Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11426
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 24 jun 2013 14:10

Nog maar effies gewacht met de wonderpan, ik ben ook bang dat het hier een kastjesding gaat worden.

Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept van DE gehaktbal.
En dan specifiek naar de kruidenmelange.
Ik heb eens op een potje gekeken, wat er in die gehaktmix zit, maar wil dat niet gebruiken omdat er heeeeel erg veel zout in zit.
Maar als ik die kruidjes er vervolgens in verwerk, smaakt het toch niet zoals ik in gedachten had.
Wie heeft de lekkerste gehaktbal? Deel het met ons. :D

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11384
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 24 jun 2013 14:12

De lekkerste gehaktbal... dat is heel persoonlijk toch?
Knoflook?
Gerapste ui erdoorheen
Zelfgemaakte paneermeel
Provençaalse kruiden.
Ik doe er meestal wat van herbimare kruiden doorheen.

Ruth2
Sergeant
Sergeant
Berichten: 307
Lid geworden op: 21 jun 2013 18:43

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Ruth2 » 24 jun 2013 19:15

Ik doe er wel eens een zakje bami of nasi kruiden doorheen, geen mix maar kruiden!
Heerlijk! eitje er door, beetje paneermeel en weer eens wat anders dan de Hollandse gehaktbal. :wink:

juffiejuf
Luitenant
Luitenant
Berichten: 677
Lid geworden op: 14 apr 2011 13:02
Locatie: overal en nergens

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor juffiejuf » 24 jun 2013 19:54

@ ruth2; grappig die bami of nasi kruiden! Ga ik ook eens proberen.

Gebruikersavatar
mw
Moderator
Berichten: 3677
Lid geworden op: 08 jul 2004 22:05
Locatie: de Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor mw » 24 jun 2013 20:19

Nasikruiden door gehakt is de ideale vulling voor een saucijzebroodje.

Hier door gehakt:
scheutje ketjap, scheutje melk, ei, kip kruiden, wat gehaktkruiden en karbonadekruiden. Oftewel: wat je hand vind om erin te doen. Beschuit net zoveel tot het niet zo'n drapperig geheel is, maar er een mooie bal van te maken is.
God nu is getrouw, Die niet zal toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal de uitkomst geven.... 1 Kor. 10:13 ged.

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3826
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor meribel » 25 jun 2013 09:34

Peper, zout, beetje mosterd, beetje sambal en een ei.

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3826
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor meribel » 25 jun 2013 13:44

Ik krijg een groep buitenlanders te eten, ongeveer 6, die nog maar heel kort in Nederland zijn.
Graag zet ik ze iets 'Nederlands' voor...maar ik weet maar niet wat want het moet ook nog een beetje makkelijk zijn...was het winter geweest was het boerenkoolstamp of snert geweest maar daar heb ik nu echt geen trek in...

Iemand een idee?

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11426
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 25 jun 2013 13:55

meribel schreef:Ik krijg een groep buitenlanders te eten, ongeveer 6, die nog maar heel kort in Nederland zijn.
Graag zet ik ze iets 'Nederlands' voor...maar ik weet maar niet wat want het moet ook nog een beetje makkelijk zijn...was het winter geweest was het boerenkoolstamp of snert geweest maar daar heb ik nu echt geen trek in...

Iemand een idee?

Uhh, uit welk land? Het maakt nogal uit of het Polen of Chinezen zijn :wink:
Ik zou zelf 2 soorten groenten op tafel zetten en lekkere kruimige aardappels.
Die heb je in het buitenland vaak niet, alleen die harde gladde piepers.
En dan gehaktballen of draadjesvlees bijv?
Schaal eigengemaakte appelmoes (jammer dat er nu geen stoofperen zijn)
Of je maakt een captains dinner, niet Nederlands, maar wel lekker
http://www.smulweb.nl/artikelen/152962/Captains-dinner

De ballen klinken hier en daar veelbelovend, maar ik ben niet van de zakjes.
Het gaat mij om de kruidenmix, gebruik nu vaak: kerrie, 4 seizoenen-peper, paprikapoeder, snufje gemberpoeder, paar schraapjes nootmuskaat. Maar ik zoek nog een geheim ingrediënt. :D

Ruth2
Sergeant
Sergeant
Berichten: 307
Lid geworden op: 21 jun 2013 18:43

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Ruth2 » 25 jun 2013 13:59

Nasikruiden:
1 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl koriander gemalen
½ tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
½ tl kurkuma (koenjit)
½ tl djinten

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11426
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 25 jun 2013 14:01

Ruth2 schreef:Nasikruiden:
1 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl koriander gemalen
½ tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
½ tl kurkuma (koenjit)
½ tl djinten

Dan wordt het een bal met oosters tintje, is dat wel lekker bij zoete gekookte bietjes of rode kool met appeltjes? :-k

Ruth2
Sergeant
Sergeant
Berichten: 307
Lid geworden op: 21 jun 2013 18:43

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Ruth2 » 25 jun 2013 14:06

Lekker bij diverse koolsoorten en sperzieboontjes bijv.

schelpje3
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11426
Lid geworden op: 23 apr 2010 13:57

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor schelpje3 » 25 jun 2013 14:13

Dan blieven de "gasten" gaarne een ander stukje vlees, zoals karbonaadje, speklapje of iets dergelijks. :wink:

Stip
Luitenant
Luitenant
Berichten: 720
Lid geworden op: 16 dec 2009 08:53

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Stip » 25 jun 2013 15:32

@ Meribel: Stamppot rauwe andijvie? met spekjes en worst?
"Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen."
Dietrich Bonhoeffer

Gebruikersavatar
meribel
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3826
Lid geworden op: 24 jan 2011 14:15

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor meribel » 25 jun 2013 19:26

@schelpje, het zijn Spanjaarden.

En ik vind het best spannend omdat ik niet zo'n goede kok ben. Ze zijn nu bijna een maand in Nederland.

Rauwe andijviestamppot met spekjes, ik lust het wel maar zouden buitenlanders dat te eten vinden?

Het moet ook nog een beetje makkelijk zijn en van te voren klaar te zetten.

Man zegt, we halen Chinees, dat is typisch Hollands...:-)
Laatst gewijzigd door meribel op 25 jun 2013 19:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Ruth2
Sergeant
Sergeant
Berichten: 307
Lid geworden op: 21 jun 2013 18:43

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Ruth2 » 25 jun 2013 19:32

:lol: :lol: :lol:


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 81 gasten