Koken, bakken, etc. (4)

De Archiefkast van het Forum. Oude discussies zijn hier nog eens na te lezen.

Moderator: Moderafo's

Gebruikersavatar
-Judith-
Luitenant
Luitenant
Berichten: 609
Lid geworden op: 15 apr 2010 22:31

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor -Judith- » 24 feb 2012 10:11

ik zit me af te vragen of er ook plastic zeefjes zijn? En van die mini-gardes?
Ik heb nu een zeefje en mini-gardes van Xenos, maar deze beginnen na 1x gebruik al roestsporen te krijgen :? D

Gebruikersavatar
LauraC
Kolonel
Kolonel
Berichten: 3818
Lid geworden op: 16 mar 2007 14:14
Locatie: Metheringham

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LauraC » 24 feb 2012 11:47

Ik heb een klein siliconenzeefje en grote siliconengarde, volgens mij gewoon te koop bij kookwinkels enzo.

Gebruikersavatar
Optimatus
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11376
Lid geworden op: 28 feb 2004 02:07
Locatie: Berkenwoude
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Optimatus » 24 feb 2012 14:06

Haai en Jedi, ik heb vorig jaar een boekje met Salzburgse recepten gekocht. Ik ben namelijk verzot op de keuken uit die streek. Je hebt daar verschillende soorten knödel. Ik zal eens kijken of ik iets in zou kunnen scannen, het is echter wel een Duitstalig boekje.

Die Tsjechische lijkt me ook smakelijk. Kun je er iets meer over vertellen?
Ceterum censeo imperium putinis delendum esse.

Gebruikersavatar
LeChat
Generaal
Generaal
Berichten: 4858
Lid geworden op: 27 jun 2005 22:18
Locatie: Zeeland
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor LeChat » 27 feb 2012 12:50

-Judith- schreef:ik zit me af te vragen of er ook plastic zeefjes zijn? En van die mini-gardes?
Ik heb nu een zeefje en mini-gardes van Xenos, maar deze beginnen na 1x gebruik al roestsporen te krijgen :? D


Zoals Laura al schreef: er zijn siliconen-gardes. Zeefjes weet ik niet zeker, maar anders geldt dat duurdere metalen spullen doorgaans langer meegaan dan goedkopere (want van beter roestvast metaal), althans dat is mijn ervaring.
Gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen

Gebruikersavatar
Funlover
Majoor
Majoor
Berichten: 1881
Lid geworden op: 16 sep 2003 15:48
Locatie: Veenendaal

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Funlover » 03 mar 2012 20:19

Havermoutkoekjes zijn trouwens ook erg lekker en gezond en E nummer vrij!
Ook kan je in de biologische winkel genoeg E nummer vrije tussendoortjes vinden.
Maar ik vind eigen baksels toch wel het lekkerste.
Ik vind het alleen jammer dat er weinig E nummer vrije toetjes zijn... (Arla is erg natuurlijk, maar zit dan weer suiker in)
Alles komt goed, hoe dan ook. Zo niet, dan toch!

Evelien
Maarschalk
Maarschalk
Berichten: 11384
Lid geworden op: 29 mei 2003 18:36

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Evelien » 03 mar 2012 20:38

Maar niet alle biologische producten zijn zonder E-nummers. :wink: Daar moet je dus ook echt goed op letten.

cornelia77
Luitenant
Luitenant
Berichten: 580
Lid geworden op: 20 sep 2010 20:29

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor cornelia77 » 03 mar 2012 23:32

Zou je ook brood kunnen bakken met minder zout? In de meeste recepten staat 10 gram. Wat zou er gebeuren als je bijv. 6 gram doet?

Lalage
Generaal
Generaal
Berichten: 8205
Lid geworden op: 13 sep 2002 15:39
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Lalage » 04 mar 2012 09:13

cornelia77 schreef:Zou je ook brood kunnen bakken met minder zout? In de meeste recepten staat 10 gram. Wat zou er gebeuren als je bijv. 6 gram doet?

Gaat prima, laatst nog gedaan ;)

@Funlover: zelf pudding maken is niet zo moeilijk!

Gebruikersavatar
Wilsophie
Generaal
Generaal
Berichten: 7626
Lid geworden op: 21 feb 2012 12:50
Locatie: De Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Wilsophie » 04 mar 2012 09:34

cornelia77 schreef:Zou je ook brood kunnen bakken met minder zout? In de meeste recepten staat 10 gram. Wat zou er gebeuren als je bijv. 6 gram doet?


