al, dat lijkt me nou niet echt een lekkere combi :-oo
maar waarvoor doe je dat dan? dat je de bodem niet laat rijzen? en dan eerst alleen de bodem in de oven?


Over het algemeen doe je "voorbakken met blinde vulling", omdat de bodem dan alvast gaar kan worden.
Dus bijvoorbeeld met taart waarbij de vulling minder baktijd nodig heeft dan de bodem.
Of idd om te zorgen dat de bodem niet gaat rijzen (en daardoor dus ook kwetsbaar wordt) of omdat de vulling een beetje "nattig" is.
Dus een beetje bescherming van de bodem om te zorgen dat je een mooi, goed aansnijdbaar resultaat krijgt! (en niet zo'n flatsj.... wil je ook een kwakkie-taart-pudding-puntje :wink: )
Doe wat je wilt, gekletst wordt er toch...

654321
Luitenant
Luitenant
Berichten: 574
Lid geworden op: 23 jul 2011 12:47

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor 654321 » 15 mei 2013 18:23

Ik heb helemaal geen ervaring met taarten maken...
Maar nu is mij opgedragen om een taart mee te nemen voor vrijgezellenfeestje...
Ik ga een kwarttaart maken (moet lukken toch ;-)), kheb een hartvormig taartblik te leen.
Hoe kun je het beste hierop wat schrijven? En waarmee kun je hem evt. leuk versieren?
Ideeën? Graag eenvoudige ideeën...

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3826
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor meribel » 15 mei 2013 18:35

Met schrijfstiften van dr oetker, makkelijker kan niet en prima op een kwarktaart, heb ik ook wel eens gedaan !


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 88 gasten