Er gebeurt niets maar kan iets minder rijzen want het gist werkt indirect op de aanwezigheid van zout, hoewel je ze niet in elkaars buurt moet brengen bij de voorbereiding.

boer
Majoor
Majoor
Berichten: 2348
Lid geworden op: 20 mar 2011 12:11
Locatie: far far away.

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor boer » 04 mar 2012 09:49

Wilsophie schreef:
Er gebeurt niets maar kan iets minder rijzen want het gist werkt indirect op de aanwezigheid van zout, hoewel je ze niet in elkaars buurt moet brengen bij de voorbereiding.


Doet me ergens aan denken....

Gebruikersavatar
AikonGirl
Majoor
Majoor
Berichten: 2376
Lid geworden op: 10 apr 2004 12:34

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor AikonGirl » 05 mar 2012 13:19

Ben een keer helemaal vergeten zout in een brood te doen.
Was gewoon goed gerezen, maar het smaakte niet echt lekker.

6 gram zou nog wel te doen zijn denk ik. Gewoon proberen.

cornelia77
Luitenant
Luitenant
Berichten: 580
Lid geworden op: 20 sep 2010 20:29

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor cornelia77 » 07 mar 2012 21:36

Vandaag een brood gebakken, volgens recept van AG. Hij was goed gelukt! Mooi gerezen. Maar wat ik me afvraag, hoe krijg jij zes broden in een kwartier gekneed??
Ik had hem trouwens in de broodbakmachine gekneed en laten voorrijzen. Daarna nog een uur in de oven laten rijzen, en toen afgebakken. Hij smaakte wel wat flauw doordat ik er minder zout in had gedaan. Misschien een kwestie van wennen.

Gebruikersavatar
Gerdien B.
Generaal
Generaal
Berichten: 9102
Lid geworden op: 12 jul 2004 10:11
Locatie: Woerden
Contacteer:

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor Gerdien B. » 12 mar 2012 22:28

Ik ben benieuwd naar dat recept maar zie hem nergens. Nu bak ik regelmatig brood met bijv. Koopmans pakken. Het liefst wil ik leren helemaal het zelf te maken.
Een leuk kaartje sturen en krijgen doet altijd goed!

Gebruikersavatar
mw
Moderator
Berichten: 3677
Lid geworden op: 08 jul 2004 22:05
Locatie: de Bult

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor mw » 12 mar 2012 22:41

Moet je even in het financiëntopic koekeloeren :wink:

Dit was de posting met recept:
Even kijken of ik jullie vragen kan beantwoorden....

Tijd om 6 broden te maken: slechts 15 minuten.
Maar dan helpt mijn moeder (bak brood bij haar, want in mijn oven kunnen geen 6 broden.)

Dan 1 uur rijzen in de oven. De oven heeft een stand van 35 graden.
Maar gewoon op de vensterbank/verwarming zetten kan ook.

Dan 30 minuten bakken op 225 graden.

Ingredienten:
225 volkoren meel (AH) (20 cent)
275 bloem (Euroshopper) (9 cent)
10 gr zout
10 gr (riet)suiker
6 gr droge gist (8 cent)
10 gr roomboter (4 cent)
300 ml water

Prijs van zout en suiker zou ik even niet weten, maar dat is niet veel.
Zo is het 41 cent per brood. 41*6 =E2,46.
Dan nog wat elektriciteit er bij (Tip: bak bij je moeder of iemand anders )
En wat zout en suiker natuurlijk.

Maar ik zat wel aardig in de richting met m'n E3,- voor 6 broden.
God nu is getrouw, Die niet zal toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal de uitkomst geven.... 1 Kor. 10:13 ged.

ajl
Generaal
Generaal
Berichten: 6327
Lid geworden op: 28 mei 2007 16:12

Re: Koken, bakken, etc. (4)

Berichtdoor ajl » 13 mar 2012 10:57

Vraagje aan de vegetarische eters. Manlief is er inmiddels van overtuigd geraakt dat vleesminderen beter is voor hemzelf en onze aardbol, maar hij vindt het vegetarische eten niet zo lekker, te veel kruiden en te veel kaas, dus vet. Soja weigert hij te eten, omdat voor deze groei regenwouden gekapt worden.
Wie weet een lekker recept


Terug naar “Archief”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 74 gasten